ЈСП - случки, прашања, дискусии

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.731
Поени од реакции
27.718
Пфф кој "гениј" ги дизајнирал двокатните свака му част. Се качувам денес, со 20 души треба да се избуткам за да купам карта, и пак со 20 да се избуткам за да ја куцнам картата. Се напнав и не купив. Шверц ftw, се неам шверцано 15 години откако престанавме со дедо да одиме на бит пазар.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Добро бе ова пензионериве нормални се? Прееска у 5-ка на железничка, таман да застане автобусов, почна еден дедо да лупа кај што ќе стигне пошто автобусот каснел со стопирање на станица за 1-2 секудни. Али се гледа дека и шофериве не можат да ги поднесат веќе, кога почна да пцуе после, и тоа со право. Искрено ги жалам и нив во вторник и петок.
Пред тоа една баба натоварена со 131423535435 кеси му вика на еден дечко "Сине златен тој на баба, ајде злато стани за да седне баба, ај ај до Железничка само" :rolleyes:
Мислам дека ако не станеше бабичкава ќе почнеше да мава со кеси...
Ја мирен сум по природа и не сум многу избувлив, ама дефинитивно изгледа ќе почнам и јас да се карам со нив еден ден.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Прошлиот петок мене ич не ми беше ок и седнав иначе јас седење во вторник и петок ЈОК, не поминале 2 мин, една жена (не баба, ЖЕНИШТЕ) се бута со кесите ми доаѓа и ми вика ај да седнам :нинџ:, автобусиве кинески ги направиле човек да не може да помине. Сакав да и кажам па здебели се уште 100 кила па и на палуба нема да те собира.

SydBarrett

Oh by the way, which one's Pink?
Член од
19 март 2012
Мислења
70
Поени од реакции
35
Кој к*р им е на овие од ЈСП што место двоспратни почнаа стари автобуси да пуштаат? До пред месец дена соодносот беше негде 90% двоспратни и 10% стари, а сеа е 30% двоспратни 70% стари. Зборам за линијата 57. И си мислев со новиве 60 што стигнаа ќе ги снема веќе лименките ама напротив, од ден во ден се помалку има од новиве.
Море вие немој да се жалите многу, поубо е со старите ко сирење со дупчина се поќе се луфтират.

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Море вие немој да се жалите многу, поубо е со старите ко сирење со дупчина се поќе се луфтират.
Not sure if sarcasm or serious.

Ти да си се возиш со старите ако ти е убаво, мене ми смрдат.

bogev4eboy

Хејтер
Член од
6 март 2011
Мислења
382
Поени од реакции
180
Кој од тука иде на шверц ... колку пари сте фатени !?

Споделете ги моментите со ЈСП контрола ...

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Нова порака у двокатниве:ВЕ МОЛИМЕ ОСТАПЕТЕ ИМ МЕСТО НА СТАРИТЕ И ИЗНЕМОШТЕНИ ЛИЦА!
Кој стари бе,кој изнемоштени бе,побрзо од мене трчаат да фатат место,стари биле и изнемоштени,my ass

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Се деси денес да решам со Автобус да си идам накај дома ...ама пошо по Иво Рибар идев а освен 5ка нз друг да проаѓа натаму (не се возам често) и чекав едно 3-40мин една смрдлива 5ка не пројде ....и пешки си тргнав пак :) Знае некој шо беше фрката или ?

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.991
Поени од реакции
12.553
Океј шо ми се деси пред еден сат мислев никоаш немат да дочекам:pos: Значи можда имаше некој шо се возеше со 22 околу 2 сатот, таму на малата раскрсница после новото веро, незнам дали возачов на автобусов не го пропушти пешакот на зелено, или пешакот помина на црвено, не е битно, застанаа на сред пат и сеа се карет прво преку пенџере, после пешаков му викат као демек оди паркирај се па ќе дојдам да те најдам, возачов као демек ајде сеа одма ќе се пресметаме и со цел ум вратата му ја отвори да влезит внатре :facepalm:, значи буквално на сред улица бе, се закочи се. Ми се чинит дека се качи пешаков во автобусов и заминаја, не сум сигурна, гужва се напрај веќе.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Се деси денес да решам со Автобус да си идам накај дома ...ама пошо по Иво Рибар идев а освен 5ка нз друг да проаѓа натаму (не се возам често) и чекав едно 3-40мин една смрдлива 5ка не пројде ....и пешки си тргнав пак :) Знае некој шо беше фрката или ?
Често се дешава тој период да касни петка во вторник и петок, затоа што ем се гужви по улици, ем старциве по пола саат на секоја станица се качуваат и симнуваат и возачите го губат редот. Се случувало и по три 5ки да дојдат наеднаш потоа во такви термини.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Пфф кој "гениј" ги дизајнирал двокатните свака му част. Се качувам денес, со 20 души треба да се избуткам за да купам карта, и пак со 20 да се избуткам за да ја куцнам картата. Се напнав и не купив. Шверц ftw, се неам шверцано 15 години откако престанавме со дедо да одиме на бит пазар.
Same like me ! - морав да се враќам со 57ца накај дома од работа влегов од задна внатре крца автобусот - немаше место игла да фрлиш! планирав да купам карта ама кога влегов внатре си викам стој тука и не мрдај - немаше теоретски шанси да купам карта од што имаше толку гужва !!! си викам ако дојде контрола истиот муабет ке му го кажам - оди купи ми карта у гужвава и ке си немам гајле.

сериозно се премногу тесни автобусиве - да не зборам за период накај 4 и 15 4 ипол кога сите си одт со автобус од работа... лудница !

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
^Нема поента да се купи карта во двокатен автобус:)

Kajgana Shop

На врв Bottom