Моите импресии по првото возење со 9ка
1. Како во Авганистан
2. Плаќа ли некој карта уопште?![]()
Курназлк е да се шверцаш.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Моите импресии по првото возење со 9ка
1. Како во Авганистан
2. Плаќа ли некој карта уопште?![]()
Курназлк е да се шверцаш.
Цитро ај шверц али што беше ова бе? Од последна 9ка до клиника отидов и седнав на предното седиште одма позади шоферот седев. Две жени само платија карта цел пат. ДВЕ ЖЕНИ! А во бусов се качи се живо и диво од 7 до 77 години и правац накај седиште. Ќе да беа сите со месечни билети, што викаш![]()
Кога доаѓаат оние карти што бараат а ако немаш, лична карта ти земаат, е во скоро секоја 57 што сум се возел сум ја имал таа чест да само од мене да бараат. Баба уште од мал ми викаше дека сум убав ја и дека сите ке се лепат за мене.Цитро ај шверц али што беше ова бе? Од последна 9ка до клиника отидов и седнав на предното седиште одма позади шоферот седев. Две жени само платија карта цел пат. ДВЕ ЖЕНИ! А во бусов се качи се живо и диво од 7 до 77 години и правац накај седиште. Ќе да беа сите со месечни билети, што викаш![]()
Не дека е поврзано со проблемите со ЈСП, ама да си прашам: Дали важат слободните во автобусот што иде накај Средно Водно?
Чекај на рекорд или кај зелено пазарче, 5-ка, 3-ка, 15-ка (22-ка до железничка).Прашањево не е за темава, но не можев да најдам соодветна.
Кој автобус иде за населба Аеродром и на која постројка да го чекам во центар? Околу 10 и 30 треба да сум таму.
Прашањево не е за темава, но не можев да најдам соодветна.
Кој автобус иде за населба Аеродром и на која постројка да го чекам во центар? Околу 10 и 30 треба да сум таму.
ме напиња све пензионерско шо трча ко лудо по автобуси, а коа ќе влезе се преправа дека е стар и изнемоштен.... немора да појаснувам дека смрдат, некултурни се, кашлаат и киваат, летаат шлајмови насекаде.....![]()
Потполно го разбирам твојот гнев, ми се има случено скоро истото!Моментот кога одиш трета смена на работа и моторот на „Ко то тамо пева“ почнува да трокира пред Градска болница како и наредбата на шоферот да слезеш се бесценети.Особено кога знаеш дека сето ова е придружено со десет проценти казна зошто си задоцнил на работа благодарение на нашето совесно Јавно сообраќајно претпријатие.Тогаш ти доаѓаат оние моменти да им влезеш во дирекција со ц-4 и да ја кренеш цела дирекција во воздух, или пак да го доведеш под нишан директорот на ЈСП лично кај тебе на работа за да те оправда и да го натераш да ти ја одработи цела месечна мизерна плата од двеста евра.
Ова сигурно им се случило на повеќето од нас.