Vaka, da si prasam...pa koj znae neka pise...
Do kjuka ni se doseli komsivka od drug grad i vo rok od 3 dena od kupuvanje na placot BEZ nikakvi konsultacii i muabet gradi "megusosetska" ograda vo visina od 1,8 metri(celosno betonska-netransparentna) . E sega rabotata e sto taa ne se pojavuva da razgovara so nas praka samo inzinjer koj ne saka da komunicira i a gradeznite raboti tecat paralelno. Nas taa visina na ograda seriozno ni preci poradi celosna izolacija na kukata i osekaj na zatvor!
Kako sto nie gledavme vo
ПРАВИЛНИК
ЗА СТАНДАРДИ И НОРМАТИВИ ЗА ПЛАНИРАЊЕ НА ПРОСТОРОТ
vika deka spored clen 19
"Урбанистичките парцели можат да се оградуваат. Дозволена максимална висина на оградата изнесува 2,5м. при што долниот дел од оградата е полн со висина од максимум 0,6м. а горниот дел задолжително е транспарентен. При исклучително фрекфентни улици (магистрални и собирни) во колку нема заштитен појас, односно во колку објектите се на поблиско растојание до сообраќајницата од пропишаното (затечени состојби) се дозволува и горниот дел од оградата да биде полн, како звучна и безбедносна бариера. Према соседите полниот дел од оградата може да биде до височина од 1,8м."
Dalje, se mi e jasno osven poslednata recenica koja vika Према соседите полниот дел од оградата може да биде до височина од 1,8м. Ne znam dali taa se odnesuva i na ogradi vo urbani nefrekfentni parceli kade sto ona ima potpolno pravo da ja gradi ili se odnesuva strogo za frekfentni podrajca kade sto tuka megu nas moze da se izgradi "Дозволена максимална висина на оградата изнесува 2,5м. при што долниот дел од оградата е полн со висина од максимум 0,6м. а горниот дел задолжително е транспарентен"!!!???
I sega dokolku ona nema pravo da ja gradi taa ograda (betonska) sto treba da napravime?
Da se odi so tuzba do advokat ili vo opstina da se prijavi i ako se prijavi za kolku vreme ke izlezat insprktorite na teren po sto po celi denovi gradat. ( visinata raste)?
I kolku uspesno bi bilo ova?
Btw inzinjerot samo vika deka oni imaat pravo da gradat 1,8m, drugo ne razgovara.
Vo slucajot sme zateknati samo licno nie, no ima protivenje i od komsiite od drugata strana i od prednata strana ( fakticki od site kuki odoulu)