Ajde vaka sega.
1. Albancite nikogas ne ubivat deca(za osveta), toa nikogas ne bil slucaj, a i nema da bide, toa da vi bide jasno, toa ne bilo slucaj i srede vojna...
2. Ovie ubistva poleka poleka ja potignuvat svojata cel, a toa da ima meguetnicka netolerancija, strav, nesigurnost vo drzavata...
3. Isto i Albanci se potreseni od ovie ubistva, i nemojte ni da pomislite deka albancite se raduvat na vakvite zverski ubistva. Kolku i da se mrazime megusebe, sepak ima nesto sto se vika covecnost, dusa, srce, humanost...
4. Ovie sto gi ubija decava se 99% od nekoja stranska sluzba za da ja destabilizirat Makedonija, bidejki i po ubistvata se gleda deka bile profesionalci.
5. Neka prestanat nekoi kenguri na temava da inicirat incidenti, da propagirat mrzenje, bidejki ako dojde do eventualna vojna, tie ke bidat prvite sto ke izbegat od drzavata.
Poz decki, i ostajte gi MVR neka si ja vrskat rabotata kako sto znaat. A da se nadevame deka storitelite ke bidat fateni, vo koe cisto sumljam toa da se sluci, sepak ke otide nekoj jabana, no koj ke bide toj nesreknik ostanuva da vidime...