Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
30 ноември 2007
Мислења
408
Поени од реакции
30
Колку зборува за текстот, чим Албанци го користат за своја пропаганда..а е пишуван од Македонец.
Има и еден друг збор што ги дефинира тие текстопишувачи...
Eve go i vasiot milenik:

http://vecer.com.mk/?ItemID=6A54086168AA2B47826B37C6036BD387


P.S: Drugite, ne me citarajte bezveze, gledate deka vi e pisano so golemi bukvi i bold napraeno NEOFICIALNO?
 
Член од
3 септември 2010
Мислења
15
Поени од реакции
20
имало веќе пукање пред полноќ, и повеќе разни инциденти во Бутел-Радишани, јас веќе пишав никој не прокоментира
--- надополнето: 16 април 2012 во 02:37 ---
на Алсат и официјално пишуваше за инциденти вечерва во Радишани
 
Член од
19 ноември 2009
Мислења
85
Поени од реакции
178
Учесник е во 2001, малку е изнервиран затоа што е монтирана војната, јас го сфаќам комплетно, не му замеравам за тонот. Но е на погрешно место!! Ние исто мислиме..само малку не чита како што треба


Под „СЕКОЈА ЦЕНА“ се знае што се подразбира. А ако ми ги имаш прочитано претходните постови последен заклучок до кој што би дошол е дека го мислам тоа. Напротив со секој пост апелирам да не се палите ко млади мајмуни и да оставите ПРВО тие што треба да си ја завршат работата. Па на основ на сработеното да се реагира. А не истиот процес да се успорува со провокации кои 99% сум сигурен дека ќе ги има ако напаленава дечурлија од форум се собира пред влада.

Не мислиме исто. Јас по НИКОЈА ЦЕНА не би поминал пак низ истото од 2001-ва и сè би направил да се избегне нов конфликт. А прв чекор за тоа е непотпаѓање на провокација/сценарио кое како што гледам почнува да се обистинува.
 
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.115
Поени од реакции
8.224
баш ми е жал што не размислувам како тебе, дека МВР незнае кој е........барем помалку ќе се нервирав до сега
МВР можеби знае кој е. Нема докази да го фати.
МВР можеби не знае кој е, но има неколку осомничени. Нема докази да ги фати.
А МВР не се нездрави, да кажат информација која ќе го натера убиецот да се убута некаде, во Источна на пример, кај што никој нема да го бара.
Затоа информациите се кријат - за кое било кој крвен деликт.

Како момчето на Козјак што го најдоа - ги кажаа имињата на убијците, кога ги обвинија.
 

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Член од
29 март 2012
Мислења
32
Поени од реакции
16
Ajde vaka sega.

1. Albancite nikogas ne ubivat deca(za osveta), toa nikogas ne bil slucaj, a i nema da bide, toa da vi bide jasno, toa ne bilo slucaj i srede vojna...

2. Ovie ubistva poleka poleka ja potignuvat svojata cel, a toa da ima meguetnicka netolerancija, strav, nesigurnost vo drzavata...

3. Isto i Albanci se potreseni od ovie ubistva, i nemojte ni da pomislite deka albancite se raduvat na vakvite zverski ubistva. Kolku i da se mrazime megusebe, sepak ima nesto sto se vika covecnost, dusa, srce, humanost...

4. Ovie sto gi ubija decava se 99% od nekoja stranska sluzba za da ja destabilizirat Makedonija, bidejki i po ubistvata se gleda deka bile profesionalci.

5. Neka prestanat nekoi kenguri na temava da inicirat incidenti, da propagirat mrzenje, bidejki ako dojde do eventualna vojna, tie ke bidat prvite sto ke izbegat od drzavata.

Poz decki, i ostajte gi MVR neka si ja vrskat rabotata kako sto znaat. A da se nadevame deka storitelite ke bidat fateni, vo koe cisto sumljam toa da se sluci, sepak ke otide nekoj jabana, no koj ke bide toj nesreknik ostanuva da vidime...
 

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.482
Eve go i vasiot milenik:

http://vecer.com.mk/?ItemID=6A54086168AA2B47826B37C6036BD387


P.S: Drugite, ne me citarajte bezveze, gledate deka vi e pisano so golemi bukvi i bold napraeno NEOFICIALNO?
Кој, каде и кога спомнал дека ке се одмазди на албанците баш од Љуботен? Што трипа овој? Кој ги спомна жителите на Љуботен? Немој ова да биде кој си ја има мувата на капата......
 
Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
Ај уште ова. Јас не се срамам од својот народ се срамам од вашиот национализам. Хахаха.... не знае. Можеш да кажеш не знаеше за национализам, ама сега знае и тоа како знае.... и тоа некој мајсторски ќе го искористи. Само нема да бидат револуционериве (кои живееле но веќе не живеат во мултиетнички населби или пак никогаш не ни живееле) дел од војната која ни претстои - не, тие први или ќе избегаат или ќе набљудуваат од кафаните во нивните етнички чисти гратчиња или населби. Ќе биде некој како мене, некој на кој му се гади од таквите револуционери ама чиј маж веќе еднаш го регрутирале во ваква војна, кој поминува низ три албански спрата за да дојде до својот стан.... чие дете оди во градинка со една македонска паралелка. Да сте доживеале би знаеле. Заради националистите секогаш страдаат невините, а на крајот многу колатерални штети а тие горе (и едните и другите а најмногу третите) го добиле тоа што сакаат.

И да, само Господ може да не чува. Еве уште една молитва: Дај Боже Македонија да треба да ја чуваш од вакви како мене, тогаш ништо од ова не би се случило.
Ти изгледа на погрешно место пишуваш.
Дали Македонија ја нападна Албанија и „бараше права„ по воен пат? Дали во етнички чисти Македонски населби е неподнослив животот за останатите малцинства? Дали има илјадници раселени албанци заради притисок од Македонците?
Не, туку е обратно. Ако треба да се срамиш, срами се од нивните постапки. Тие ја нападнаа оваа држава, не јас. Велам „тие„ бидејќи албанците, самите ги сметаат за херои.
Те молам, да ми наброиш ЕДЕН националист, влијателен во Македонија?
А сега да ми наброиш ЕДЕН што НЕ Е националист, албанец во Македонија? Ајде, меѓу политичариве и слично.
Не зезај, малку пореално. Јас сочувствувам што мораш да живееш ..каде..што..живееш, навистина.
 
I

Ilindenka

Гостин
Види што ќе ти кажам, „илинденке“, потполно те разбирам, а јас само ќе ти одговорам малце попрагматично и не директно. Дилемата како до нормала во Македонија, не потекнува од сега или од 2001!, таа потекнува уште од 1945, море и од пред тоа, а најверојатно од доаѓањето на османлиите на Балканот. Значи проблемот со албанците не е од сега, за овој проблем главите си ги кршеле помалце или повеќе политичарите на македонска страна во последните 60 години и тој проблем не сме го имале и имаме само ние. И уште нешто ќе ти додадам, воопшто, проблем со малцинства, не имаме само ние, туку цел Балкан и Европа.
Како реален човек, мора да погледнеш на некои факти во историјата и тоа процент на албанското население пред 60 години во Македонија, нивниот статус во тогашна СР Македонија, нивните човекови права, истото во Косово, потоа погледни го нивниот политички статус и нивната бројчаност денес во Македонија, погледни ја историјата на Косово, а потоа фрли еден поглед врз развојот на малцинствата во другите држави на Балканот и во Европа.

Дали не можеш да дојдеш до никаков заклучок?
А што реков јас за фактите од историјата? Реков ли некогаш нешто за тоа. Никогаш. Реков дека 99% од овие што шират национализам по форумов и од оние што се моментално излезени и прават ситни глупости НЕ СЕ СВЕСНИ ШТО НЕ ЧЕКА АКО СЕ ОСТВАРИ ТОА ШТО ОНИ ГО ПОСАКУВААТ. И за да биде уште пострашно не ни знаеме дали извршителите се Албанци и ако се од која причина ги извршиле убиствата.
Истотака реков дека за мене монструми се сите кои мислат дека сега можат да излезат на улица и да каменуваат некој невин Албанец, само затоа што е Албанец. Ете тоа го реков.

п.с. За малцинствата во другите држави неколку пати напоменав.... и ние сме малцинства во другите држави. Не ни е право (со право) за геноцидот кој ни го извршија, но не го довршија и кој сакаат повторно да го извршат.

И ај се одјавувам. Нема поента
 
M

Moon Child

Гостин
Само ме интересира ( не дека сум од страна на Албанците ) меѓутоа некако ми е трн во око, дали можеби сте размислиле дека сме таква нација што САКА да се потепа некогаш и меѓусебно ? Како на пример , син си го уби татка си ( таму и таму ) , снаа си ја уби свекрвата поради социјални проблеми и мешање у брак, и т н, потоа убиството во ресторанот БИГ ФИШ кадешто влезе еден и се замисли дека игра кантер штрајк па поцепа 3 глави одеднаш со калашников ( што македонци беа и 2-те спротивставени страни ) ... зошто не размислите дека можна е и таа варијанта ? Не ги охрабрувам Албанците ( ВООПШТО НЕ ОЧЕКУВАМ КРИТИКА ) но ... луѓе дај да се стрпиме и да почекаме уште некое време , да се разоткрие уште нешто сепак медиумите се оние кои ке ни замачкаат очи колку толку , за на крај да се дознае кој е убиецот ( као демек ) и истиот/те ке добијат по едно 15 20 години казна затвор и тоа е тоа ... мислам ХЕЛОУ :(((( секогаш е така ...
Што тресеш кога не знаеш? Тоа беше од лични мотиви, а не дека Македонците сакаат да се потепаат меѓусебе.
 
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.115
Поени од реакции
8.224
Што тресеш кога не знаеш? Тоа беше од лични мотиви, а не дека Македонците сакаат да се потепаат меѓусебе.
Да, но ние немаме информации - дали и ова убиство било од лични мотиви.
И мене најмногу ми мириса на рамковните, ама сепак, оставам простор и за други сценарија.
 
Член од
18 октомври 2011
Мислења
43
Поени од реакции
5
Да, но ние немаме информации - дали и ова убиство било од лични мотиви.
И мене најмногу ми мириса на рамковните, ама сепак, оставам простор и за други сценарија.
edno mi se vrti vo misla neznam dali e dobro ili loso ali ke si kazam..
ova mozno e i da se ima sluceno za da se proba da se zataska slucajot "detonator" . vie sto mislite.
ako e toa sramota tolku mladi zivoti da se odzemeni za zataskuvanje drug slucaj.
 
M

Moon Child

Гостин
Да, но ние немаме информации - дали и ова убиство било од лични мотиви.
И мене најмногу ми мириса на рамковните, ама сепак, оставам простор и за други сценарија.
Мене најмногу ми мириса дека ова е масло на некој надворешен фактор. И дека има дебела позадина, а не е тек така дека се скарале во врска со риболовот, или како и да беа веќе првичните информации.
 
Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
Под „СЕКОЈА ЦЕНА“ се знае што се подразбира. А ако ми ги имаш прочитано претходните постови последен заклучок до кој што би дошол е дека го мислам тоа. Напротив со секој пост апелирам да не се палите ко млади мајмуни и да оставите ПРВО тие што треба да си ја завршат работата. Па на основ на сработеното да се реагира. А не истиот процес да се успорува со провокации кои 99% сум сигурен дека ќе ги има ако напаленава дечурлија од форум се собира пред влада.

Не мислиме исто. Јас по НИКОЈА ЦЕНА не би поминал пак низ истото од 2001-ва и сè би направил да се избегне нов конфликт. А прв чекор за тоа е непотпаѓање на провокација/сценарио кое како што гледам почнува да се обистинува.
Нема зошто ова да го кажуваш палење ко „мајмуни„ и така натака, таков груб тон, понижувачки.
5 души егзекутираа, најодговорно тврдам дека тој што не е „запален„ длабоко и тоа, е ненормален, психопат.
Никој не сака војна (посебно не политички дил како 2001), но ова мислење не верував да го прочитам од учесник, најискрено ти кажувам. Ова го подразбирам како „што и да се случи, подобро е од војна„, значи можат да не поредат и стрелаат еден по еден, а ние да викаме ОК е, само војна не е.
Слаба логика за мрлогик. Доста е оф топик
 
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.115
Поени од реакции
8.224
Мене најмногу ми мириса дека ова е масло на некој надворешен фактор. И дека има дебела позадина, а не е тек така дека се скарале во врска со риболовот, или како и да беа веќе првичните информации.
Точно, нема врска ни риболов, ни бутур, посебно не овде. Има катаден тепачки, брцања, бодења, ама немало убиства. Посебно не за вакви банални причини.
Да - од надвор - цел дестабилизација. Само што тоа надвор, ми мириса на Косово. Зборувам за извршителите на чинот. А за нивните ,,газди,,...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom