Г
Грејвдигер
Гостин
^ Која поврзаност ја имат „Младински совет“ и кај е тој спомнат во врска со црквата? Извини, ама не сум во тек со настаните.
^ Која поврзаност ја имат „Младински совет“ и кај е тој спомнат во врска со црквата? Извини, ама не сум во тек со настаните.
види џиџи, си градат луѓето црква со сопствени пари, никој не бара од тебе ништо и што те боли уствари. клошарана сте у пм. Тебе ли треба да те прашаат на што некој бизнисмен ке си ги потроши парите, сака да гради нека гради, иди глеј турски серии жити се. Во скопје соборната се градеше преку 20 години, што е најголем град у рм. Ова за струмица е супер брзо со оглед на големината на објектот. Кој си ти да кажуваш што му треба на народот, ти као месија нешто у стилу а? абе ти кажи си за себе, мене не ми требаат цркви и попови ми требаат 200 денари за да си купам јаже и да се обесам, јебем те будалуОхооо... После 18 години им текнало да градат та црква... дека беа до саа? и ак не се лажам, на почетокот, пред 18 год ко кажаа оти ке се граде таа црква колку донации имаше ама дека ојдеа да завршат тие пари? у џебовите на големите глави... ак сум грешка нека ме исправи некој од Струмица.. и да: има работи шо многу повеке заслужуват да бидам обновени/изградени отколку да се гради нова црква. дефинитивно против сум идеата да се гради црква... има доволно цркви.. не му треба на народот нови попови и владики шо нема да знаат на кој начин да ги исцицат парите на рајата...
а тебе пак кој те тера да ми јадеш курот?!? ти видел си каква клошарана сте вие? И ко не си живеал у Струмица да знаеш как одат некои работи, поарно не јади гомна... а за турските серии: немам можност да ги гледам за жал додека ти, можеш перфектно да ги гледаш и за мене... а сега трк по топката и успат поздрави мајка тивиди џиџи, си градат луѓето црква со сопствени пари, никој не бара од тебе ништо и што те боли уствари. клошарана сте у пм. Тебе ли треба да те прашаат на што некој бизнисмен ке си ги потроши парите, сака да гради нека гради, иди глеј турски серии жити се. Во скопје соборната се градеше преку 20 години, што е најголем град у рм. Ова за струмица е супер брзо со оглед на големината на објектот. Кој си ти да кажуваш што му треба на народот, ти као месија нешто у стилу а? абе ти кажи си за себе, мене не ми требаат цркви и попови ми требаат 200 денари за да си купам јаже и да се обесам, јебем те будалу
Парите директно идат од Македонската Православна Црква неможе за градот МПЦ да се грижи мпц може цркви да гради а и ако убаво нека се градат цркви очите да им ги испржат на сите што им сметаат од „естетски поглед“ ..Имаше мини цркwичка таму, привремена, па мислев запераа некоја пара и така ќе остане.
Доста години стои вака празно.
Настрана што ми се гади од црква, како институција, туку и од естетски поглед ќе изгледа нападно и стуткано.
Also, карши таму седиме преку лето, навечер. Bummer.
Ја би парите во нешто конструктивно, макар и додатно разубувување на градот.
Ама заќоравен народ. Му треба 54 метра простор за да запали свеќа у некое мувлосано ќоше.
Морони.