A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Сепак ми е страв. :D
Тогаш плаши се и трпи, ако вака ти е поубаво, ама не плачи цело време. Не знам со кој памет си ставил ВАДСЛ, а штом си го ставил требало да се информираш и да си свесен што можеш да очекуваш од него. ВАДСЛ е единствено добра опција за региони кај што нема друга алтернатива, или за луѓе кои поради одредена причина не сакаат да имаат телефон. Од тие причини нема потреба ONE да ја укинува таа услуга, има луѓе на кои им е од корист, но веројатно треба да бидат пофер и соодветно да ги информираат корисниците каков е квалитетот на таа услуга, а не само да гледаат да ја утрапат. Јас пред 2-3 години, поради специфична ситуација, чекав и барав 2-3 месеци да ми воведат жичана фиксна линија за да ставам АДСЛ, и во никој случај не прифатив да ставам ВАДСЛ, знаејќи што би добил со него. Мој искрен совет е да не чекаш и да се префрлиш на жица, ако е можно, ниту снемува телефон, ниту интернетот е нестабилен, или па ако ти е планот да одиш на друг оператор, истрпи до крај на договорот и бегај. Ама нема поента да плукаш по нив, затоа што стварно е твој пропуст што воопшто си ставил таков интернет.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.618
Поени од реакции
981
Да те вработам тебе во ОНЕ и да ми го икинеш ВАДСЛ-от? :D

За да го сменам со АДСЛ ќе треба да ми стават жична телефонска линија, ама со неа некогаш ќе снемува телефон и затоа не ми се заменува.
А за да го исклучам треба да платам пенал од 3500денари и тоа е многу, не ми се дава пари на такви глупаци. Што на мајка им толку скапо наплаќаат за исклучување?:facepalm::tapp:
Neznam za telefonot ama do seaga ne mi snemalo (adsl+tel)..ne mzoe da se prefrlish od wadsl na adsl bez raskin na dogovor ili? i da se slagam deka e previsoka cenata za penalite, pa mora od nekade da crpat pari :))))))

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Neznam za telefonot ama do seaga ne mi snemalo (adsl+tel)..ne mzoe da se prefrlish od wadsl na adsl bez raskin na dogovor ili? i da se slagam deka e previsoka cenata za penalite, pa mora od nekade da crpat pari :))))))
Може, само треба да поднесам барање. Ќе прејдев во АДСЛ ама тој од техничка ме исплаши кога ми рече дека ќе снемува телефон, па затоа не се префрлив. Кога ќе го раскинам договорот ќе земам телефон на телеком и интернет на близу, пошто на нив им се супер брзините.(y)

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Ама и на ОНЕ не им се јаки брзините, само 6mbps дига, а близу 10-12mbps. :vozbud:

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.112
Поени од реакции
1.396
Денеска кај некој од Штип имаше ли прекин на АДСЛ на ОНЕ?Кај мене денеска немаше интернет точно 1 саат и кога дојде приметив дека на спидтест кај што ми е ИП адресата не ми стои веќе Македонски Телеком туку One Telecomunications така нешто

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.618
Поени од реакции
981
Денеска кај некој од Штип имаше ли прекин на АДСЛ на ОНЕ?Кај мене денеска немаше интернет точно 1 саат и кога дојде приметив дека на спидтест кај што ми е ИП адресата не ми стои веќе Македонски Телеком туку One Telecomunications така нешто
I kaj mene stoi One Telecomunications na mesto Македонски Телеком sto ne bese slucaj porano..moze nesto imaat menato One :) btw od Struga sum...

Член од
21 април 2012
Мислења
51
Поени од реакции
2
Здраво дечки,

Јас прв пат сум корисник на Оне, и вчера бев да си го земем пакетот.
Нормално одма ја пробав download брзината, и можам да кажам дека катастрофа. Торентот не сака да мрдне повеќе од 230-240 кб/с
Направив тест за брзината и нон стоп ми покажува 1.2мб/с
Пробав и со мрежен кабел дирекно од рутерот и пак иста брзина.
Дали е до овој скапан ТП Линк рутер што го даваат или треба да подесам нешто.

Се надевам не ги откачив Т-Home за џабе :)

Фала однапред за помошта

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Здраво дечки,

Нормално одма ја пробав download брзината, и можам да кажам дека катастрофа. Торентот не сака да мрдне повеќе од 230-240 кб/с

Фала однапред за помошта
СЕГА ЛУПАЈ ЈА ГЛАВАТА ОД ЅИД!!!:tapp::tapp::facepalm::facepalm:
Каков ти е интернетот, да не ти е ВАДСЛ? До 1mbps е кај ВАДСЛ, а до 6mbps е кај АДСЛ. Ти да не си земал ВАДСЛ со антена? Лелеее, јас едвај чекам да се откажам од него а ти си земал! :pos: Од Т-хоум си прешол на ОНЕ. Ццццц. Сега ќе ја лупаш главата од ѕид како мене. Си се за***л јако. Торенти не ни помислувај да симнуваш со 1mbps. Нема шанси. И ја не можам да симнувам.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.946
Здраво дечки,

Фала однапред за помошта
Јави им се и кажи им, би требало да го средат тоа.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.660
Поени од реакции
799
СЕГА ЛУПАЈ ЈА ГЛАВАТА ОД ЅИД!!!:tapp::tapp::facepalm::facepalm:
Каков ти е интернетот, да не ти е ВАДСЛ? До 1mbps е кај ВАДСЛ, а до 6mbps е кај АДСЛ. Ти да не си земал ВАДСЛ со антена? Лелеее, јас едвај чекам да се откажам од него а ти си земал! :pos: Од Т-хоум си прешол на ОНЕ. Ццццц. Сега ќе ја лупаш главата од ѕид како мене. Си се за***л јако. Торенти не ни помислувај да симнуваш со 1mbps. Нема шанси. И ја не можам да симнувам.
Добро нели гледаш дека дечкото има ТП Линк рутер а тоа значи дека има АДСЛ а не ВАДСЛ .Појди на Џон Кенеди и замени го твојот ВАДСЛ во АДСЛ ке ти пуштат телефонска линија и ке добиеш добар нет и никогаш нема да имаш прекин на телефонската линија кој и да ти кажал згрешил освен ако не се скине некој кабел а тоа не е вина на ОНЕ ке дојдат телекомци и ке го средат тоа ,сепак ОНЕ ја користи нивната инфраструктура , јас имам фиксен телефон од ОН НЕТ уште од 2008 сега ОНЕ и е екстра и сум во непосредна близина на Т.Поле во Север живеам има доста комшии кои се жалат од Близу нетот а и телефонот распрашајсе во твојата непосредна близина .
--- надополнето: 21 април 2012 во 09:46 ---
Здраво дечки,

Фала однапред за помошта
Како што ти кажа и претходно Зајче јави се на 181 ке го средат инаку на спед тест и не многу верувај никогаш не покажува точно

Kajgana Shop

На врв Bottom