Програм за слабеење :)

• Креатор на темата Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување Време на започнување
da ne vajgam sliki moi na forumov :)
znaci da moze ama da si celosno posveten na toa
a posto site sme zafateni so rabota vreme se nema zatoa odime na rekreativno vezbanje kolku da go drzime teloto vo forma.

Ај прати по пп,баш ме интересира,се испофали.

и да не си посветен,ти треба цел ред курац,од експерти,нутриционисти,тренери...

ne mi e celta da se falam daleku od toa :)

ali deka moze da se postigne toa da samo volja treba i vreme i dosta trcanje za idealna forma..

Никој не рече дека неможе,но за тоа време што го спомнувате,неможе.

Никој не рече дека неможе,но за тоа време што го спомнувате,неможе.

toa gore so go pisav e edno ova sto baram vo momentov e drugo normalno deka ima razlika
polesno e da se drzi forma otkolku koga treba da ja gradis ..
zato ovdeka polemizirame za vidot na trening hranata program i drugi raboti za polesno sogoruvanje na natalozenite masti... i dobivanje na fit telo.
ovaa tema sekako ce ima pozitiven efekt kaj sekoj koj e zainteresiran za namaluvanje na telesnata tezina.

Значи режимот е наречен Режим на Обединетите Нации.
Создаден е од некоја позната американска нутриционистка во 1944 година,кога во Америка почнала да се појавува гојазноста како проблем.
Јас лично ја држам оваа диета моментално и задоволен сум.Не чувствуам никакви тегоби,не чувствувам никаков глад и ептен задоволен сум.Ама таа диета е за тие истрајните што имаат цврст карактер и кои што по некоја судна мака ќе се откажат од задоволствата кои ги пружи викендот(Пиење алкохол и сокови ...)
Целта е да дојдат до израз мускулите и колку повеќе се придржувате кон неа толку повеќе резултати.Направена е стрикно за машки индивидуи поради тоа што хормоналниот дисбаланс со тоа што јадењата не се мешаат влијае на тестостеронот како и првиот ден,но со тек на времето нутриционистите ја усовршувале и направена е и за женски!На некои можеби ќе им звучи ригорозно,посебно на тие што ќе слушнат дека секој четврт ден е цел ден овошен.Моментално преведувам од книга но распоредот го има и на интернет...
Диетата трае 90 дена а се ослабнува од 18 до 25 килограми.
Доколку сакате помалку да ослабнете ќе ја прекинете порано диетата.
Диетата секогаш започнува со протеински ден, па следи скробен ден,
јагленохидратен ден, овошен ден и повторно протеински.
Редоследот не смее да се менува
Доручек - сите 90 дена се јаде само овошје. Се јадат по две исти овошја или еден грст суво овошје.

1 ден – Протеински ден
Ручек-месо, варено или печено (3 парчиња-ресторанска порција 250гр.) или 3 варени јајца, едно парче леб, салата во неограничени количини. Супа но без резанци.
Овој ден може да се јаде сирење или млеко, но во тој случај на месото односно на јајцата треба да им се преполови количината.
Вечера-истото од ручекот, но без супата.
Задолжително е доколку за ручек сте јаделе месо и вечерата да ви биде месо.

2 ден – Скробен ден
Ручек-грав, грашок, спанаќ, компир. Треба да биде варена и единствено зачинета со сол, вегета, кечап или варен домат. Едно парче леб и салата.
Вечера исто како ручекот со тоа што дозата треба да ја преполовите.

3 ден – Јагленохидратен ден
Ручек-варени тестенини зачинети со кечап, или пак пица со кечап, а може и бело печиво, на пример 3 кифли.
Вечера-две парчиња торта, или три-четири колачиња, или пак четири топчиња сладолед. Задолжително е еден ред чоколада за готвење.

4ден – Овошен ден
Ручек и вечера само мешано овошје, колку што сакате.

После циклусот од 7x4 дена, односно 29 дена (три пати во текот на диетата) се држи воден ден. Се пие само вода евентуално може да додате и чај но без шеќер.
После овошниот и водениот ден се продолжува со протеинскиот ден.
Кафе и чај може да пиете но без шеќер.
Соковите сведете ги на минимум. Се што е наведено треба да се јаде бидејки има своја улога во организмот.
Овошјето е задолжително да се јаде наутро бидејки најбрзо ке му даде енергија на организмот.
Чоколадата го штити организмот од можни алергии.
Количините на храната се поголеми од вообичаено, а намирниците подесени
за нашите услови и поднебје.
Мора да бидете доследни и упорни.
Може да се случи првите 10 дена да не дојде до намалување на килограмите,
но потоа нагло ќе изгубите 3-4 килограми.
После 90 дена диета уште толку за доручек се јаде само овошје, додека со ручекот и
вечерата се враќате по стариот начин на исхрана. Во тој период треба да изгубите уште 3 килограми што е показател на промената на метаболизмот. Доколку не сте задоволни од постигнатата тежина истата диета може да ја повторите, но после 3 месеци.

Јас лично првиот пат кога ја започнав ми се чинеше ептен тешка но како што гледате тоа е здрав режим на исхрана а не некоа диета со која се губи од мускулатурата.Финтата овде е да не се мешаат различни врсти на јаглехдирати како скроб,благо и овошје!Тоа го препорачуваат и сите нутриционисти за да се избегне гојазноста во едне оброк да не се мешаат јаглехдирати и протеини.Додека,протеинскиот ден е даден за да се избегне губење на мускулатурата.Јас лично наутро не јадам по 2 овошки туку по 5-6 се случувало да изедам.И пак има ефекти.На овошниот ден сум јадел по 3 килограми јаболки а за јагелхдиратниот ден по пола пакетче тестенини за ручек сум јадел и за вечера сепак благо.И за скробниот ден значи варен компир манџа има прилагодено за сите.Е сега,ако сакате сок џусеви,тоа може само јаглехдиратниот ден.не се добродојдени!АЛКОХОЛ НЕ!(тоа е мене што највеќе ми смета и поради тоа што пиев додека су ман диета можеби поради тоа изгубив само 2 килограми).Мастики се дозволени и салата во неограничени количини заедно со ручек и вечера.Супата никогаш не сум ја јадел и леб не јадам.Поради тоа си додавам уште едно парче стек.И тоа,на јагелхдиратниот ден за вечера една чаша сок од црна ребизла за јака крв и повеќе практикување на консумација на цвекло!И црно чоколадо мора...
ако некој го интересира за повеќе детали,ете книгата е до мене преведувам и пишувам овде! И физичка активност мора...јас досега не практикував и сега ќе почнам и стартувам со реално држење на диетата! з ада не се разочарам!Иде лето и сакам стомачните под салото да излезат малце... :D

e sega ako mozes da najdes nekade lista za nutritivnata vrednost vo kalorii na hranata uste ??
bi ti bil blagodaren :)

od ova sto navede
samo ce ti spomnam deka sum trcal edno 4 sati so pauzi i toa samo za vikendi ali preku den sum vnimalav na hrana i kolicinski
a od koga sum dosol na tezina od 85 kila gi pravev vezbite .
ali trcanje jako po trening vodeni da se alistata kako od masina za perenje
--- надополнето: 15 април 2012 во 18:40 ---

Абе царе..не е тоа тоа ја не гарантирам дека ке успее да симне 15 килограми туку ке нема масти и слични срања..а за алиштата не е проблем чим имаш јасно поставена цел :)

Znaci vaka decki mi treba nekoj aktiven program za slabeenje sakam da simnam edno 15 kilogrami za kratok period od prilika mesec dena ili nesto povejke.
ovi mi se proporcii na telo visina 175 tezina 95 kilogrami znaci celta mi e da dojdam na tezina od 80 kilogrami ??
Isto me interesira za topacite na masti ili l karnitin (zboruvam za tie sto koristele ) ??
inaku ovaja tezina ja staviv po vezbanje na teretana (znaci opcii od tipot poseti teretana ne doagja vo obzir )
pa Povelete so vasite sugestii (y)

Кога внесуваш повеќе калории од што трошиш тогаш е разбирливо дека се накачува телесната тежина.
Ти очигледно си претерал чим не си задоволен од својот изглед.
Затоа не ја обвинувај теретанта, туку самиот себе што неможеш да се држиш до режим на исхрана кој сигурно и точно ќе ти помогне во остварувањето на целта, било тоа да е намалување на мастите, или зголемување на телесната тежина.

Значи режимот е наречен Режим на Обединетите Нации.
Создаден е од некоја позната американска нутриционистка во 1944 година,кога во Америка почнала да се појавува гојазноста како проблем.
Јас лично ја држам оваа диета моментално и задоволен сум.Не чувствуам никакви тегоби,не чувствувам никаков глад и ептен задоволен сум.Ама таа диета е за тие истрајните што имаат цврст карактер и кои што по некоја судна мака ќе се откажат од задоволствата кои ги пружи викендот(Пиење алкохол и сокови ...)
Целта е да дојдат до израз мускулите и колку повеќе се придржувате кон неа толку повеќе резултати.Направена е стрикно за машки индивидуи поради тоа што хормоналниот дисбаланс со тоа што јадењата не се мешаат влијае на тестостеронот како и првиот ден,но со тек на времето нутриционистите ја усовршувале и направена е и за женски!На некои можеби ќе им звучи ригорозно,посебно на тие што ќе слушнат дека секој четврт ден е цел ден овошен.Моментално преведувам од книга но распоредот го има и на интернет...
Диетата трае 90 дена а се ослабнува од 18 до 25 килограми.
Доколку сакате помалку да ослабнете ќе ја прекинете порано диетата.
Диетата секогаш започнува со протеински ден, па следи скробен ден,
јагленохидратен ден, овошен ден и повторно протеински.
Редоследот не смее да се менува
Доручек - сите 90 дена се јаде само овошје. Се јадат по две исти овошја или еден грст суво овошје.

Ме мрзеше да ти го читам цел пост, но со сигурност ќе потврдам дека ова дефинитивно не е начин на исхранување доколку целта ни е мускулест изглед.
Незнам, можеби во 1944, сега 70 години подоцна, имаме поусовршени диети, каде што е морално конзумирање на протеини, јаглехидрати и здрави масти во еден оброк.

Големата заблуда од дамна е разрешена, а тоа доколку сакате да слабеете, трошете повеќе калории одошто внесувате.
Има премногу калкулатори по интернетов каде што според висината, тежината и физичката активност ќе ви кажат точно колку калории да внесувате за да почнете да слабеете.
Еве еден од нив.

Кога внесуваш повеќе калории од што трошиш тогаш е разбирливо дека се накачува телесната тежина.
Затоа не ја обвинувај теретанта, туку самиот себе што неможеш да се држиш до режим на исхрана кој сигурно и точно ќе ти помогне во остварувањето на целта, било тоа да е намалување на мастите, или зголемување на телесната тежина.

Ме мрзеше да ти го читам цел пост, но со сигурност ќе потврдам дека ова дефинитивно не е начин на исхранување доколку целта ни е мускулест изглед.
Незнам, можеби во 1944, сега 70 години подоцна, имаме поусовршени диети, каде што е морално конзумирање на протеини, јаглехидрати и здрави масти во еден оброк.

Големата заблуда од дамна е разрешена, а тоа доколку сакате да слабеете, трошете повеќе калории одошто внесувате.
Има премногу калкулатори по интернетов каде што според висината, тежината и физичката активност ќе ви кажат точно колку калории да внесувате за да почнете да слабеете.
Еве еден од нив.
Значи тоа со мешањето е вака:
перфектна формула за дневна исхрана е за доручек јаглехдирати за ручек протеини и за вечера прости јаглехидрати.Мастите да не ги спомнувам ги има во се и сешто освен во простите јаглехдирати.Овој режим е направен стрикно за тие што сакаат да СИМНАТ некое килце и овој режим е за тие со 10 +.Режимот вели,после завршување на диетата наутро да се јаде овошје а псолем тоа со нормална исхрана за да не се вратат килограмите.Е сега тие што вежбате професионално и се занимавате со тоа,нормално е дека ќе имате псоебни типови на исхрана и мора да мешате и јаглехдирати и протеини во исти оброк.Јалгхеидратите даваат енергија а протеините го надоградуваат ткивото.тоа сите го знаеме.
А и за нормалните луѓе значи тоа е...да не с емеша во исти оброк јаглехдирати и протеини.А овде е по денови,за да се намали тежината.Само се одуговлекува процесот,ништо друго.

Програм за слабеење:
1) Правете ми друштво секогаш кога трчам на кеј (барем 3-4 пати во неделата);
2) Не јадете џанк фуд и не пијте кока-кола;
3) Намалете го шеќерот (чоколатцата);
4) Јадете редовно, јадете здраво;

Јас намалив 10 килограми без никаков проблем и се осеќам физички поспремен од било кога :)

Јас минатиот октомври за нецел месец, околу 20-25 дена ослабев 9 килограми. Е сега, секој ден трчање во просек 3,5 километри, некогаш повеќе, некогаш помалку. Се зависеше колку имав време. Секој втор ден во тој период правев стомачни, од линков.

Околу исхраната, немав некоја диета ама не јадев леб. Првите неколку пати јадев леб, па потоа на трчање и ми беше многу тешко да трчам, потоа не јадев леб, јадев ориз, месо зачинето исклучиво со вегета и секако, варено. Сирење, краставица и тие работи. Често јадев салата зелка и тие слични работи. Сокови не пиев, благо исто така не јадев. Иначе јас премногу пијам сокови и затоа имав потреба да ослабам, ги заменав газираните сокови како кока кола со пелистерка газирана, но најчесто конзумирав многу многу обична вода после трчањето и така постигнав огромни резултати. Зимата се опуштив повторно, немаше услови за трчање и качив некое килце. На крајот од февруари пробав со истиот режим 5 дена, добив многу големи резултати. Потоа почнав повторно да пијам многу многу сок и по старо. Сега да се стопли временцето после 4-5 мај гледав дека треба да се направи добро и од тогаш планирам повторно да почнам со истото. Значи, моја препорака е да не се јаде леб, евентуално ако не може да се издржи може едно парче, по можност печено.

Znaci vaka decki mi treba nekoj aktiven program za slabeenje sakam da simnam edno 15 kilogrami za kratok period od prilika mesec dena ili nesto povejke.
ovi mi se proporcii na telo visina 175 tezina 95 kilogrami znaci celta mi e da dojdam na tezina od 80 kilogrami ??
Isto me interesira za topacite na masti ili l karnitin (zboruvam za tie sto koristele ) ??
inaku ovaja tezina ja staviv po vezbanje na teretana (znaci opcii od tipot poseti teretana ne doagja vo obzir )
pa Povelete so vasite sugestii (y)
http://www.youtube.com/watch?v=W9ucbo_fx64
Пробај го ова вистина добар тренинг.
Нема вклучено трчање можеш сам да вклучиш.
Инаку ќе приметиш после само едно вежбање срцето ти чука брзо и после мал одмор ќе се чуствуваш полн со енергија.

П.С Нормално пази и на исхраната немој да се лажеш со „диети“ јади нормално и со контрола повеќе овошје и зеленчук поготово во овој период не ќе да е лошо.Пиј вода.

И уште нешто не ставај временски рокови вежбај и ослаби за да се чуствуваш убаво и да бидеш здрав ,а не зошто иде лето тие краткорочни планови имаат повратен ефект и само можеш да се за*ебеш и на крај дури и полошо да биде.

Уште еднаш да потенцирам немој да се лажеш многу пати сум кажал жал ми е што не ме слушаат.
Знам барем десет женски што сакаат да слабеат од денеска за утре со „диети“(читај изгладнување) и на крај имаат повратен ефект и да не тупам го знаеш одговорот.

Znaci temava ja otvoriv za nekoj aktiven program koj za kratko vreme ce dade rezultati??
a ne za toa kako i kolku kilogrami sum nakacil, koga vezbas vo teretana za masa so golemi tezini normalno e da vnesuvas kolicinski povejke hrana (zboram ako odis na priridna baza a ne na baza na preparati) so cel da se zdovolat potrebite na teloto se vnesuva povejke proteini i jaglehidrati.
E sega doagja momentot koga ce prekines so vezbanje a teloto e naviknato na takov rezim na ishrana e tuka e negativnata strana na teretanata nasprema ova na primer (y) sto koga i da napravis pauza teloto pak ce bide vo ista forma i kondicija bidejki muslukite ne se krtuti tuku zilavi .

Back
На врв Bottom