Собири и протести за петкратното убиство кај Смиљковско езеро

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Oфф,Грците сега што ке направеја да им се десеше ова,само може да учиме од нив како се протестира.
Грците еднаш ги масакрираја шипците само за веење знаме...

Еден загинат навивач и многумина повредени е билансот по судирите меѓу грчките и албанските навивачи, во Грција, откако актуелниот европски фудбалски првак, со пораз стартуваше во квалификациите за Светското првенство во Германија, на гостувањето во Тирана, против Албанија (1-2).

Веднаш по победата над Грција, албанските емигранти во земјата организатор на Летните олимписки игри, излегле по улиците за да ја прослават победата на својата репрезентација. Ова било протолкувано како провокација од страна на домашните навивачи, кои лути поради поразот почнале тепачки со албанските навивачи.

Најголемиот инцидент се случил на грчкиот остров Закинтос, каде еден грчки навивач со нож нападнал тројца Албанци, при што на едниот му нанел смртни убоди, а останатите двајца завршиле во болница. Нереди имало и во грчката престолнина Атина, во Солун и на Крф. Солунската полиција успеала да ги спаси од линч тројцата Албанци кои се возеле со развиорени албански знамиња во еден автомобил. Грците го запреле автомобилот, ги извлекле Албанците и почнале да го кршат возилото. На Крф биле уапсени неколку Албанци, додека на главниот плоштад во Атина, Омонија, полицијата била принудена со шок-бомби да ги растера десетиците Грци и Албанци, кои се подготвувале за меѓусебен "дуел". Пред да реагира полицијата еден Грк и четворица Албанци завршиле во болница по убоди од нож. Тепачки имало и во Пиреа каде домашните навивачи веднаш по првиот гол во Тирана започнале да ги бркаат Албанците, при што во метежот биле повредени неколку лица. Грчките навивачи ваквиот гнев кон Албанците го наведуваат како одмазда, бидејќи албанските навивачи го каменувале автобусот на гостинските навивачи во Тирана, а домашните навивачи ја исвиркувале и грчката химна пред почетокот на мечот.

http://star.dnevnik.com.mk/default.aspx?pbroj=2551&stID=39406

Интересно е да се види... ОДМАЗДА ЗА ПРЕТЕПАНИ ГРЧКИ ДЕЦА ОД СТРАНА НА ПАКИСТАНЦИ... СО МОТОРНИ ПИЛИ ГИ БРКАЈА!!!

Разликата е голема во менталитетот наш и нивен...

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.787
Поени од реакции
17.712
Знаеш што е дефиницијата за морон? Човекот кој црпи една чаша вода од океанот, гледа дека нема риба во чашата и заклучува дека океанот е безживотен.
Можиш да додадеш дека е човек со стереотипи. А можи да прашам кон кој е посочен постот? :) Морон е човек кој се цени дека останал на развитокот кој го имал од 8 до 12 години во генерала тоа е она демеке 'експертско' мислење
--- надополнето: 14 април 2012 во 20:04 ---
DeviAngel и ти како и другите си живееш во заблуда, која сите ја плаќаме.
Можам преку неколку примери да ти докажам дека Албанците се сите исти (кога станува збор за односот кон каурите).

Внимавај, јас не сум будала која тврди дека сите Албанци се идентични. Само велам дека имаат идентичен став кон каурите (како што милуваат да не викаат). Можеби има поединци кои имаат поинаков став, но нивниот број е сосема занемарлив и нема никакво влијание (затоа и не не интерсеираат)

Јас уште еднаш ќе ти кажам дека можам да го докажам тоа што го тврдам.
Примери има за секоја нација што поголема нација то повеќе примери. Никој не е идентичен на било кој. Работата е што не е фер за една глупост да се цели кон некоај цела група. Има поединци и ке ги има. Како и дае го почитувам твоето мислење но не се согласувам со него.

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
DeviAngel
Јас уште еднаш ќе ти кажам дека можам да го докажам тоа што го тврдам.
И не само што можеш, туку ќе биде лесно како докажување дека водата е мокра. Едноставно однеси го "неверникот" на оваа теорија во било кое Албанско село и остави го таму да стои 30 минути. Потоа викни брза помош. Mission complete.

Можиш да додадеш дека е човек со стереотипи. А можи да прашам кон кој е посочен постот? :).
Стереотип е дека рибите смрдат ако се остават на сонце?
Стереотип е дека ќе скршиш глава ако рипаш ласта во празен базен?

Не се работи тука за стереотипи туку статистички податоци. Тоа што ти ги немаш сеуште испитано е твој проблем. Си имаш ти право да веруваш во што сакаш. Just please know that you're wrong ;)

А за кого бил посочен постот.. Тие што беа доволно бистри да сфатат, веќе сфатија. Останатите нека зујат.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.787
Поени од реакции
17.712
И не само што можеш, туку ќе биде лесно како докажување дека водата е мокра. Едноставно однеси го "неверникот" на оваа теорија во било кое Албанско село и остави го таму да стои 30 минути. Потоа викни брза помош. Mission complete.

Стереотип е дека рибите смрдат ако се остават на сонце?
Стереотип е дека ќе скршиш глава ако рипаш ласта во празен базен?

Не се работи тука за стереотипи туку статистички податоци. Тоа што ти ги немаш сеуште испитано е твој проблем. Си имаш ти право да веруваш во што сакаш. Just please know that you're wrong ;)

А за кого бил посочен постот.. Тие што беа доволно бистри да сфатат, веќе сфатија. Останатите нека зујат.
Нема неверник, ниедно мислење не е грешно затоа е мислење а не ФАКТ. тоа е разликата меѓу тие две работи.

Јас сум бил и спиел во Албанско село сум бидел помош и од Албанаци и никогаш ништо не ми се десило туку напротив мн ми помогнале. Статистиката е променлива работа. I am not wrong :)

Cheers ;)

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Right. Кога ќе собереш муда јави се да те однесам на гореспомнатата демонстрација па после ќе збориме за факти и теории.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.787
Поени од реакции
17.712
Right. Кога ќе собереш муда јави се да те однесам на гореспомнатата демонстрација па после ќе збориме за факти и теории.
Значи ти имаш мадиња дека пишиш на форум ? и то те прај храбар ? ма немој молим те ....

Треба да имаш муда за да ги видиш работите со отворени очи а не да мижиш и да одиш како што ке те носи ветрот но кога си ветрушка тоа е . ;) Кога ке имаш муда да одиш да спиеш кај нив да ги гледаш како луѓе и да се дружиш тогаш ке прајме муабет вака е залудно.

Ај уште еднаш да посочам мојот пост не е против овие демонстрации туку беше кон тие кои поради некој посочуваат и осудуваат цела група.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.787
Поени од реакции
17.712
Ни 1 процент патриотизам во вас алоооо 5 македонци умреа во најубавите години,протест треба ли да има причина ? Треба да се заколат кучињата.!
Значи јас го подржвам протестот тотално и мн ми е жал за децата и ја подржувам и причината а сторителите треба да се стрелаат. НО неможиме поради тие болни умови да мразиме цела нација или да претпоставуваме дека е таква.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.787
Поени од реакции
17.712
Имаш право најтешкиот празник е..
--- надополнето: 14 април 2012 во 20:49 ---

Па цела нација дома калаши чува...отиди у некое албанско село со зоља ке ти испаднат...
Mислиш поголемиот дел од малцинството во Македонија а не сите и не оние во Албанија тие баш се поцивилизирани.

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Значи ти имаш мадиња дека пишиш на форум ? и то те прај храбар ? ма немој молим те ....

Треба да имаш муда за да ги видиш работите со отворени очи а не да мижиш и да одиш како што ке те носи ветрот но кога си ветрушка тоа е . ;) Кога ке имаш муда да одиш да спиеш кај нив да ги гледаш како луѓе и да се дружиш тогаш ке прајме муабет вака е залудно.

Ај уште еднаш да посочам мојот пост не е против овие демонстрации туку беше кон тие кои поради некој посочуваат и осудуваат цела група.
Имам јас доволно во гради и во гаќи и во шаржер. Кога ќе пукне војна тоа ќе го покажам на бојно поле, дур ти се сончаш на плажа во некоја друга држава во која си влегол како бегалец. Јес дека малце е брука странец да ти ја брани татковината, ама тоа е.. Некој мора.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.787
Поени од реакции
17.712
Епа албанија не ни прави проблеми туку албанците во македонија..мене тие у албанија не ме интересираат ме интересираат вие што прават проблеми во македонија...тие да се истребат..
Значи поголемиот дел од малцинството :) Тоа и пробвам да кажам во сите постови дека тие што прават проблеми се идиоти,глупави и болни во умот ( пособено овие 5 ) а др не вреди да се вреѓаат и стават во иста група кога ништо грешно не направиле макар да се 1%.

Имам јас доволно во гради и во гаќи и во шаржер. Кога ќе пукне војна тоа ќе го покажам на бојно поле, дур ти се сончаш на плажа во некоја друга држава во која си влегол како бегалец. Јес дека малце е брука странец да ти ја брани татковината, ама тоа е.. Некој мора.
Значи пак пишиш на форум ШТО БИ НАПРАВИЛ и ПРЕТПОСТАВУВАШ што јас би направил и пак тотално fail на постот пошто претпоставуваш а не си во право. И минатата војна мојата фамилија даде луѓе и жртви и ако има војна пак ке даде и прв ке бранам ке заминам ама да осудвам поради некоја си будала (која за овој настан треба да се стрела ) цел народ не е фер.

Мене татковината странците ми ја заебаа и поради нив има вакви проблеми, фала но НЕ јас сум ја бранел и ке си ја БРАНАМ мајка Македонија а ти што не знаеш да ја сватиш целта на моите постови па правиш некој си претпоставки тоа е твој проблем т.е. сопствено лично убедување.

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Значи пак пишиш на форум ШТО БИ НАПРАВИЛ и ПРЕТПОСТАВУВАШ што јас би направил и пак тотално fail на постот пошто претпоставуваш а не си во право. И минатата војна мојата фамилија даде луѓе и жртви и ако има војна пак ке даде и прв ке бранам ке заминам ама да осудвам поради некоја си будала (која за овој настан треба да се стрела ) цел народ не е фер.

Мене татковината странците ми ја заебаа и поради нив има вакви проблеми, фала но НЕ јас сум ја бранел и ке си ја БРАНАМ мајка Македонија а ти што не знаеш да ја сватиш целта на моите постови па правиш некој си претпоставки тоа е твој проблем т.е. сопствено лично убедување.
Море торлак, на форум се води дискусијава, кај на друго место да ти пишам - по гулаб писмоносец? Ти не знаеш НИШТО за мене, јас сум за тебе мистерија. Немој ни во сон да мислиш дека сите луѓе се градени по твој терк. Тоа што ти си решил да бидеш дезертер и да дозволиш да ти биде пријател некој чиј татко до вчера ги убиваше твоите сограѓани - тоа е твој грев. Носи си го сам, не ни го набивај со сила. Има уште грст патриоти останато овде во земјава кои паметат што се случуваше пред една декада, кога ти впрочем беше бебе. Заради тие твои пријатели некои деца останаа без татко. Некои жени останаа без сопруг. Прави што ќе правиш, само те молам внимавај на кого му ја буташ твојата хипи љубов во грло.

А самото тоа што твојата фамилија дала жртви (доколку има барем трошка вистина во тоа) уште повеќе нагласува колкав предавник си за својата нација. Луѓето кои ти ги цениш сега во гангстерски стил ти ги егзекутираат врсниците. Без нималку страв ти ги тепаат другарите во автобуси и на улица. Тие луѓе систематски ти ја асимилираа твојата мајка Македонија. Со што ќе ја браниш сега? Со убави зборови? Драго момче, кога ќе дојде време да се брани Македонија ти слободно замини си, никој нема да ти замери. Од тебе немаме корист. Во тие денови силата нема да се мери во зборови туку во калибар.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.787
Поени од реакции
17.712
Море торлак, на форум се води дискусијава, кај на друго место да ти пишам - по гулаб писмоносец? Ти не знаеш НИШТО за мене, јас сум за тебе мистерија. Немој ни во сон да мислиш дека сите луѓе се градени по твој терк. Тоа што ти си решил да бидеш дезертер и да дозволиш да ти биде пријател некој чиј татко до вчера ги убиваше твоите сограѓани - тоа е твој грев. Носи си го сам, не ни го набивај со сила. Има уште грст патриоти останато овде во земјава кои паметат што се случуваше пред една декада, кога ти впрочем беше бебе. Заради тие твои пријатели некои деца останаа без татко. Некои жени останаа без сопруг. Прави што ќе правиш, само те молам внимавај на кого му ја буташ твојата хипи љубов во грло.

А самото тоа што твојата фамилија дала жртви (доколку има барем трошка вистина во тоа) уште повеќе нагласува колкав предавник си за својата нација. Луѓето кои ти ги цениш сега во гангстерски стил ти ги егзекутираат врсниците. Без нималку страв ти ги тепаат другарите во автобуси и на улица. Тие луѓе систематски ти ја асимилираа твојата мајка Македонија. Со што ќе ја браниш сега? Со убави зборови? Драго момче, кога ќе дојде време да се брани Македонија ти слободно замини си, никој нема да ти замери. Од тебе немаме корист. Во тие денови силата нема да се мери во зборови туку во калибар.
значи јас сум момче а ти си возрасниот? Возрасниот кој користи зборовикако Торлак и се прогласува себе си за мистерија или онај кој до преге се викаше странец а сега е патриот? Дај те молам малце стави два прсти на чело па свати ги постовите мој пошто очигледно не разликваш црно од бело а камоли да ги сватиш моите постови. Јас ако сум дете на 22 ти тогаш си 7 годишно дете ? или тинејџер во оние најзанесни години сепак разликата е 5 години.

Јас сум решил да бидам дезертер ?? Извини јас не викав странци погоре дека ке ми ја бранат државата значи пак се демантираш самиот себе си, во секој можен пост се демантираш самиот себе си ама толку ти дариле.

После ова "дисукусија" и овие постови ти воопшто не се разликуваш од нив ама во ништо.

П.С. дај дефинирај Хипи љубов и торлак те молам пошто сигурен сум не ни знаеш што значат :)

Дотогаш ае позз

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Ај набрзина 7-годишното дете да ти објасни некои работи, па да си легне со цуцла и млекце.

1. Јас не реков дека сум патриот. На бојно поле ќе излезам од сосема други, за тебе неразбирливи причини.
2. Дезертер е некој кој својата армија ја напушта и оди да се дружи со непријателот. Remember that.
3. Дефиниција за хипи љубов е тоа што ти го промовираш кон "нив"
4. Дефиниција за торлак... Ништо, види во огледало. Така полесно ќе биде.
5. Бидејќи сум јас 7 години а ти 22, тогаш де научи ме на интерпункција и основна граматика. Очигледно чим си постар, подобро ја владееш од мене.

И да, дури на 22 години сепак си сеуште дете. Не метафорично, туку буквално.
Сега одам да си легнам, ме боли кичмата. Утре ќе ти одговорам на тие купишта рандом букви што ги викаш постови. Или можеби не.

Добра ноќ.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.787
Поени од реакции
17.712
Ај набрзина 7-годишното дете да ти објасни некои работи, па да си легне со цуцла и млекце.

1. Јас не реков дека сум патриот. На бојно поле ќе излезам од сосема други, за тебе неразбирливи причини.
2. Дезертер е некој кој својата армија ја напушта и оди да се дружи со непријателот. Remember that.
3. Дефиниција за хипи љубов е тоа што ти го промовираш кон "нив"
4. Дефиниција за торлак... Ништо, види во огледало. Така полесно ќе биде.
5. Бидејќи сум јас 7 години а ти 22, тогаш де научи ме на интерпункција и основна граматика. Очигледно чим си постар, подобро ја владееш од мене.

И да, дури на 22 години сепак си сеуште дете. Не метафорично, туку буквално.
Сега одам да си легнам, ме боли кичмата. Утре ќе ти одговорам на тие купишта рандом букви што ги викаш постови. Или можеби не.

Добра ноќ.
1) пак се демантираш прочитај си ги постовите кај што викаш дека ке излезиш со грст патриоти дека имало притоа насочувајќи се и себе.
2)Како прво не знајш што е дезертер значи нема цел дискусијата.
3)Хипи љубов пак не знајш што е .
4) Торлак и то не знајш што и пак го користиш зборот сигурно. Ете тука си 7 годишно дете види што пишиш на оваа "подточка".
5) И ете колку си прост кај реков дека сум постар ? Ти ми рече момче ти се направи постар... Реков дека сме 5 години разика значи ти си постариот. Значи пак пробваш нешто да направиш ама на првата кривина паѓаш во провалија по 5ти пат во еден псот.

Дај боже да ти помини кичмата. ( во сеирозна смисла знам како е да боли )

А за тоа кој е и метафорични и буквално покажа постот број 4 и 5

Добра ти ноќ.

П.С. Биди сигурен после ова дека јас нема да одговорам нема цел сам се демантираш во секој можен пост.

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
1. Протест мора да се пријави па после АЦИД да ви дозволи да се догововарате.
2. Нема против што да се протестира. Ако беа убиени од полицајци протестираш против бруталност, ама тука нема против што да се протестира.
Има... против зачестеното тепање и насилство на Македонците а сторителите се казнуваат симболично или се пуштаат на слобода без никаква казна.

Kajgana Shop

На врв Bottom