А што има нешто и во Драчево?Блокди и во Драчево за да се спречи насилството од копилињата од Студеничани.
Се цепаат ама на крај ќе ги снајде истото како и "невините" жители од Чифлик
Кажав пак, и ние можеме да бидеме јаки тука
Местото е најверојатно избрано за погодно за такво злосторство, блиску до скопје а и блиску до граница правеејќи го погодно за бегство, населено со македонско население , а и верувам дека и е истражуван теренот жртвите биле рандом ... Само едно највеќе мене ме буни .. доколку сакале дестабилизација, најголем ефект би добиле доколку би го направиле ова врз албанци ... да беше така државата до сега ќе гореше !!!Се согласувам со се што имаш напишано, само не со една работа. Како некој би знаел кога тие деца ќе одат на риболов и во кој временски интервал би биле на езерото за сето тоа однапред да биде планирано ?
Точно, пред се тие две структури се формирани за подобрување на соработката меѓу полициите како и размена на оперативни информации. Што значи дека ако косовската полиција сака да заташка одреден случај тоа и може да го направи.Тоа ме интересираше. Чим не можат тие да влијаат туку косовската полиција е единствената која може тогаш јасно е дека нема да се фатат. Никогаш нема да ги предадат своите луѓе
Каков детонатор какви бакрачи.... ај објасни ми ја врската на овие деца од 17-18 години со детонатор?Јас се држам до тезата дека ГЕНЕРАЛНО е поврзано со мафијашки одмаздољубив акт поврзан со ДЕТОНАТОР. А дали мафијашите се Албанци, Турци, Власи, Роми или Македонци, не знам ...
Ништо нема во Драчево. Направија вчера блокада и толку. Се е во ред.А што има нешто и во Драчево?
Ваљда не знаат дека македонецот во последно време ( 10ина години ), си е мирен и што и да му дадеш ќе срка.Само едно највеќе мене ме буни .. доколку сакале дестабилизација, најголем ефект би добиле доколку би го направиле ова врз албанци ... да беше така државата до сега ќе гореше !!!
Ти објаснав во претходните постови, врати се назад и ќе видиш.Каков детонатор какви бакрачи.... ај објасни ми ја врската на овие деца од 17-18 години со детонатор?
Нема потреба да е голема. Тоа си е балканска работа.Мислев од големите играчи, а не од балканскиве пиунчиња. Ама во право си, и таму се се сведува на една држава која пробува да го смести центарот на својата служба во Белград и е традиционален поддржувач на јужниве соседи.
Не не батали ти муабети за некој ден ....вчера, денес си видел такво нешто !! И двајцата сме од Ѓорче знаеме какви се џандарите тука дека се све диклиња ама за работава што беше сега само ги гледам како шибаат со колите цел ден низ град !!Да.. Помини некој ден спроти Жито Велес (Ѓ.П.) и увери се што работат.
Тезата е објаснета неколку пати на темата: со ѕверството се забошотува акцијата детонатор (која во западниот дел почна во Струга, а требаше да продолжи во Тетово, Гостивар, Дебар, Скопје) и полицијата целото внимание и ресурси ги насочува кон превенирање на граѓанска војна.Каков детонатор какви бакрачи.... ај објасни ми ја врската на овие деца од 17-18 години со детонатор?
Што не им викна полиција одма да ги уапси тие злосторнички деца. Од македонскиот национализам више глаа не може чоек да дигне.Нема логична брату. Седам до едни деца Македонци. И гледаат од далеку доаѓа едно друго дете и викаат меѓу себе „Уф еве го шиптарот“. Им се приближува Албанецот, им пружа рака им изразува сочувство, овие НЕ ПРУЖААТ РАКА. Ми се призгади од едно мочано видео што се направи! Пу!
Како бе така?Па Игор спасов е затвор,Јакимовски е во затвор(Што не би требало да биде по мое мислење),овој случај е во тек..Да се побара да се поднесе оставка на госпоѓата Јанкуловска. Алфа уби дете на плоштад, полицаец уби две лица кога не бил на службена одговорност, ладнокрвен масакар на 5 лица, секој од случаите се заташка и нема конкретни одговори за ништо.
Ти девојче, или машко, очигледно имаш повеќе информации за етничката припадност на сторителите. Ајде сврти 199 и престани да лупаш тука.Што не им викна полиција одма да ги уапси тие злосторнички деца. Од македонскиот национализам више глаа не може чоек да дигне.
-Дали ги извести невладините организации за овој ужасен чин, дело на македонскиот национализам?
-Дали ќе пробате да го забушите ова флагрантно неподавање рака, со тоа што нема да биде на насловна?
-Ќе има ли марш за мир против ваквиот национализам?
Подавањето рака е лицемерно. Тие несреќни Албанци живеат во Радишани. Што да прават? Да викаат како другите - епа ако ви е каури? Имаат ли избор, освен да изразат сочуство.
Колку Албанците од Тетово кај што се мнозинство, им изразија сочуство на роднините на убиеното дете на кош. Кое, поминаа, го изрешетаа, онака заради ништо. Друг да беше исто ќе му се десеше, тогаш мораше еден каур да отиде. Колку?
И Македонци у мнозинско албанско место така би се понашале.
Таа рака подадена не е од искрени побуди, туку од страв.
Жалам, ни ја не би прифатил подадена рака ако не е искрено сочуството.
Лесно е македонче да го стрпаш во затвор.Кај се балистите од тетово што тепаа полицајци???Кај се тие од Кале иако имаа ножеви на сликите?Како смее некој во државата да ти се закани дека ке го уништи цел град ако не се ослободат 2 насилници и притоа ти да ги ослободиш????Како бе така?Па Игор спасов е затвор,Јакимовски е во затвор(Што не би требало да биде по мое мислење),овој случај е во тек..
Како така гледаш на работите?
Ебати народот,паника напади анксиозност..Тоа ќе ве убие,ништо друго...Се плашите од стравот.. <