Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

M

MrzaRules

Гостин
ја незнам шо очекувате од медиумиве кога они одвај дадоа едно обично известување за убиствата,како тоа да е нормално нешто а вие сакате да жалат :facepalm:овоа не е банана држава,овоа е мигдал држава...ма ни држава не е,овоа е банда без команда

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
И што? Толку ли е битен тој самит во НАТО? Вреди ли да се пика глава у песок после сите овие работи заради тој САМИТ? Не ме јеби.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Не мораат да прогласуваат.
Ние нема да славиме.
Во тој поглед, би било фино кога сите би ги исклучиле телевизорите.
Пораката ќе биде пренесена.
ОВА!

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Dostate so lazni etiketiranja, kako prvo,sakam da izrazam soocustvo do semejtvata na zaginatite,a kako vtoro nemojte so vakvi propagandi i provociranja na etnicka i verska baza, oti verskata e naj opasno sto moze da postoi za ova drzava,a Bogami i za celiot balkan, sto e ova rabota bre/? Albancite napravija,Muslimanite Napravija zatoa sto bilo Velikden neznam sto itn, sega pred malku slucajno procitav na facebook grupite,kade sto eden imase pisano,da se kreneme protiv Turcite i Albancite vo Makednija, sega ve prasuvam kakva vrska ima Turcite so ovoj nastan? a i uste nesto, kako mozete da velite deka pozadi ova stoi Albancite koga nema nikakvi dokazi? Sto ako nekoi razuznavaci gi imaat storeno ovie raboti? Za da se destabilizira ova zemja do samitot na NATO vo SAD, zaradi toa ve povikuvam da se smirat strastite i da ne plivate na tie vodi kade sto mozete da se udavite, od nisto da ne bide nesto, zaradi toa,policijata treba da raboti turbo, i da se rasvetli slucajot sto e mozno pobrzo, a ne da sirite verska i nacionalna omraza..
Кој каде и како спомна Турци ало ? Ја до сега не прочитав нигде,а ако е сметате за исти ондак ваш проблем,не наш.

Член од
30 август 2008
Мислења
2.232
Поени од реакции
286
Кој каде и како спомна Турци ало ? Ја до сега не прочитав нигде,а ако е сметате за исти ондак ваш проблем,не наш.
na facebook imase,a ne ovde.. A Ovde ima samo propagandi i provociranja..

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.750
Не е тоа поентата.
Не е поентата да го исклучиме телевизорот, кај мене и онака никогаш не е уклучен кога се работи за македонски телевизии.
Поентата е да се има “чувство за осет“, не треба мене некој да ми каже дека е ден на жалост за јас да не пуштам по дома оро, музика и концерти.
Поентата е да им се стави до знаење дека ние ги поставивме таму горе.
На Кајгана има нешто повеќе од 30 000 корисници. Замисли сите ние да сме го дале на нив гласот.
Замисли сите ние, да го одземеме тој глас.
Краток период се 4 години, и само доколку сме заедно, ќе се чуе нашиот глас.
Во прилог на тоа, еве нешто:

Ако сите ние ги исклучиме телевизорите, буквално, ако вечер помине се во тишина,
ако ги исклучиме радиата, и ако единствено користимеинтернет.
Пораката ќе биде МНОГУ ДОБРО пренесена.

Само, проблемот е во тоа што - ние не знаеме да бидеме единствени.
Секогаш има некој што ,,кур го боли за се,, и нели, ништо не го тангира.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
na facebook imase,a ne ovde..
Ти знаеш дека на shitbook секоја будала може да отвори група и да напише што било така ? Ако ти почнеш да ги сметаш информациите на фејсбук за релевантни далеку ќе стигнеш....

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.479
Ако добро разбрав убиството се случило кај 19 часот, а е откриено после 22. Е сега, ако ова е вистина за телефонот, не е некако чудно сестрата на детето да не алармирала некој и да почнат да ги бараат порано?
E ajde de....

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
U ovie situacii covek ne moze da bide pameten,svasta mu se vrti niz glava.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Мене повеќе работи не ми се јасни, па ако не го мрзи некој нека ми разјасни, ќе бидам благодарен.
Темава се отвори (медиумите дознаа за ова) во блиско време после настанот, што значи дека МВР веќе знаеле за случајот.
1. Како може да не се затворат границите ?! Мислам професионално, од сите аспекти нормален чин после оваков грозен настан е сите влезови и излези за Македонија да се затворат!
2. Самата влада и сите се прават као мутави, се знае кој се зошто се, можеби нема директен доказ но сигурен сум дека и самите знаат дека ова се има десено за да допринесе немири. И? Ке останат со скрстени раце и овојпат? И 5 жртви ли се малку за да им се даде некоја воспитна на браќата?
Па мислам доста е веќе, немора да уживаме цело време соживот, добро рече некој член погоре, дај малку да видиме како е и во немирно општество.
И пак ке речам, многу ме интересира како ке изреагира Македонскиот народ на сето ова, дали ке го стави настрана као ете, колатерална штета или ќе проработи ронката македонско во нив и ке направи што ке направи..
Можеби сето ова е направено баш за тоа, за да допринесе нова војна и се, ама верувајте силата е во народот и војната не секогаш е најзаебаното нешто што може да се направи.
Што можи да направи народот?Ај да се дигне масовно и да се врати 2001?

Прво,јас лично сметам дека со нередиве во последниов период кој ја тресат Македонија е да се испровоцира војна.Цело време на ова нешто се алудира “МЕЃУЕТНИЧКИОТ ОДНОС„ кој е лесно кршлив(барем кај нас).Ова што се случи со дечкиве е крајно професионално убиство и со тоа сум уверен дека позади „меѓуетничката тензија„ се крие многу повеќе политика.Цел народ е згрозен,не постои ниеден човек(било албанец,македонец,бугарин...) кој што го оправдува ваквото убиство.Треба да се има муда за да му се одземе животот на некого а не на 5 души(а такви муда имаат само професионалци). Дечкиве дефинитивно беа мета,прашањето е зошто?Што им грешиле?Можеби нешто знаеле што не треба или пак нешто научиле или виделе додека ловеле риби? Прашањата ќе си останат прашања(барем според тоа што го следам и колку ги боли на тие од врвов за настанов).

Жалосно....а уште пожалосно е дека кога тогаш ќе екскалира војна и нема да се престане да се провоцира истата...

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Dostate so lazni etiketiranja, kako prvo,sakam da izrazam soocustvo do semejtvata na zaginatite,a kako vtoro nemojte so vakvi propagandi i provociranja na etnicka i verska baza, oti verskata e naj opasno sto moze da postoi za ova drzava,a Bogami i za celiot balkan, sto e ova rabota bre/? Albancite napravija,Muslimanite Napravija zatoa sto bilo Velikden neznam sto itn, sega pred malku slucajno procitav na facebook grupite,kade sto eden imase pisano,da se kreneme protiv Turcite i Albancite vo Makednija, sega ve prasuvam kakva vrska ima Turcite so ovoj nastan? a i uste nesto, kako mozete da velite deka pozadi ova stoi Albancite koga nema nikakvi dokazi? Sto ako nekoi razuznavaci gi imaat storeno ovie raboti? Za da se destabilizira ova zemja do samitot na NATO vo SAD, zaradi toa ve povikuvam da se smirat strastite i da ne plivate na tie vodi kade sto mozete da se udavite, od nisto da ne bide nesto, zaradi toa,policijata treba da raboti turbo, i da se rasvetli slucajot sto e mozno pobrzo, a ne da sirite verska i nacionalna omraza..
Поларис,хипотетички да гледаме-некоја група убила 5 турски деца кои онака си рибареле.Полицијата ги бара ама не ги наоѓа.Народот се сомнева дека курди стојат зад ова и пизди и се фрустрира и не знае што да прави.Има доста шпекулации и некои информации кои говорат дека курди стојат за ова,веројатно избегале за брзо време во Северен Ирак,но не се знаат правите лица и времето си тече,а истрагата си тапка на место.

Дали во таков случај ќе останеш со ладна глава и ќе оставиш како да не се случило или ќе отидеш во Северн Ирак да изиграваш Рамбо убивајќи курди и што се не ќе ти се најде на пат од било која вера?Па макар тие кои си ги сотрел не се сторителите?

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Незнам зошто ја форисрате оваа варијанта кога едноставно не е можно обичен човек (па макар бил и „ватерполиста„) толку ладно да изврши убиство. Локалното население веројатно служело само како логистика додека извршителите се најверојатно луѓе на кои ова не им е прв пат и кои за ова се платени. Со оглед на тоа дека на нашата полиција и требаше 2 дена за да се одлучи како да се однесува во ситуацијата, јасно е дека господата веќе се на Косово и се спремат за нова акција. (дај боже да грешам во моите предпоставки) но секогаш кога ќе се случи ваков настан неможам а да не го фрлам погледот кон Косово.
А зошто да ја исфрлиме како опција?Се е отворено на маса.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Еве го бе премиерот, како го немало?

Во пресрет на најголемиот христијански празник Воскресение Христово Велигден, дозволете ми, во мое лично име и во име на Владата на Република Македонија, Вам, на членовите на Синодот, на ценетото свештенство и монаштво, како и на сите православни верници во Македонија и во дијаспората, да Ви го честитам празникот над сите празници и да Ви посакам величествено Велигденско празнување.
коментари подолу

:facepalm:

и една па како се истакнала

Ostavete gi lugeto neka pocivaat vo mir, ne go koristete ovj den za toa, sramota,pravdata ke gi stigne kriminalcite. ZA MNOGU GODINI NEKA NI E PRAZNIKOT
Глупачо една, ти можеш да бидеш на местото од децата утре, друг ден. Стока!

Kajgana Shop

На врв Bottom