Скопско Radler lemon

P

PewDiePie

Гостин
Сакам да го пробам,не сум нешто фан на пиво општо,башка прави стомак ама за поздрав е идејата и одлуката на пивара да пуштат нешто ново на пазарот.

До душа и битолска пивара малку ги притисна сега и конкуренцијата е поголема,мора малку да се разработат маркетинг стратегии.

H

HITCH

Гостин
Уште не сум го пробала новото Скопско, знам дека е 2% алкохол. Сум пиела вакви пивца и пивце од 2% ко пивце од 2%... Лимонада, ама сепак, ако начекам - си порачувам.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Сакам да го пробам,не сум нешто фан на пиво општо,башка прави стомак ама за поздрав е идејата и одлуката на пивара да пуштат нешто ново на пазарот.

До душа и битолска пивара малку ги притисна сега и конкуренцијата е поголема,мора малку да се разработат маркетинг стратегии.
I jas mislam deka ova im e i strategija za 'crni vreminja', del prodazba im opadna poradi namaleniot kvalitet i polos vkus, del poradi reklamata so pokrienoto 16-krako sonce i gejskite gazdi...pa ova so Bitolska im e bas tajming za nova promocija + Prilepska vo isto vreme promocija na bezalkoholno pivo...
Da ne bese ova so Bitolska mislam deka ni Radlerot ke videse bel den.Samo da ne e kako so Silver Moon...

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
не сум го пробал сеуште,ама имам пробано Лашко радлер (едно во жолта лименка го има во веро) лани летото во Охрид и бев пријатно изненаден.Баш е онака за на плажа да те освежи. А ако ви е за пијанчење не го купвајте :D

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.950
Ми текнува на времето кога беше првата сезона на Кајгана фудбалската лига и после утакмица у Форца идеме у кафичот и LouWeed порачува кригла пиво и спрајт или швепс, не ми текнува што беше, отпива малку од пивото и го сипува целиот сок во криглата. Келнерката, а богами и ние се чудевме, а Лу ни вика дека во Германија е мошне популарно така да се пие пиво.

Кога бев кај вујко ми во Словенија, тој и братучед ми многу пиеја радлер. Мене ми е ОК, за летен ден, се ладиш под некоја сенка и пиеш радлер, ептен лајтерица :)

Љубопитен сум да пробам како ќе испадне, ама ќе можам да пробам дури догодина.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Од тоа што ми го кажаа од Пивара, е дека интересот не бил голем и затоа престанеле да го прават(од околу го кажаа), но дека се уште повремено може да го пуштаат...

Според мене беше убаво пиво, но скапо за наши стандарди, ми се чини беше 50-60 денари од 0,33 во продавница. Ми текнува дека едно лето во Охрид, начекавме продавница каде што го даваа 20 денари флаша, се утепавме од пиење убаво пиво за евтини пари :D
Сигурно е бидено со поминат рок .. иначе кај ке ти дает кај нас во охрид поефтино .хахх

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.574
Сигурно е бидено со поминат рок .. иначе кај ке ти дает кај нас во охрид поефтино .хахх
Па не, тоа проверувавме :D Имаше 3-4 дена до крајниот рок, ние веднаш го пиевме :D

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Па не, тоа проверувавме :D Имаше 3-4 дена до крајниот рок, ние веднаш го пиевме :D
Затоа го давале така да не им пропаднат парите .. го давале по набавна ..

Kajgana Shop

На врв Bottom