Језда Зоки Божиновски не е за верување, ама има поента, башка снимката на Сител/Пресс24 апла беше со сила да се пренасочи вниманието на луѓето што нагодуваат албанци се албанци се, и пуштено беше како патка уште пред цајканите да појдат таму.
Полицајци во цивил извршиле масакар, онака ради реда? Тоа може само Божиновски да го смисли. И доколку не се Албанци, сигурно се криминална структура, а не полицајци.Језда Зоки Божиновски не е за верување, ама има поента, башка снимката на Сител/Пресс24 апла беше со сила да се пренасочи вниманието на луѓето што нагодуваат албанци се албанци се, и пуштено беше како патка уште пред цајканите да појдат таму.
Па и не мора да значи дека биле легитимирани пред да бидат убиени, може напаѓачите отпосле извадиле од нечиј новчаник лична карта може ги интересирале податоци за децата име презиме националност...во случајов се е можно можеме само да нагаѓаме а полицијата сигурно нема да изнесе вакви податоци до детали во јавност...Ако дојдам јас во цивилна облека....дуксерка, куси пантолони и остало...и ти речам дај ваму бе лична карта да те легитимирам - ке ми ја дадеш?
Но едно од најпаметните нагаѓања.... јас сепак мислам дека на правдата можеби и треба време, но секогаш се спроведува! Ако не ги стигне тука на овој свет, (да се тешиме) дека ке платат на другиот! Мора да има некаква правда...Јбг,едно од многуте нагаѓања во темава,но да оставиме да открие полицијата (ако воопшто окрие нешто) да каже точно што како било,кој биле,зошто биле кога биле како биле,без лаги и извртувања на вистината да им олеснат барем малку на нивните родители кој што прерано се збогуваа од своите синови.
Единствна причина за убиство е да биле сведоци на друго убиство. (или евентулано чистење на траги од друго убиство). Ако ги елимираме етничките призвуци, и останме само во криминално-мафијашки води.Логично е, ама по твое видување, зошто на толку најсвиреп и најгрозен начин би биле убиени?
Нема шанси, после злостор кој ќе седи ќе преарува, ризикот е голем. Одма бегаат по логикаПа и не мора да значи дека биле легитимирани пред да бидат убиени, може напаѓачите отпосле извадиле од нечиј новчаник лична карта може ги интересирале податоци за децата име презиме националност...во случајов се е можно можеме само да нагаѓаме а полицијата сигурно нема да изнесе вакви податоци до детали во јавност...
Епа мене ми прават разлика мене намерите, дека доколку е етинички мотивирано убиството, тогаш јас сум таргет со самото тоа што сум Македонец. И доколку ние како таргетирана група ќутиме и не се браниме со некаква си реакција, тогаш ќе бидеме лесен таргет. Но ако им се даде на знаење дека и нивни невини можат да загинат, тогаш ќе припазат малце на нивните постапки и можеби ќе иницираме малце поголема осуда (стравот го чува лозјето) на ваквите настани во нивната етничка група. Пошто очигледно е дека со другата метода што ја применувавме до сега дојдовме до дереџе да не егзекутираат во буквална смисла на зборот.Не. Тој што го сторил овој гнасен чин треба да одговара со нешто најблиску до смртна казна, затоа што сум против тоа. Најголемото мачење и казна да го снајде и да пати до крај на својот живот во најтешки услови, се надевам затворски!
Лека ноќ на сите.
Кој систем ??? хм....зависи што играле „големите браќа“ на балканското првенство во 6 та Шчкипериска лига .... најлесна била за местенки....не верувам во некој фикс повеќе ми личи главните пари се фрлени на Швицарски систем е сега кој ке погоди кој кантон каде ке биде ке се офајди дебело...Кој систем господине ??? Кој
Како може по убиството на двајцата Албанци тие да се соберат на протест и пред себе да кршат и тепаат се во тетове, да извикуваат УЧК УЧК, Смрт Каури, и да носат учк маици, како може по 100000 тепачки низ автобуси во Скопје, да фатат двајца Албанци и да ги пуштат по една недела, како може на протест да идат граѓани на Косово и да извикуваат против Македонија, палење на 100 знамиња овде, во Косово и во Албанија, тепачки насекаде во рок од 1 месец...
12.04.2012
Убиство на 5 мина Македонци, се зборува дека се убиени од Албанци со кои претходно се расправале, Македонци одат на протест ги апси наша Полиција, Медиумите не известуваат навремено освен рака на срце 24вести алал нека им е, прее одам да се стрижам и на радио таму КАНАЛ 77 радио и кажува вести, криза Грција, Русија прави нов космодром и НАЈВАЖНАТА вест државата незнам кој забранува да се омаловажува делото на пророкот Мухамед, за децава ништо....По Фејсбук Албанци јавно се исмеваат со убиените кажувајќи колку било добро тоа, каде е сега ИНТЕРНЕТ АРМИЈАТА на МВР да им врачи пријави нив како што им правеше на Македонците со тоа со Јаким.....За кој ситем ми зборуваш за СЕЛЕКТИВНИОТ....Како млад граѓанин на земјава сакам да се расчистат многу работи овде оти е никаква државата а и системот, ако не да даде господ да заминам негде надвор оти секој млад ко мене го посакува ова, овде тие што не нападнаа во 2001 ни се газди сега...ЈАС НЕ ВЕРУВАМ во системов- ми го дкажал ова многу пати.....ти како сакаш.....
Па со оглед на тоа дека имале време да ги наредат можно е и ова ако е воопшто вистина дека е најдена лична карта а и местото не е баш ризично зашто ете по неколку саати на местото дошле првите луѓе.Ова е мое мислење.Нема шанси, после злостор кој ќе седи ќе преарува, ризикот е голем. Одма бегаат по логика
Би кажал за некои работи кои не ми се логични од сознанијата кои се пласират во медиумите:
1. По мое не бил само стариот сведок туку сите се сведоци на нешто големо и затоа сите се ликвидирани.
2. Према Сител децата отишле по риба околу 19ч. (Во тоа време одат само криволовци по риба), значи пошто децата биле поштени тие нјаверојатно таму биле многу порано од 19ч, а истото го мислам и за постариот.
3. Викаат дека рибари ги пронашле околу 22ч??? Исто ми е сомнително?
Некој спомна предходно, покрај пребарување на траги во околните ниви, треба и езерото да се пребара детално.