M
.:makedonec:.
Гостин
Во разговор со пријатели сега во град токму за случкава разврзавме муабет според мене значи претпоставувам мое мислење дека :
1.Смислено сценарио, од кого и како може да нагаѓаме моментално... но мислам на странски агенти со цел дестабилизација на Македонија пред самиотот на НАТО ... Се поставува прашање зошто смислено сценарио ? Прецизно се одбрал денот (Велики Четврток спрема Велики Петок) кога да се изврши убиството на младиве деца со цел народот да се распали баш на најголемиот Христијански празник зошто најлесно е кога човек ќе го удриш во душата (верата) таму највеќе боли и секако децата ...
2.Обични Албанци не би можеле да направат такво нешто тоа е мое мислење ? Со каква цел ? За што да убиеш ладнокрвно 4 деца и еден човек а притоа да ги построиш и во глава да им пукаш !? Башка Албанци ко албанци немаат мозок за вакво нешто тие се кучиња бе ќе пука во тебе ама во очи нема да те гледа немаат му*а да те погледнат во очи тие ...зборам за обични Албанци сецикеси ситни кримоси !! Ова се профи убијци што го направиле ова
3.Убиството е на Железарското езеро а не на Смилковското езеро како што пренесоа на Mkd.mk а тоа е позади Железара негде ... во близина нема Албански села и жители ...тие се секогаш најјаки кога се во близина Албанци да дојдат во Железара и тоа да го направат ...некако не ми се верува ама кажувам пак...претпоставка моја !! Сопственикот или Концесионерот на езерото тој бркото што се појавуваше е доживотен приврзаник на Љубчота иначе бивш камионџија од Инџиково е мислам па со агентиве и странскиве служби ги сврзувам работиве (претпоставка). A башка искршена камера на 24 вести и искршено возило каде сите Сорос машини се влезени таму ...хм
4.Мислам дека ова го имаат направено класични убијци, мафија и таков тип на нелуѓе зошто ти да пукаш во глава на 20 годишни деца јас кладба ставам дека обичниве албанци не се ... колку и да се кучиња никој нема срце така дете да пука во глава ... колку да се јачаме и едните и другите ...
5. Давам рок од 2-3 дена за МВР да го расветли случајот ... ма каков Велигден, нека се заклучат у канцеларија нека излагаат на терен како што ги видов денес низ цел град Полиција и да се расветли случајов по најбрза постапка а гомната да се изнесат пред лицето на Судот ама кога ќе ги носат сите ќе 'ркаме у шишиња ќе ги дадеме и да ги освежат со тоа ...се после 2-3 дена е касно !!
Господ нека ми прости ако лошо размислувам и нека ми ги опрости гревовите !!
Сега не ми е јасно на Железарско езеро се случил трагичниот настан или на Смилковско езеро ?
Прегледај го приврзокот 42052
Kaко прво во случај да се алб*нци убијците (ама ако тоа се каже јавно), е тогаш ќе настане една крвава војна у која очигледно албанолите ќе го извлечат подебелиот крај ... нема да може целата власт да ја сопре осветата на македонскиот народ посебно на луѓето кој се на возраст помеѓу 30-40 години и кој во 2001 највеќе ги пратеа случувањата во војната, ние македонците знаеме цело време да си се правиме како ништо да не било и да затвараме очи на единечните убиства и престрелки , ама за ваков масакар не верувам дека некој македонец у светот ќе остане рамнодушен, посебно што 4 од 5 убиени се деца по 19-20 години ... незнам до кај ќе иде работата, ако е мафија у прашање ,тогаш ќе кажат и јавно од МВР ама ако е у прашање верски и национален фундаметализам е тогаш нема ништо да кажат ради тоа што сите знаат што ќе се случи во тој случај ... во оваа држава има барем 15 000 македонски фанатици кој ќе се пријават доброволно во АРМ и МВР, и ќе побараат опрема,оружје и униформа !