Пратеник
Ала Мадрид
- Член од
- 28 ноември 2011
- Мислења
- 995
- Поени од реакции
- 617
Незнам друже ваљда тоа е . шо се вели истрагата е во тек5 familii po 5 dusi 25 luge ???
sto mislis nekoj od sopovite viknale??
mislis deka imaat osomniceni ???
Незнам друже ваљда тоа е . шо се вели истрагата е во тек5 familii po 5 dusi 25 luge ???
sto mislis nekoj od sopovite viknale??
mislis deka imaat osomniceni ???
Повикани се до сега околу 30тина на испит.
Мојот коментар се однесуваше на сторителите не на Албаниците како колектив, жал ми е ако погрешно ме разбра. Драго ми е што така размислуваш, штета што има и македонци и албанци кои љубат да генерализираат.Точно, не знаеме дали е, а и ако е не знам зошто би ми пцуела мене се до трето колено кога јас немам никаква директна или индиректна врска со случајов, освен што сум Албанец. Колективот не може да сноси одговорност за поединецот. Живееме во слободна демократска земја и институциите на системот треба да ја превземат одговорноста за решавање на ваквите случаеви со брзо и ефикасно апсење, и брзо и ефикасно судење. Истот важи за случајот во средното училиште од пред 1 година и случајот во Гостивар (каде убиецот/убијците беа Македонци) и истото важи за овој случај (каде под претпоставка убиецот/убијците би бил/е Албанец/Албанци).
не не меѓусебе, него вас... вас ви е редот како у бродец што поминавте така и сега. Ке ви ги шутираме мртвите тела само тоа да знаеш.Do site makedonci koi imaat problem so nekoj drug makedonec (komshija ili onaka nekoj shto go mrazite), sega e vreme da go ubiete, i mean, why not?? i onaka na kraj sepak bez dokazi i bez nishto vie odma ke znaete deka "shitparite go ubile".
Zatoa zemajte pushki, ubijte se megjusebe, i krivete gi albancite, t.e. Albancite, t.e. plemeto koe e krivo shto ste olku bedni.
иако падна србија, падна машки, а не ко нас пич.арски!Незнам колку си запознаен со процесот на одделување на Косово, кога Србија стварно немаше поддршка од ниедна од големите сили.
Тоа се случува во такви случаи, не е поддршката така ригидна структура па да не бутаат некој во ЕУ во НАТО или незнам каде. Повеќе е доказ дека не сме им обележани со жолто или црвено на мапа, а ако им станеме - тогаш ќе е лошо.
Do site makedonci koi imaat problem so nek oj drug makedonec (komshija ili onaka nekoj shto go mrazite), sega e vreme da go ubiete, i mean, why not?? i onaka na kraj sepak bez dokazi i bez nishto vie odma ke znaete deka "shitparite go ubile".
Zatoa zemajte pushki, ubijte se megjusebe, i krivete gi albancite, t.e. Albancite, t.e. plemeto koe e krivo shto ste olku bedni.
Се игра многу Call of Duty, Battlefield 3 и слични на нив, затоа и такви жестоки повици од пред монитор и тастаура од дома или некое интернет кафуле, а незнаат пушка да држат и да ракуваат со неа, ај напалениве клинци, ама ме чудат овие повозрасниве кои биле во војска, мислат дека војната е играчка, ова важи за сите тие што повикуваат на војна и етничко чистење, Националисти, Албанци, Македонци, Срби, Турци, Босанци, Христијани, Муслимани, Евреи, итн.Сеа прочитав еден пост ...... и навистина се согласувам со него (најверојатно постар човек е) ама сосема ја одолови поентата.
Сите на тастатурава јаки сте кал оф дјути пукате рокотите, и сеа пушка ќе фаќате в рака одма за војна сте се фатиле,толку сме ли јаки? Имаме ново оружје што одма ќе ги испечи тоа кромањонците?
Иии да ко беше војната во мојата улица само татко ми го зедоја во војска другите кој со врски кој инвалиди демек, кој се кријаја по тавани... а после ми трубеа за војната... не се чудам можеби и овде е така.. најарно ти пиши друг нека оди нека се сери во чизмите и моча за да не се здрви од страв
Да де да.. Вие секогаш не сте кривите.. Вие секогаш сте угнетувани во оваа држава.. МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ВЕ КРИВИ ВАС ЦЕЛО ВРЕМЕ.. Другите народи ве криват вас цело време вие сте една невина нација која е потиснувана од сите..Do site makedonci koi imaat problem so nekoj drug makedonec (komshija ili onaka nekoj shto go mrazite), sega e vreme da go ubiete, i mean, why not?? i onaka na kraj sepak bez dokazi i bez nishto vie odma ke znaete deka "shitparite go ubile".
А, ти си пацифист? Пацифистите се многу погодни за муабет на вакви теми. Јас сум националистка, понекогаш екстремна, во вакви случаи. Ова воопшто не е наивен проблем кој би можел прагматски да се реши. Прагматски се постапува пред нештото да се случи, а не откако ќе се случи. Во изминатиов период имавме многу срање случаи кои не требаше да ни се случат, ама ете ни се случија. Сега нема место за „пацифистите“ кои повикуваат на мирни решенија. Мирни решенија се преземаат само во мирни времиња.а не да се плука по пацифистите.
Кого си шутирал ти бе ? Дај скенирај ја буквицата,да прочитаме што пишува во неа каде си бил 2001 година ( ако воопшто имаш буквица ) затемни име и презиме,дај покажи што јуначиште си и каде си бил тој период.не не меѓусебе, него вас... вас ви е редот како у бродец што поминавте така и сега. Ке ви ги шутираме мртвите тела само тоа да знаеш.
Druga poenta imav so postot. A toa dali sum pisal RIP ili sum stail "" kao demek evo kolku sum dobar, nishto ne menuva.А да изразеше сочувство ?
Ах , не знаеш ти што е тоа.
"Досетките" се твој фазон.
Дел од сликите што успеав да ги извлечам од некои поратли што известуваат за настанот, а и како што гледам сега на 24 вести состојбата во Радишани ескалирала во поголеми размери