Собири и протести за петкратното убиство кај Смиљковско езеро

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Никако, прашувам затоа што ме интересира. Никаде не пишуваше дека се Албанци, луѓево сами заклучоци си донесоа и креваат тензија гледам на ФБ и по форуми.
Што е битно дали се Албанци, Македонци или Швеѓани убијците!? Убиецот е убиец без разлика на тоа што му пишува во извод од матично! Треба да се распнат на сред плоштад како порака за тие што во иднина ќе сакаат да посегнат по нечиј живот!!!

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Зашто ти е никот со МкД ? јас ли ги пуштив тука ? зошто е најмалку препорачливо ? подобро ужасен крај,отколку ужас без крај.
Не го карај, дечкото си има право. Овој бунт требаше да се води многу одамна кога терористи ни влегоа во владата. Денес кога еден од нив ја води нашата армија не може да очекувате резултати. Пола држава е нивна и тоа е факт без разлика колку болен. Затоа и протести ништо нема да решат. Се знае како се воспитува животно - со стап. Се дури не излезете со оружје на улица и покажете заби, НИШТО нема да се смени. И понатаму ќе ви ги убиваат најмилите. И понатаму во сопствениот дом ќе бидете робови.

Единствен аргумент со кој не се согласувам е дека граѓанска војна не е препорачлива. Не само што е препорачлива туку е неопходна. Кога ќе дојде денот да ти е страв пред сопствената куќа да излезеш тогаш е веќе јасно дека нешто не е во ред. Тоа е причината зошто сум повторно присилен да носам огнено оружје со себе само за патот до пазар и назад да не ми се заврши во болница.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Ќе има ли протести ????

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Не го карај, дечкото си има право. Овој бунт требаше да се води многу одамна кога терористи ни влегоа во владата. Денес кога еден од нив ја води нашата армија не може да очекувате резултати. Пола држава е нивна и тоа е факт без разлика колку болен. Затоа и протести ништо нема да решат. Се знае како се воспитува животно - со стап. Се дури не излезете со оружје на улица и покажете заби, НИШТО нема да се смени. И понатаму ќе ви ги убиваат најмилите. И понатаму во сопствениот дом ќе бидете робови.

Единствен аргумент со кој не се согласувам е дека граѓанска војна не е препорачлива. Не само што е препорачлива туку е неопходна. Кога ќе дојде денот да ти е страв пред сопствената куќа да излезеш тогаш е веќе јасно дека нешто не е во ред. Тоа е причината зошто сум повторно присилен да носам огнено оружје со себе само за патот до пазар и назад да не ми се заврши во болница.
Нажалост,тогаш никој ништо не правел..точно е дека тогаш требало протести,али еј,никад не е касно...подобро таму да го извадам гневот,неголи да пишувам статуси,умрете Албанци,мртов албанец добар албанец,нели ?

зашто не се ставаш и ти во тие што треба да излезат и да направат нешто ?

El Bohemio

Silver Gate
Член од
6 јули 2009
Мислења
1.058
Поени од реакции
943
Јас сум за протест, но само доколку се протестира, да се избркаат од државава некои личности од политичките врвови кои ги диктираат ваквите немили случаеви. Сум за протест кој ќе нагласи дека народот сака мир и слобода, а на оној кој не му чини таков живот во оваа држава нека си ги собере парталите и нека оди онаму каде што ќе го сакаат таков каков што е. Сум за протест, да не остават на мира надворешните сили, кои не сметаат како животни и ни ја внесуваат нивната демократија.
Ова го мислам за сите националности и за сите партиски бои.
Сакам независна, мирна Македонија, а тоа можеме да го добиеме само со слога ...
Чудно е тоа што, после секој настан, кој го зближува народот, или најпресно, настан кој ја зацрвстува вербата на верниците, а дава сомнеж на неверниците, се врти вниманието кон нешто друго и се ствараат тензии.

D

Daedalus

Гостин
Сигурно се бушмани,или пигмејци.
не али можеби се македонци....каква и да е националната припадност на убијците, државата треба да ги казни по сите процедури на законот. Тогаш нема да има криминал и место конфликтите да се нарекуваат меѓуетнички тензии, ќе се нарекуваат криминален акт, и место војна ќе си идат у затвор сите што праеле било што нелегално. И друг нема да пробува ништо. Ако некој од горе уригира, и за него затвор пошто прави нелегални работи, без разлика на тоа дли тоа Ахмети или Грујо или Бранко...

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Јас сум за протест, но само доколку се протестира, да се избркаат од државава некои личности од политичките врвови кои ги диктираат ваквите немили случаеви. Сум за протест кој ќе нагласи дека народот сака мир и слобода, а на оној кој не му чини таков живот во оваа држава нека си ги собере парталите и нека оди онаму каде што ќе го сакаат таков каков што е. Сум за протест, да не остават на мира надворешните сили, кои не сметаат како животни и ни ја внесуваат нивната демократија.
Ова го мислам за сите националности и за сите партиски бои.
Сакам независна, мирна Македонија, а тоа можеме да го добиеме само со слога ...
Чудно е тоа што, после секој настан, кој го зближува народот, или најпресно, настан кој ја зацрвстува вербата на верниците, а дава сомнеж на неверниците, се врти вниманието кон нешто друго и се ствараат тензии.
Но,реалноста е друга.Никој,и никогаш нема да го има тоа.со векови наназад,големите сили ги прават сите овие срања,во сите земји,со сите националности,со сите вери.И,им успева,секоја чест.Секогаш ќе се најдат вжештени глави,повеќето,би рекол со причина,пошто неможеш сега на братот на еден од убиените пример,да му кажеш дека треба да излезе на протест,но не да тепа и вреѓа Албанци,туку да бара од нив соживот,согласност,почитување...едноставно,не иде.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Што е битно дали се Албанци, Македонци или Швеѓани убијците!? Убиецот е убиец без разлика на тоа што му пишува во извод од матично! Треба да се распнат на сред плоштад како порака за тие што во иднина ќе сакаат да посегнат по нечиј живот!!!
Ќе се оди ли ??

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Нажалост,тогаш никој ништо не правел..точно е дека тогаш требало протести,али еј,никад не е касно...подобро таму да го извадам гневот,неголи да пишувам статуси,умрете Албанци,мртов албанец добар албанец,нели ?

зашто не се ставаш и ти во тие што треба да излезат и да направат нешто ?
Ако ме прашуваш зошто ТОГАШ не сум излегол - тогаш бев дете но татко ми ја остави крвта на бојното поле заедно со своите пријатели Македонци.

Ако пак ме прашуваш зошто денес не би излегол, тогаш:

Протести ништо не решаваат. Започнете војна и јас ти се колнам во својата чест дека ќе бидам во првите борбени редови. Не сум Македонец по род но што е многу, многу е. Денес се некои 5 рандом луѓе од којзнае каде, утре ќе биде некој од мое маало, задутре ќе биде брат ми или мојата партнерка. Не можете да чекате дур некој ваш близок настрада за да превземете постапки. Тогаш ќе биде предоцна.

А ти macedonian.boy123 побарај да ти го сменат корисничкото име во "продадена_кукавичка_душа". Луѓето како тебе се главната причина зошто државава е падната на ова ниво.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Ако ме прашуваш зошто ТОГАШ не сум излегол - тогаш бев дете но татко ми ја остави крвта на бојното поле заедно со своите пријатели Македонци.

Ако пак ме прашуваш зошто денес не би излегол, тогаш:
И јас тогаш сум бил дете,а сега кога би имало војна не би можел да сум со пушка во рака,тоест зависи,али не верувам дека би дошло до тоа...

како и да е,нема ни точно кажано никој кога ќе има протести,све е оргаинзирано од рандом луѓе,а овакви работи се организираат од навивачки групи...

ќе има прес конференција Јанкуловска во живо,али ја чекаат 20 минути :)

http://www.makedonija24.mk/

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807
Ако успеете да ги решите проблемите со убав збор тогаш ќе ми биде мерак но од искуство говорам дека кај тие луѓе убав збор нема тежина. Како што старите викаат, клин со клин се избива. Јас потекнувам од воено семејство и за среќа (или жал) сум научен проблемите да ги решавам радикално. Чие решение ќе биде најдоброто останува времето да покаже, нели.

Член од
18 јули 2010
Мислења
278
Поени од реакции
177
до сега бев нападнат 3 пати во Емуц Во скопје од страна на Албанци - Косовари - Против 4-6 души се тепав го јадев ама знам дека не се ни самите криви. Тоа нормално политиката си го прави своето а вие сте само марионети на политиката дозволувате таа да ве контролира. Никогаш не сум бил во партија ниту пак ќе бидам бидејќи сите исти :гомце: се. Јас сум за Македонија каде што ќе има живот а не ПРОТЕСТИ И ТЕПАЊЕ НА СЕКОЈ ЧЕКОР АЛОООО ЛУЃЕ СТЕ ИЛИ ШТО СЕ !
--- надополнето: 13 април 2012 во 14:26 ---

Се додека и обрвнуваме внимание така ќе биде :) и се додека имаме луѓе во политиката кои за поени и својот газ ќе го дадат на непријателите.
Треба да сфатиш дека за да биде мир прво треба да падне крв. Многу крв.

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.008
Поени од реакции
2.043
Што лажете бе да ви ебам тоа педерите. Јас таму чекај ко глуп. Ебате патриотите.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
сослушајте го внимателно, многу добра сцена :)

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Поминав сега од центар со кола и не се гледаше поголема група не луѓе никаде

Kajgana Shop

На врв Bottom