Дали може некој да помогне околу Рутерот .. Имам обичен PC и лаптоп и сакам да можам да го исклучувам wireless-от на и само да имам интернет на ПЦ-то без да теглам каблови бидејки кога ги вадам кабловите немам интернет на ПЦ-то . Имам рутер од Кабелнет и истражував за тоа на интернет и најдов на еден начин преку 192.168.1.1 , но кога го пишувам мојот Јузер и Пас не се логира .. Зошто?
Ако има и друг начин за искл на wireless .. help?
Како успеа вака да го исплеткаш објаснувањево, ако некој те разбере што сакаш да направиш ке го частам. Сакаш да угасиш вирелес на шо? и тоа без да тегнеш кабли ?
Мислам дека треба да се насочиш како да влезеш во рутерот како прво, а после таму да клонираш MAC адреса и да имаш и Lan i WiFi и со и без вадење кабли.
Дефаулт логин на тој рутер е admin/password за да влезеш во рутерот, за овде ли имаш ти твој узер и пасс што не ти го прифаќа, да не имаш ти усер/пасс за проверка колку довнлоад имаш потрошен ?
Ако не влага никако со усер/пасс имаш под антената едно дупче мало за ресет, пикаш таму спајалица 10 секунди и тоа ке го изресетира рутерот на default и ке можеш да влезеш со admin/password. Ова ке го правиш споен преку кабел со ПЦто, а ке добиеш интернет коа во Basic Settings
ке ја погодиш точната MAC адреса a која пак е или иста со таа од USe computer MAC adress или од рутерот, зависи која ти ја запишале дечките од Кабленет.
--- надополнето: 16 април 2012 во 02:40 ---
Aхх нема потреба веке .. го најдов .. не знаев дека по Рутерот се гледа пас и јузер .. Инаку Фала..
Мислам ако не ти е тешко, погледни го рутерот, има една налепница со опис на портовите и едни ко бар-кодови, бар-кодовите се серискиот број на рутерот и MAC адресата. НАд серискиот стои текст. Default Access:link.....user name:admin, password:password
САмо кој да гледа нели