ANIME (Генерална дискусија)

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Можеби би имал мал интерес ама може да привлече бројка на луѓе кои сакаат нешто поинаку.Every number counts.
Точно е дека може да привлече добра бројка, има доста луѓе што гледаат аниме и слично во Македонија, проблемот е што било која журка сигурно ќе биде после 8-9 саат, со што секој што не е од Скопје ќе има проблем со превоз, после 10 саат практично никаков превоз, освен некој воз касно вечер.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
ima i ete kako dosta anime fanovi. Za Kenzo da se napuni, i poveke od dovolno
Na fb imame grupa japamk koja broi 350 clenovi ama dosega ima interes od samo 30 dusi mozebi.E sega vesta e relativno nova,moze ke ima uste ama ako ne sobereme sigurna brojka nisto ne pravime,nejkam da se dozivee debakl.

Ako imate drustvo koe saka jrock/pop/electro kazete im,voedno i tie da se poangaziraat malku so prenosot na vesta.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.738
Поени од реакции
4.496
Интересно ова што некој се решил да организира само да се гледа да е добар термин за да има помасовно присуство.
И направете еден ЕВЕНТ на ФБ за журката па ќе земам да промовирам преку мој профил и страници што менаџирам.Ќе биде интересно ако се прошири јапонскава култура кај нас може и ќе престанат да ме заебаваат дека гледам цртани :D
Ама поинаку како да им објаснам и јас не знам :eek:

It is useless to try to talk to him ,you cannot lift the clouds from the heart of a boy who has never seen a blue sky

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
http://www.facebook.com/events/216702638435164/

На 5-ти мај во клуб "Кензо Танге", во Скопје, ќе се организира за ПРВПАТ не само во Скопје туку воопшто во Македонија J-Rock/J-Pop/J-Electro забава. Клубот "Кензо Танге" е лоциран на Железничка станица до Make up caffеe (поранешно Кастро). Ги покануваме љубителите на овој тип музика како и сите други кои сакаат да слушнат нешто сосем поинакво и да уживаат во првата журка на модерниот звук од земјата на изгрејсонцето.

Влезница 150 денари со конзумација.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Ај јас ке дојдам. Ме интересира баш да видам што е како :).

И некој поискусен со аниме ако не го мрзи да се помачи да ми препорача некое кратко без филери аниме налик Cowboy Beboop или пак Morbito: Guardian of the Spirit.

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Го имам гледано филмот многу одамна, знам дека ми се допадна и ме потсеќаше на Nathan Never ако некој го читал. А гледам 4-5 серии има GITS, некоја да скокнам или вредат сите?

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Кратко и јасно-ДА.Сите вредат.Не си GITS фан ако скокнеш некоја.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Кое е според мангата, Fullmetal Alchemist или Fullmetal Alchemist: Brotherhood ?

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Кое е според мангата, Fullmetal Alchemist или Fullmetal Alchemist: Brotherhood ?
Brotherhood е според мангата, FMA некаде до пола оди според мангата после се префлра на оригинална приказна, затоа што мангата не беше уште завршена. Од кога заврши мангата поради големата популарност направија FMA brotherhood.
FMA Brotherhood симни ја во 720p многу добар квалитет има продукцијата, и приказната е многу добра, долго време Brotherhood беше на прво место во Top Anime на MyAnimeList

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Гледани ми се двете. Прво го гледав Fullmetal Alchemist: Brotherhood па по една год Fullmetal Alchemist, и до некаде слични беа па се збунив, си викам да не го гледам пак јас истото, до толку ли сум издуван.:cautious: :pos:

D

Daedalus

Гостин
Гледани ми се двете. Прво го гледав Fullmetal Alchemist: Brotherhood па по една год Fullmetal Alchemist, и до некаде слични беа па се збунив, си викам да не го гледам пак јас истото, до толку ли сум издуван.:cautious: :pos:
исто....брадрхуд е 10000 боље....кога сме кај тоа
http://www.youtube.com/watch?v=-ye_EoVcODw
:vozbud:

hEnDo

すべてのメンバーを尊重する
Член од
17 април 2012
Мислења
2.541
Поени од реакции
4.767
Ај јас ке дојдам. Ме интересира баш да видам што е како :).

И некој поискусен со аниме ако не го мрзи да се помачи да ми препорача некое кратко без филери аниме налик Cowboy Beboop или пак Morbito: Guardian of the Spirit.

Дефинитивно one of the best of all times сигурен сум дека ке ти се допадне

Kajgana Shop

На врв Bottom