Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.078
Поени од реакции
23.529
Зашто пола?
Само за информациja, сегашниот устав црпа изкуство от првиот устав от 1879 година+добавувани современи текстови и ако нема потреба, заштото првиот устав е бил премного демократски.
добро де не ме сваќај буквално, ете добри 99%.
сакав да кажам дека имате паметни работи во уставот, за разлика од кај нас.
и кај нас е премногу демократски па затоа си имаме мака:(

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Доста работи са ни минали през глава - само за пример - 2 опита за провозгласуване на автономни републики во Бугариja - Тамвшка република и Гумурджинска република. Тероризам во возови, аjродроми... нешто што сега стана мода. Това ком което вие одите, ние сме го минали и сме добили изкуство.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.078
Поени од реакции
23.529
Доста работи са ни минали през глава - само за пример - 2 опита за провозгласуване на автономни републики во Бугариja - Тамвшка република и Гумурджинска република. Това ком което вие одите, ние сме го минали и сме добили изкуство.
како што реков не се прашувам јас:(

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
па не барав точна бројка , онака приближно.
а друго да те прашам.
смеат овие лица да гласаат на избори или да се попишат кога бугарија би имала попис на пример.
Сега ми доjде на ум да проверам. За да влезе една партиja во собранието требат около 170 000 - 180 000 гласови, кое е многу помалце от македонците получили бугарско државенство.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.078
Поени од реакции
23.529
Сега ми доjде на ум да проверам. За да влезе една партиja во собранието требат около 170 000 - 180 000 гласови, кое е многу помалце от македонците получили бугарско државенство.
хехе на се сте мислеле.
немам зборови, тоа е тоа. за ова рака ви пуштам.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Едно прашане от мене ако може - дали си прочитал бугарскиот устав?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.292
Поени од реакции
26.178
Едно прашане от мене ако може - дали си прочитал бугарскиот устав?
Алудираш на тоа дека терминот бугарски народ е споменат само еднаш во преамбулата и натаму уставот се темели на индивидуални права, без воопшто да се споменува етничката припадност?

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
Најдегенско нешто , шо само голем дел од македонците го практикуваат. Се продаваат за една кола или универзитетско образование на оние кои до вчера во фаца не плукаа и уште не плукаат. Ех што ти е македонче, како малку други држави да има па баш таму се залетуваат. Стварно не можам да ги разберам ваквите типови на луѓе и се додека се водиме по ваквата филозофија никаде не мрдаме.

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
Најдегенско нешто , шо само голем дел од македонците го практикуваат. Се продаваат за една кола или универзитетско образование на оние кои до вчера во фаца не плукаа и уште не плукаат. Ех што ти е македонче, како малку други држави да има па баш таму се залетуваат. Стварно не можам да ги разберам ваквите типови на луѓе и се додека се водиме по ваквата филозофија никаде не мрдаме.
ти бе пријателе си многу ограничен следејки ги твоите постови чим мислиш дека се продаваат за една кола ,тие што тргнале по тој пат тргнале по некое парче леб бе, што ти неможеш да го сватиш тоа ,затоа што во нашава држава освен со криминал неможеш да спечалиш пари за просечна живеачка тоа се подразбира да имаш некое количе шо ке те вози да имаш некоја надеж да тргаш пари за да имаш кров над главата тоа тука кај нас многу тешко.
и да ке заборавев само бг дава шо се вика туку така држ. пошо и самата има профит од тоа и да пријателе ако тебе ти е убаво да работиш за 200 е. работи тоа ќе ти кажажам освен ако ,мама меси тато носи.
ке те цитирам уште

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
Е да секако, пред умирање се тие де за парче леб тргнале, па на крај крави и за тоа нека е , нема да се понижувам за една векна леб мајка му стара , оди таму и пиши се бугарин , нека прават будала од тебе , шо да не мислите на трон ќе ве ставаат или ќе ве третираат како почесни граѓани. Со 300 евра плата сме ние 4 члено семејство ама затоа дедо ми цел живот по нива го поминал и чесно го заработувал лебот кога некои бугарофили од околина изигравале шерифи по гевгелиско и плачкале кај ќе стигнат. Мрзата и слабиот карактер го тера човекот да ги лижи сите газови ете тоа, секој доволно способен ( физички и психички) да работи може да се снајде и овде или пак како шо реков на друго место каде нема да го исмеваат поради тоа од каде доаѓа.

Оти ништо не правиме со плачење само , ајде сега криминал имало, сиромаштија не знам што , па има ама не сме и најлошо место во светот да му се сневиди. И шо е решението , ајде сега ќе бараме некој на готово да ни ги решава проблемите.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Kako odgovor na temata ke kazam DA!!! Nema sto nekoi majmuni da mi kazuvaat dali vredi ili ne vredi, sami znaeme na sto sme ostaveni i sto morame da napravime vo vrska so toa... takanarecenite patrioti koi sto se na vlast ili bile na vlast ziveat kako Silvio Berluskoni vo drzavava so site saltanati i marifeti, nie ke solime pamet patriotizam ili neznam sto pfff

Член од
21 ноември 2008
Мислења
617
Поени од реакции
63
тотално се сложувам со претходното мислење , затоа што сите сме патриоти у душа но крај на краишта лист хартија која што можеш да одиш без да се вратиш назад

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
Секој сам си знае за себе , секој сам не си ја одреди цената , ете толку ќе кажам.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Алудираш на тоа дека терминот бугарски народ е споменат само еднаш во преамбулата и натаму уставот се темели на индивидуални права, без воопшто да се споменува етничката припадност?
Не, не мислев на тоа, но е убаво,дека го споменуваш, заштото лугето не добиват права врз база на нивниот етникум, а врз база на индивида.
--- надополнето: 13 април 2012 во 20:48 ---
јас нашиот го немам прочитано не пак друг некој:).
а и не треба да читам, гледам.
Ем не си го читал, ама си готов да имплементираш. Да гледаш е едно, да го прочиташ е малце поразлично.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom