Се подготвува ли Турција за воена интервенција во Сирија?

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.230
Поени од реакции
8.984
Турција има капацитет да ги среди сите арапи наеднаш, за тука да сме реални, турчиштата имаат трета нај голема авијација после САД и Велика Британија,а исто така втора нај голема армија се, но сепак мислам дека и ако што силата е на страната на Турција, пак ништо не им можат бидејки засега тука се Русија и Кина..
Која црна сила жити све? Па тие авиончиња што ги имаат Турците се соборуваат со една игла (пошто ќе мораат да летаат ниско за да напаѓаат копнени цели) Турците немаат сателити и ракети со навигација од сателит, Турција не е Америка алооо

Да Турција е поим за нас ама за Сирија не е, оставете го вие НАТО кое е составено од државички кои со исклучок на Франција и Британија последното што му текнуе е да војуваат и наоружуваат (Данска, Холандја, Белгија, Норвешка, Австрија = секоја има по 40 авиончиња, тоа армии ги сметаш???)

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Ајде бе и ти што напрај сега, Сирија е ситна риба за Турција а Богами и сите арапи во пакет, Турција има трета нај голема авијација и втора нај голема армија во НАТО..
Сакаме или не Турција е најсилна муслиманска земја..

Пешадија
Турската армија е втора најголема армија во НАТО, после армијата на САД со околу 1.043.550 униформирани војници кои служат во пет оддела. Секој способен хетеросексуален маж со турско државјанство е приморан да служи војска, а додека хомосексуалците можат да служат војска ако сакаат. [26]
http://mk.wikipedia.org/wiki/Турција#.D0.90.D1.80.D0.BC.D0.B8.D1.98.D0.B0

Авијација
The Turkish Air Force (Turkish: Türk Hava Kuvvetleri) is the aerial warfare service branch of the Turkish Armed Forces. It ranks 3rd in NATO in terms of fleet size behind the USAF and Royal Air Force with a current inventory of 755 aircraft.
http://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_Air_Force

Израел и Турција се суперсилите на Блискиот Исток..
Чекај бе не летај многу, ако Русите и Кинезите не се откажат од Сирија,џабе е све и Турција и Израел,и САД и НАТО..
--- надополнето: 13 април 2012 во 01:38 ---
Која црна сила жити све? Па тие авиончиња што ги имаат Турците се соборуваат со една игла (пошто ќе мораат да летаат ниско за да напаѓаат копнени цели) Турците немаат сателити и ракети со навигација од сателит, Турција не е Америка алооо

Да Турција е поим за нас ама за Сирија не е, оставете го вие НАТО кое е составено од државички кои со исклучок на Франција и Британија последното што му текнуе е да војуваат и наоружуваат (Данска, Холандја, Белгија, Норвешка, Австрија = секоја има по 40 авиончиња, тоа армии ги сметаш???)
Ајдее му се еби матерот на темата.. На Турција само Грција може да направи проблеми,бидејки и грците имаат модерни воени авиони, двете земји се членки на НАТО. А арапите се никој и ништо,заради тоа велам да сме реални и објективни,и ако што ги мразам,признавам дека се силни..

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.230
Поени од реакции
8.984
Ајдее му се еби матерот на темата.. На Турција само Грција може да направи проблеми,бидејки и грците имаат модерни воени авиони..
Сирискота противовоздушна одбрана, само тие 200 2К12 Куб се доволни да го урнат 200 Ф-16 без никакви потешкотии, да не зборуваме за помодерните системи од 2003 година
Плус Миг-29 е каде каде бољи од Ф-16 да се разбереме.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255
Чекај бе не летај многу, ако Русите и Кинезите не се откажат од Сирија,џабе е све и Турција и Израел,и САД и НАТО..
--- надополнето: 13 април 2012 во 01:38 ---

Ајдее му се еби матерот на темата.. На Турција само Грција може да направи проблеми,бидејки и грците имаат модерни воени авиони, двете земји се членки на НАТО. А арапите се никој и ништо,заради тоа велам да сме реални и објективни,и ако што ги мразам,признавам дека се силни..
Пак почна ти со таа твоја Грција?:tapp:
:facepalm:
--- надополнето: 13 април 2012 во 01:46 ---
Сирискота противовоздушна одбрана, само тие 200 2К12 Куб се доволни да го урнат 200 Ф-16 без никакви потешкотии, да не зборуваме за помодерните системи од 2003 година

Дечко овие муабети се смешни, по која логика ја споредуваш Сирија со Турција, а и уште нешто, А Израел дали може да направи воени напади на Сирија,затоа што според ова логика никој ништо не им можат на сиријците,па дури ни САД, а камоли Турција и Израел,дајте не трескајте глупости.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.230
Поени од реакции
8.984
Дечко овие муабети се смешни, по која логика ја споредуваш Сирија со Турција, а и уште нешто, А Израел дали може да направи воени напади на Сирија,затоа што според ова логика никој ништо не им можат на сиријците,па дури ни САД, камоли Турција и Израел,дајте не трескајте глупости.
Јас убаво аргументирам, а ти збориш од прееска напамет, најголема сила, најмногубројна сила, смешно било овака билп онака, сега пак се префрли на Грција па сеа на Израел, ако имаш неој аргумент кажи не тролај само :facepalm:

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255
Јас убаво аргументирам, а ти збориш од прееска напамет, најголема сила, најмногубројна сила, смешно било овака билп онака, сега пак се префрли на Грција па сеа на Израел, ако имаш неој аргумент кажи не тролај само :facepalm:
Друже кој се префрли на Грција?

Преска му реплицирав на шупелката Реален,да не почне пак со Грција, затоа што секој збор му е Грција па Грција..
А инаку дечкото е гркоман..:гомце:

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.230
Поени од реакции
8.984

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255
Сирија

Name
Type
Quantity
Origin
Notes
T-80 Main battle tank 320
Soviet Union [2]
T-72/72M Main battle tank 1,700
Soviet Union/
Czech Republic 122 upgraded by an Italian firm , All upgraded by Russia to T72M1M[3]

T-62M/K Main battle tank 1,000
Soviet Union

Турција
Има околу 350 модерни текнови леопард и другото

Патончиња кои се еквивалентни на Т-55
Turkey
Tanks:
4,246

A што ќе велиш за ова?

http://www.globalfirepower.com/country-military-strength-detail.asp?country_id=Turkey

и за ова
http://www.globalfirepower.com/

Шеста светска воена сила

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.230
Поени од реакции
8.984
A што ќе велиш за ова?

http://www.globalfirepower.com/country-military-strength-detail.asp?country_id=Turkey

и за ова
http://www.globalfirepower.com/

Шеста светска воена сила
Тоа се статистики пишувани од новинари, едно време и Југославија беше 3 воена сила у Европа мада немаше ни број на тенкови ниту авиони-ловци колку комунистичка Бугарија ама нејсе најјаки сме така лажеа комунистите, сега кога ти ги поставувам бројките на маса ти пак со сила се правиш слеп, очиглено не знаеш што е Т-72, што е Патон, што е Ф-16, Миг-29 да не зборуваме за С-300, систем Панцир итн

Франција после Турција? :facepalm:

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.255
Тоа се статистики пишувани од новинари, едно време и Југославија беше 3 воена сила у Европа мада немаше ни број на тенкови ниту авиони-ловци колку комунистичка Бугарија ама нејсе најјаки сме така лажеа комунистите, сега кога ти ги поставувам бројките на маса ти пак со сила се правиш слеп, очиглено не знаеш што е Т-72, што е Патон, што е Ф-16, Миг-29 да не зборуваме за С-300, систем Панцир итн
Па нај прво ти постирав од википедиа, а ти од новинари ми велиш,па после ти постирав од globalfirepower, пак од новинари ми велиш, а ти кога ќе ми постираш од википедиа тогаш не е од новинари,,,друже сериозен проблем си имаш со себе,доста со емоции, заради вакви како тебе после ќе ме викаат дека сум бил туркоман,или турчин, а и уште нешто Југославија во времето по силна земја беше дури и од Германија и Велика Британија,а камоли од бугарите. Само глупави примери ми даваш уште од преска, немам намера да се занимавам со глупости..

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.230
Поени од реакции
8.984
Па нај прво ти постирав од википедиа, а ти од новинари ми велиш,па после ти постирав од globalfirepower, пак од новинари ми велиш, а ти кога ќе ми постираш од википедиа тогаш не е од новинари,,,друже сериозен проблем си имаш со себе,доста со емоции, заради вакви како тебе после ќе ме викаат дека сум бил туркоман,или турчин, а и уште нешто Југославија во времето по силна земја беше дури и од Германија и Велика Британија,а камоли од бугарите. Само глупави примери ми даваш уште од преска, немам намера да се занимавам со глупости..
Јас зборувам со бројки, ти пак напамет збориш со коментарчиња од типот како владата

ОФТОПИК ( пример "2001 година имаме 1 милион евра инвестиција во сектор патишта, а во 2002 година имаме во истиот сектор 3 милиона значи сме ги зголемиме за 300% инвестициите, без разлика што тие пари се ништожни, ама процентите се потенцираат а не и парите, капиш?)

Југославија посилна од Велика Британија :pos: НЕМА ДА КОМЕНТИРАМ ПОВЕЌЕЕ

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Наполно се согласувам, но да допалнам - модернизиран МиГ 29. Нема луд да тргне да води воjна со F-16 блок 25 например.
--- надополнето: 13 април 2012 во 03:02 ---
Прво ти препорачувам да разучиш малце со што разполагаха тиja држави па после да ставаш коментари. Броjката луге не е се.
--- надополнето: 13 април 2012 во 03:26 ---
Како цело, Турциja нема да интервенира нешто масово во Сириja. Можна е ескалациja, но на локално ниво во граничата зона.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.334
Поени од реакции
26.291
Баш вечер глеавме Полат даваа у Турска. И уз муабет заклучивме дека само Полат може да го реши Груевски. ДА МУ КАЖЕШ!!!!
Бавен си. Грујо го знаеше ова уште пред 2 години. Затоа го затвори А1 и го префрли Полат на К5. :D

S

Shellshock nam67

Гостин
ako turcija odi sama na sebe tesko deka ce ja porazi
Sirija sepak i taa raspolaga so moderno naoruzuvanje

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Македонија се пали вие за Сирија ми зборите.
5 Македонци синоќа стрелани додека ловеле риба.
Ги построиле, ги легнале и ги стрелале.

Kajgana Shop

На врв Bottom