Бараж за СП 2013 - Шпанија (мажи)

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.662
Поени од реакции
35.302
Звонко Шундовски останува селектор

Звонко Шундовски ќе ја води машката ракометна репрезентација на Македонија и во баражот со Австрија за Светското првенство 2013 во Шпанија, од кој првиот меч ќе се одигра на 9 јуни во Скопје, а реваншот седум дена подоцна во Виена.

„Би било несериозно да менуваме селектор 50 дена пред баражот. Освен тоа, по Европското првенство на Шундовски му го продолживме договорот за уште две години. Управниот одбор наредната недела ќе го разгледува неговиот извештај за настапот во Гетеборг“, вели претседателот на Ракометната федерација на Македонија, Михајло Михајловски.

„Сигурно ќе има измени во составот, бидејќи одредени играчи не го дадоа максимумот, а други не беа во посакуваната форма. Но, нема да има спектакуларни промени, поради тоа што имаме костур од 12-13 ракометари. Верувам во тимот што го освои петтото место во Србија“, најави Шундовски, кој за мундијалскиот бараж подготвувал концепциски промени, посебно во трансформацијата од напад во одбрана.
„Непласманот на ОИ не е никаков дебакл. Имавме голема шанса изборена со извонредниот настап на ЕП, но игравме со репрезентации што ја темпираа формата токму за квалификациите за ОИ. Дадовме максимум, иако физичката подготвеност не ни беше на највисоко ниво“, додаде Шундовски. „Во овие квалификации влеговме премногу еуфорично и од позиција на фаворити. Лекцијата од Гетеборг треба да ја научиме и уште посилни да влеземе во баражот за СП. Убеден сум дека имаме квалитет за пласман на мундијалот. Ако не ја поминеме Австрија, тогаш ќе може да се зборува за дебакл“.

Извор: http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=681F54615F2E4C48884CD10D0123BB5A

:facepalm::facepalm::facepalm:

Се ми се чини дека ќе гледаме реприза од Гетеборг:tapp:

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.548
Нестпрливо чекам да ја видам реформата на Звонецот во репката....:pipi:
"НОВИТЕ"играчи,новите формации во напад,одбрана,трансформација напад-одбрана и обратно....:X3:

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.339
Поени од реакции
5.370
Ги поминваме Австрија 1 000 000 %

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Ги поминваме Австрија 1 000 000 %
многу сигурно делуваш.. :) со нас не се знае ништо со послаби ќе се опуштат ќе изиграат послабо..дома со публика очекувам добра разлика пред реваншот

Член од
19 август 2010
Мислења
4.006
Поени од реакции
9.775
Daj boze da gi pomineme i da vospostavime kontinuitet na prvenstvata. Mora doma da se pobedi so golema razlika od 8 do 10 golovi, pa togas samo mozeme da bideme mirni... Drugacije poznavajki go mentalitetov na nasive i na Shundo se moze da se desi.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.339
Поени од реакции
5.370
Барем за со Австрија мислам можиме лесно да поминиме, зато сум толку сигурен :)
Добра ждрепка имаме

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Барем за со Австрија мислам можиме лесно да поминиме, зато сум толку сигурен :)
Добра ждрепка имаме
Види, многу се греши за Австријциве... да, супер поминавме на ждребот, ама сепак нема да играме против Велика Британија, ако не се смени нешто во нашата игра и ако изиграме како Квалификациите за ОИ, готови сме.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Времето си оди нашиве веќе на 9ти играат прв меч, Звонко си заминал во Романија и ќе станува таму тренер, федерацијата си тера по старо. Ако веќе од наредната недела не се соберат посериозно да разгледаат опции околу баражов нема да ме чуди да има неуспех. Ни фаланги ни судии нема да не спасат на гостински но и на домашен терен. Австријциве убаво рекоа ќе дојдат ќе одиграат најдобро што знаат, кај нив нема притисок ние сме фаворитите од кои се плашеше цела Европа.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.908
Поени од реакции
6.998
Се ми се чини дека ќе ја оплсекаме и то на големо иако по природа сум оптимист. На 9-ти играат, а нема ништо најави за пријателски, турнири...

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Абе нашиве по се изгледа планираат да се соберат на 5 дена пред утакмица.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.137
Поени од реакции
8.097
Ракометна Федерација на Македонија
Скопје, 28.05.2012 год.
СПИСОК НА РЕПРЕЗЕНТАТИВЦИ ЗА БАРАЖ НАТПРЕВАРИТЕ СО АВСТРИЈА
- КВАЛИФИКАЦИИ ЗА СП 2013 -