Светлана Ражнатовиќ - Цеца

Дали е монтажа?

• ДА

Гласови: 18 26,9%
  • НЕ

Гласови: 49 73,1%

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Во јавност и на форум никој не слуша турбо фолк а стадионите и кафаните се полни. Некако стана мода да го плукаш во јавност а дома кој те гледа (слуша).

Во самиот турбо фолк има такви варијации што една песна може да е стварно фина и певлива (никој не очекува месечева соната) а друга да пара уши, таа втората никој не те тера да ја слушаш ама па такви песни никој не коментира, обично се зема најлошото од турбо фолк и станува репер за целиот правец.

Луѓево многу сакаат да се прават фини пред други и да коментираат колку се другите глупи и сељаци, можеби затоа и државава цвета од човечка култура на секое поле.

Лично не гледам во што се барем 60% од американските хитови со ритам ваден на синтисајзер и текст те сакам не ме сакаш подобри од една турбо фолк песна, да беа Американците Балканци ќе го направеа светски правец.

Џастин Бибер да не го спомнувам.

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Во јавност и на форум никој не слуша турбо фолк а стадионите и кафаните се полни. Некако стана мода да го плукаш во јавност а дома кој те гледа (слуша).

Во самиот турбо фолк има такви варијации што една песна може да е стварно фина и певлива (никој не очекува месечева соната) а друга да пара уши, таа втората никој не те тера да ја слушаш ама па такви песни никој не коментира, обично се зема најлошото од турбо фолк и станува репер за целиот правец.

Луѓево многу сакаат да се прават фини пред други и да коментираат колку се другите глупи и сељаци, можеби затоа и државава цвета од човечка култура на секое поле.

Лично не гледам во што се барем 60% од американските хитови со ритам ваден на синтисајзер и текст те сакам не ме сакаш подобри од една турбо фолк песна, да беа Американците Балканци ќе го направеа светски правец.

Џастин Бибер да не го спомнувам.
Е баш тоа пробам да го доловам цело време...сите се прават дека не го сакаат,а всушност го сакаат тој правец.Ете Везилка горе вели дека свадбарски песни несака,додека пак јас одвај чекам да се случи некоја свадба на која ќе кренам малце раце и ќе одморам од рок и поп.Например,ете оваа песна ја има скоро на сите свадби од Цеца...
http://www.youtube.com/watch?v=cK0NXRO2xM0

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.175
Поени од реакции
18.245
Како прво,на видеото не е убаво прикажана,тој што снимал очигледно не му бил со добар квалитет апаратот.Друго,не е камера туку апарат е.Трето,во живо ја испеа толку перфектно,значи немаше сите да свиркааат и да се радуваат туку ќе урлааа и ќе ја пцуваа...
Металци посебно и панкери со такви накострешени фризури пирсови и кожа и разни реквизити,играа на нејзините песни.И плус,ретко имаше стари луѓе,повеќето беа испод 30 години.Тинејџерите беа најмногу.Дури и другар од Охрид сретнав таму,а тој е металец...се засрами пред мене кога ме виде,зашо тој шири металска пропаганда али го разбирам.Просто,сите одбивате и не прифаќате,али на концерт ќе и идете и ќе кревате раце,само да не ве знаат зашо срам ви е да слушате такви песни,кои по некоја причина се омаловажувани но реалноста е друга.Па ало,Ван Гог кажа на едно интервју дека Цеца му е инспирација ;)
Ај, ај, не се ваѓајте сега со квалитетот на апаратот, не е ова чудото од Свети Димитрија.Во живо сигурно се мачела уште толку.Никогаш не би ја испеала на прав начин како правите пејачи.Едноставно, ЗАВИВАЊЕ НЕ Е ПЕЕЊЕ!

Јас не прифаќам и не уживам во таа музика или уметност како и да е, зборувам во мое име.Не кревам раце и не кршам чаши, можам да уживам поинаку во друга музика.А имам неколку во моето друштво шо им е ок и често имаме проблеми поради ова, па дури и е проблем за излегување.Дискотека не е кафана и обратно.Кај да одиме ако на сите места е ова ѓубре форсирано и ретко каде можам да си најдам нешто по мое освен по дома?!
Имаше Игор Џамбазов една изјава порано нешто во стилот ако пушташ Бетовен и Моцарт во 80% од радијата и музичките програми, за година - две поголем дел од луѓето ќе бидат слушатели на ова.
На Ван Гог Цеца можда му е инспирација ако е седнат на вц шолја со репетирана десанка.

Ова е мое мислење, го прифаќам и твоето и не ти го наметнувам моево.И јас имам омилени артисти, па не наметнувам мислење за нив ако на некој не му се бендисало.Пробај и ти така ;)

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Ова е мое мислење, го прифаќам и твоето и не ти го наметнувам моево.И јас имам омилени артисти, па не наметнувам мислење за нив ако на некој не му се бендисало.Пробај и ти така ;)
Ама затоа имаш неомилени и за нив пробуваш да наметнеш мислење ако на некој му се бендисало.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.175
Поени од реакции
18.245
Ама затоа имаш неомилени и за нив пробуваш да наметнеш мислење ако на некој му се бендисало.
Не.Моето мислење го напишав и одма ми се закачија поради реакцијата за нејзиниот глас.Не им реков да прекинат со слушање на нејзиниот материјал :) А мене и на други со слична реакција ни се залепија етикети не слушате на форум, ама во друштво да.Еве го давам компјутерот и се дома шо е поврзано со музика, слободно нека проверат.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Не.Моето мислење го напишав и одма ми се закачија поради реакцијата за нејзиниот глас.Не им реков да прекинат со слушање на нејзиниот материјал :) А мене и на други со слична реакција ни се залепија етикети не слушате на форум, ама во друштво да.Еве го давам компјутерот и се дома шо е поврзано со музика, слободно нека проверат.
Толку ти е битно да знаат дека не ја слушаш Цеца?

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Толку ти е битно да знаат дека не ја слушаш Цеца?
Абе батали,можеби ја слушал ама незнае дека е таа одкај знаеш.Сигурно бил на прослави кафани и свадби а таму секако мора од неа и од Лепа Брена песни па можда не е свесен дека ја слушал всушност неа.Значи не дека ја слушам секојдневно и јас,јас слушам друг жанр на музика,не сваќајте лошо тука се работи општо за Цеца а не кој ја слуша и зашо не ја слуша!
--- надополнето: 12 април 2012 во 22:10 ---
Цеца е срање,секој што ја слуша цеца за мене е ништо повеќе од сељак,со никаков вкус за музика.
Да бе,ондак значи сите 100.000 луѓе кои ги собра во Ушче,сите во Белградкса арена кога ја наполни и разни други концерти,сите луѓе кои оделе биле сељаци??
Ејми Вајнхаус правеше концерт,Шакира правеше концерт,но и двете направија концерт со 1/4 минус од тоа шо направи Цеца а светски познати се.Значи знаат луѓето каква атмосфера развеселува и добро има спомнато Kaiser овде можеби ја плукате ама...

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Да итоа тешки.

Плус и таков народ се тие,заостанат и просељачки настроен,Цеца,Гранд,и уште 90% од нивната естрада,тоа е доказ.
Е незнам баш,на концертот и беа Ана Бебиќ,Ван Гог,Горан Брегович,Жељко Бебек,Ален Исламовиќ,Горан Каран,Жељко Јоксимович и Самарџич.
И тие луѓе сељаци се? ... o_O

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Е незнам баш,на концертот и беа Ана Бебиќ,Ван Гог,Горан Брегович,Жељко Бебек,Ален Исламовиќ,Горан Каран,Жељко Јоксимович и Самарџич.
И тие луѓе сељаци се? ... o_O
Што му се правдаш на револуцинерон Питу Гули...? Нели гледаш дека комплекси лечи овде на форумов плукајќи по милионите фанови кои ги има Цеца...Со тоа го докажува спротивното - дека тој е сељак невиден, со тапија и искомплексиран до коска...Една работа е да не ја сака музиката на Цеца и да не ја почитува Цеца како личност, а сосем друга работа е 2-3 милиони луѓе да ги нарекува сељаци...
И мене можда ми се повраќа од џез и блуз изведувачи, ама нема да ги плукам тие што си ја слушаат таа музика, нивно право си е тоа...Ќе зборам лошо за џезот и блузот ама не и за фановите кои си го слушаат тоа...
И не знам зашто песните на Цеца ги мешаат овде со свадби и кафани...? Зар нејзините фанови за да ја слушаат треба по кафани да се влечат или по свадби...Си го купуваш нејзиниот албум, одиш на концерт кога имаш шанса, ја следиш нејзината веб страна и чао пријатно...Кафани, свадби, и не знам ти што...- што ви е поентата...?

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Што му се правдаш на револуцинерон Питу Гули...? Нели гледаш дека комплекси лечи овде на форумов плукајќи по милионите фанови кои ги има Цеца...Со тоа го докажува спротивното - дека тој е сељак невиден, со тапија и искомплексиран до коска...Една работа е да не ја сака музиката на Цеца и да не ја почитува Цеца како личност, а сосем друга работа е 2-3 милиони луѓе да ги нарекува сељаци...
И мене можда ми се повраќа од џез и блуз изведувачи, ама нема да ги плукам тие што си ја слушаат таа музика, нивно право си е тоа...Ќе зборам лошо за џезот и блузот ама не и за фановите кои си го слушаат тоа...
И не знам зашто песните на Цеца ги мешаат овде со свадби и кафани...? Зар нејзините фанови за да ја слушаат треба по кафани да се влечат или по свадби...Си го купуваш нејзиниот албум, одиш на концерт кога имаш шанса, ја следиш нејзината веб страна и чао пријатно...Кафани, свадби, и не знам ти што...- што ви е поентата...?
Значи сакам да кажам дека и тие што не ја слушаат,мора д аја слушаат по свадби и кафани зашто ако не пуштат Цеца,нема да можат да се расположат.Некои дури не ни знаат дека всушност нејзе ја слушаат а креваат раце и нозе а овде ја плукаат.
Неможе 3 милиони луѓе да бидат сељаци,несватливо е.Зашо да е сељак а живее пример некој фан во Белград?? од село е??? јас од село сум??
Значи зборот ми е дека не ја бранам оти ми е роднина или нешто слично,туку поради еуфоријата која ја прави и енергијата која извира од неа.Така да сите што ја плукате единствено не дека ја мразите,просто не сте зпаознаени со уметноста која таа ја спроведува.Блонди тоа многу добро го знае и многу другии,но можеби немаат храброст да коментираат на форумов,зашо претходно коментирале во друга тема као демек несакам да ме плукаат.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Виц Амерички
Зошто Цеца има најпродавани албуми на Балканот.
Од причина што нејзините фанови не знаат да изрежат ЦД.

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Виц Амерички
Зошто Цеца има најпродавани албуми на Балканот.
Од причина што нејзините фанови не знаат да изрежат ЦД.
Незнам баш тоа...можеби во минатото сега не баш! :D

Член од
23 април 2012
Мислења
44
Поени од реакции
38
Аууф браво за темата бе,баш си ја погодил хехехе ни на сон не знаех оти слушаш таква музика после рокот.Иначе јас че те придружувам на втори јуни на концерт че дојдеме ако ле? има да се изопием и да се изнаиграме.Ти, само кажи кој ти се заканува зарад това шо си рода с аркан(респект до човеко,до сега он да беше жив че немаше шиптаре) и јас че му скрша њухо.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Кралица? Чек ја крунисале? КОЛКУ ВРЕМЕ СУМ СПИЕЛ ЈАС БЕ?

Kajgana Shop

На врв Bottom