Хип хоп културата во Македонија

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
www.hiphop.mk na taj sajt li ?
Da de jas zboram za toa deka matricata e od EPMD a nikade ne posocija ... .Jas toa kazav, deka ako vekje pravat kaver neka da kazat istorija za kaverot i najvekje zaradi bitot oti bitot e GOLEMATA rabota u taa traka.Za mene ispadanaa kurvicinja.So toa sto davaat credits/pocit kon ulicen ritam a nikade ne gi kazuvaat EPMD za mene toa e epten sranje.Oti ako ne bese taj bit od Eric Sermon, idi u kurac nemase ic da ja imaa taa mokj, neli ?Ne znam zosto ne napravija kaver na druga pesna ta tocno taa ja izbraa so naj jakata instrumentalka koja e i tugja.Muabetot go vrtevme ... inace sekoj si ima pravo da si slusa sto saka brat.Oni imat isto dobri pesni ne velam ne.No kako celo sekoj si precenuva .... ali mene za disov uopste ne me interesira.Prosto se vklusiv vo razgovor oti imame teorii, a sekogas koga ima teorii rabotata e interesna me razbiras ;).Toa e toa ...
И на овај ритам од Ice Cube иди послем 1 минута има семпл ист ко на Иди у Курац.

Член од
25 ноември 2007
Мислења
277
Поени од реакции
193
мислам дека ова е оргиналната верзија на сите тие матрици... :)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.255
Дали некој би знаел за темата на песнава?
И значењето на овие реченици:
...Делумно разбирам што ми објаснија
без да прочитам потпишав хартија
сам сум крив, големи зборови никогаш не сум ни разбирал
па напредок ветија, сам одлучив да им се предадам, знам
се продадов ефтино, готово, сега сум нивни роб...

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
ahahahhahahhah maleee ovoj skrenal be hahahahahahahahahahhahahaha ...... se misli nesto kako 2pac kade sto zbori I sell my soul to the devil hahahahaha male ovaj sigi se mrdnal be :) ne znaev deka i u MK mozes da si ja prodades dusata kako u holivud ahhahaha .... barem jas mislam deka taj film mu e u glaa, koj go znae.Inace pesnava ok e, ne e losa.Samo ne go razbiram so saka da kaze ...
--- надополнето: 11 април 2012 во 23:47 ---
мислам дека ова е оргиналната верзија на сите тие матрици... :)
CARSHTINA !!! Jas od pocit kon ovie tatkovci ne bi go pipnal instrumentalov !!
Inace EPMD kako duo, imat fantasticni albumi.Eden ne im e promasen + i imaat unikaten stil, fantasticni se.I Eric Sermon ima solo albumi i PMD ima solo albumi.Abe edna traka nemaat promaseno za celata kariera, a eric sermon pa e ebati producento.Nemam zborovi za ovie dvajca.Ne znam so da kazam osven LEGENDI.!

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.255
ahahahhahahhah maleee ovoj skrenal be hahahahahahahahahahhahahaha ...... se misli nesto kako 2pac kade sto zbori I sell my soul to the devil hahahahaha male ovaj sigi se mrdnal be :) ne znaev deka i u MK mozes da si ja prodades dusata kako u holivud ahhahaha .... barem jas mislam deka taj film mu e u glaa, koj go znae.Inace pesnava ok e, ne e losa.Samo ne go razbiram so saka da kaze ...
И јас не го сфаќам, ја слушам неколку пати по ред и пак нешто ми е неразбирливо.Па ја стадов овде, си викам можда не сфаќам добро,а баш ме заинтересира...како и да е...

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.378
Поени од реакции
4.924
Е што не ти е јасно за овие реченици ? До негде разбрал што му објасниле ( за тоа што го пиши на листот) па затоа потпишал хартија без да ја прочита, со потпишвањето му ветија дека ќе има напредок,ама сега се јади дека се продаде ефтино и е нивни роб, прави како што ќе му кажат...
Дали се кае тука Сиги што потпиша за Токсик ??

Иначе Сиги не се вика Игор ?

Рудници и

Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.255
Е што не ти е јасно за овие реченици ? До негде разбрал што му објасниле ( за тоа што го пиши на листот) па затоа потпишал хартија без да ја прочита, со потпишвањето му ветија дека ќе има напредок,ама сега се јади дека се продаде ефтино и е нивни роб, прави како што ќе му кажат...
Дали се кае тука Сиги што потпиша за Токсик ??

Иначе Сиги не се вика Игор ?
За тие реченици претпоставував дека е така, ама воопшто на целата тема.Петар Голуб му било името на Сиги.
Значи ако не е Игор, ова е за некого или во нечие име напишано, ама делот со потпишувањето договор и станувањето роб е лична работа ваљда...зато се бунам.Како да измешал автобиографски дел во друга тема :confused:

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.378
Поени од реакции
4.924
За тие реченици претпоставував дека е така, ама воопшто на целата тема.Петар Голуб му било името на Сиги.
Значи ако не е Игор, ова е за некого или во нечие име напишано, ама делот со потпишувањето договор и станувањето роб е лична работа ваљда...зато се бунам.Како да измешал автобиографски дел во друга тема :confused:
Па дава впечаток како песната да е поделена на две секвенци..барем кај мене..

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Влегол во некој филмови Сиги гарант,како и да е песната ја направил да се замислиме малце повеке што сака да каже,ја направил таква мистична да биде малце :ROFLMAO:
Повеке ми изгледа како прича за некој друг но и дека се пронаога во таа прича делумно.
Све на све ок трака.
A btw Игор назачки е Роги,можда сака да каже рогатиот нешто хаха.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Novo od Severot, chujte i spread the word!!!

Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu !!!!! Male maleeeeeeee.Ete ROKANJE !!!! Rokajte momci !!! Rapot e vibracija koja klati glava, rapot e sila koja u mozok te maa .... Iako rapot e siroko spektaren, sepak go koncentriram vrz ROKANJEto kako osnoven element na taa mokjna vibracija.Ne se potrebni patetiki, kako brat brat za pari ebe, kako prijatelot noz kje ti zabode.Treba da se roka za da ti ja digne energijata za zivot, a ne da te natera da si gi seces venite, kako nekoi textovi na nekoi nasi artisti.Zatoa momci ova vase delo e fantasticno !!!!Nogu dobra produkcija i stil.Samo napred, daj boze da spremete album.SUPER jazzy boom bap produkcija.

Peace.

RuffNomad

самопрогласен форумџија
Член од
3 март 2012
Мислења
15
Поени од реакции
20
Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu !!!!! Male maleeeeeeee.Ete ROKANJE !!!! Rokajte momci !!! Rapot e vibracija koja klati glava, rapot e sila koja u mozok te maa .... Iako rapot e siroko spektaren, sepak go koncentriram vrz ROKANJEto kako osnoven element na taa mokjna vibracija.Ne se potrebni patetiki, kako brat brat za pari ebe, kako prijatelot noz kje ti zabode.Treba da se roka za da ti ja digne energijata za zivot, a ne da te natera da si gi seces venite, kako nekoi textovi na nekoi nasi artisti.Zatoa momci ova vase delo e fantasticno !!!!Nogu dobra produkcija i stil.Samo napred, daj boze da spremete album.SUPER jazzy boom bap produkcija.

Peace.
Pozdrav Mista, DzoDzo mi gi pushtashe produkciite, gromovi se :))

Kajgana Shop

На врв Bottom