Уште едно чудо!

• Креатор на темата AnFem
  • Време на започнување

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Појма нема кој се тие..
Исак Асимов е еден од најдобрите писатели на научна фантастика.Отсекогаш се прокламирал за атеист,а водел скромен и удобен живот со жената и децата.

Џорџ Лукас е творецот на Војна на звездите,исто така човек кој не е склон кон натприродното ама гледам не е казнет за својата определба.

Џим Роденбери е творецот на Звездени патеки,не криел дека е атеист и воедно своите животни ставови јасно ги прикажувал во својот серијал-разумност,мудрост,толеранција,напредок,искоренување на војните,гладот и сиромаштијата,обид за создавање на утопија без крвави војни.

M

Moon Child

Гостин
Феномен во собата на стар скопски металец – постерите сами се прочистуваат

Несекојдневна појава се случи вчера на 25 годишнината од издавањето на Scream Bloody Gore од легендарната група Death во собата на еден незапослен стар скопски металец во населбата Железара
Постерите во внатрешноста на собата, на кои со години се таложеше чадот од цигарите што металецот ги пушел безделничејќи по дома, почнаа самите се прочистуваат и да ја добиваат својата природна боја.
Прочистувањето почнало од постерот на Master of Puppets на Metallica на внатрешната страна од вратата во собата, а потоа и на постерите на Heartwork од Carcass, Vulgar Display of Power на Pantera, Seasons in the Abyss од Slayer, Odd Fellows Rest од Crowbar и на останатите постери.
Природните бои најмногу се враќаат на долгите коси на фотографираните металчуги, а исто така и на дел од нивните кожни јакни и шилци.
Собата вчера ја посети поглаварот на Храмот на Металот, Археметалецот Битолски и Македонски г.г. Ориз, како и бројни металци кои бегаа од часови за да го видат чудото.
Ваков феномен, како што велат металците во Железара, е забележан само во населба Илинден во 80-те години од минатиот век, кога во една соба на постерот од Venom кој бил купен на бувљак во Урошевац почнале да се враќаат природните бои и сјај на тапираните коси на членовите на бендот.

Извор - mkmetal.mk

:vozbud::vozbud::vozbud:

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Феномен во собата на стар скопски металец – постерите сами се прочистуваат

Несекојдневна појава се случи вчера на 25 годишнината од издавањето на Scream Bloody Gore од легендарната група Death во собата на еден незапослен стар скопски металец во населбата Железара
Постерите во внатрешноста на собата, на кои со години се таложеше чадот од цигарите што металецот ги пушел безделничејќи по дома, почнаа самите се прочистуваат и да ја добиваат својата природна боја.
Прочистувањето почнало од постерот на Master of Puppets на Metallica на внатрешната страна од вратата во собата, а потоа и на постерите на Heartwork од Carcass, Vulgar Display of Power на Pantera, Seasons in the Abyss од Slayer, Odd Fellows Rest од Crowbar и на останатите постери.
Природните бои најмногу се враќаат на долгите коси на фотографираните металчуги, а исто така и на дел од нивните кожни јакни и шилци.
Собата вчера ја посети поглаварот на Храмот на Металот, Археметалецот Битолски и Македонски г.г. Ориз, како и бројни металци кои бегаа од часови за да го видат чудото.
Ваков феномен, како што велат металците во Железара, е забележан само во населба Илинден во 80-те години од минатиот век, кога во една соба на постерот од Venom кој бил купен на бувљак во Урошевац почнале да се враќаат природните бои и сјај на тапираните коси на членовите на бендот.

Извор - mkmetal.mk

:vozbud::vozbud::vozbud:
Apokalipticnata borba pomegu dobro i zlo ke se odviva vo sobata na metalecot,toa garantiram.A vaka si ja zamisluvam.

Член од
30 март 2012
Мислења
63
Поени од реакции
38
Дали според тебе Исак Асимов водел неморален живот?

А Џорџ Лукас?

Што правиме со Џим Роденбери?
Се што е атеистичко за мене е неморално оти вие атеистите ако морате тоа и со куче и со маче ќе го направите само за да си ги задоволите вашите потреби,што значи немате ни капка морал во вас,воопшто не знаете да разликувате што е добро а што зло,што е исправно а што не,пак ќе нагласам се додека ви ги задоволува вашите потреби и вашето его е во ред во тој случај се е прифатливо,оти за вас материјалното и науката се се,сметате дека науката има објаснување за се и на неа гледате како на бог како на единствен бог и од тие причини јас вас ве ставам на исто рамниште со животните,а кога ќе размислиш дури и тие се поморални од вас дури и тие имаат некој ред за разлика од вас.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Демек ни е потребно самочистење на икони за да ни е инсталиран морал, кој како атеисти го немаме ни капка.

:pos:

Дете, со самата помисла doing it with a cat, си поненормален од сите атеисти. Вакви изопачени примери кај нас нема, ние револуционерите ги сакаме мачките, надвор од билокаква сексуална конотација. Sheer love, mofo. Еретику низаеден. Одма да се одлогираш и десет аве марии.

I

Iblis

Гостин
Се што е атеистичко за мене е неморално оти вие атеистите ако морате тоа и со куче и со маче ќе го направите само за да си ги задоволите вашите потреби,што значи немате ни капка морал во вас,воопшто не знаете да разликувате што е добро а што зло,што е исправно а што не,пак ќе нагласам се додека ви ги задоволува вашите потреби и вашето его е во ред во тој случај се е прифатливо,оти за вас материјалното и науката се се,сметате дека науката има објаснување за се и на неа гледате како на бог како на единствен бог и од тие причини јас вас ве ставам на исто рамниште со животните,а кога ќе размислиш дури и тие се поморални од вас дури и тие имаат некој ред за разлика од вас.
Моралот не е нешто дадено од некое божество, чиста човечка карактеристика е. Моралот кај атеистите "доаѓа" од потребата да се направи правилното, а не она што ти е наложено да го направиш. Дели материјалното е сЕ, е лага, постојат доста аспекти на светов кои се нематеријални, а науката е онаа која ни овозможува да ја осознаеме. Науката не е бог ниту е гледано на истата како таква, науката е само алатка за задоволување на љубопитноста наша, на доста сигурен начин. Кажи ми како ти го осознаваш светов? Никогаш не ја преиспитуваш околината, односите и дејствата во неа. Никогаш не си се посомневал во нешто и непристрасно си тргнал да го истражуваш?
Како разликуваш добро од лошо? Читаш од библијата? Чекаш божји знак?

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
:eek:

Ова ми е малку сомнително.Како можеш да ми попуваш за вредности и морал кога ти го имаш Дарт Вејдер како аватар?А Дарт Вејдер е лик создаден од Џорџ Лукас,типот што го ставаш во категоријата на неморалните и духовно изгубените.

Уште нешто-што ако ти кажам дека сум шинтоист/будист по верување?Дали и во тој случај сум материјалист/неморален/ненормален?

Уште нешто-во право си за животните.Тие си држат некаков ред,ама има доста работи кои по толкување на монотеистите се грев како на пример дали знаеш дека кај многу животински видови парењето се постигнува со силување на женката?Мажјакот слободно ја пумпа и си оди ко да не му е ништо,нит полиција го апси ни судија го суди.А лавовите?Мажјакот што има полигамски храм со повеќе женки и ако најде женка за парење надвор од неговиот храм тој ги убива чедата негови од претходните женки?Дали и лавовите одат во пеколот?

Член од
30 март 2012
Мислења
63
Поени од реакции
38
Моралот не е нешто дадено од некое божество, чиста човечка карактеристика е. Моралот кај атеистите "доаѓа" од потребата да се направи правилното, а не она што ти е наложено да го направиш. Дели материјалното е сЕ, е лага, постојат доста аспекти на светов кои се нематеријални, а науката е онаа која ни овозможува да ја осознаеме. Науката не е бог ниту е гледано на истата како таква, науката е само алатка за задоволување на љубопитноста наша, на доста сигурен начин. Кажи ми како ти го осознаваш светов? Никогаш не ја преиспитуваш околината, односите и дејствата во неа. Никогаш не си се посомневал во нешто и непристрасно си тргнал да го истражуваш?
Како разликуваш добро од лошо? Читаш од библијата? Чекаш божји знак?
Да јас на мојот морал се учам преку библијата таму има закони и правила,кодекси според кои се раководам и се трудам да го живеам мојот живот.
:eek:

Ова ми е малку сомнително.Како можеш да ми попуваш за вредности и морал кога ти го имаш Дарт Вејдер како аватар?А Дарт Вејдер е лик создаден од Џорџ Лукас,типот што го ставаш во категоријата на неморалните и духовно изгубените.

Уште нешто-што ако ти кажам дека сум шинтоист/будист по верување?Дали и во тој случај сум материјалист/неморален/ненормален?

Уште нешто-во право си за животните.Тие си држат некаков ред,ама има доста работи кои по толкување на монотеистите се грев како на пример дали знаеш дека кај многу животински видови парењето се постигнува со силување на женката?Мажјакот слободно ја пумпа и си оди ко да не му е ништо,нит полиција го апси ни судија го суди.А лавовите?Мажјакот што има полигамски храм со повеќе женки и ако најде женка за парење надвор од неговиот храм тој ги убива чедата негови од претходните женки?Дали и лавовите одат во пеколот?
Тоа со мојот аватар го објаснав во моите претходни постови истото тоа прашање ми беше поставено и од еден друг член па еве само ќе го копирам тука оти ме мрзи да го пишувам истиот одговор по сто пати
Така само што потписот е пародија на тој што го имам на сликата а и што има врска моето мислење со мојот аватар,а веќе кога толку сакаш да знаеш darth vader го ставив од што ми е смешен како лик како фигура а потписот е пак ќе кажам пародија на него.
прво прашај па после носи заклучоци ок!
А на твоето прашање дали животните одат во пеколот ќе одговорам не затоа што тие за разлика од човекот немаат душа,дури и поголемиот број на луѓе немаат душа(оние што не се покрстени) оти душата се добива само преку крштевањето на човекот и тоа е ритуал кој се одвива во црква независно од возраста на човекот секој може да биде покрстен а со тоа да добие душа односно вечен живот.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Па во мојата религија и ти немаш душа и ти ќе завршиш оn the death star. Оти и џедајството има голем број следбеници, има свој кодекс на однесување, свои морали.. повеќе од култ е, религија е. А тебе Darth ти е смешен лик, фигура, пародија.. ама кога госпо нам ни е тоа, ни сме атеисти без морал и душа кои сакаме да ебеме мачки.

Искрено, или си глуп, или.. си глуп.

• Ми се допаѓа
Reactions: `V`
A

AnFem

Гостин
Како прво не употребувај зборови за кои не го знаеш нивното значење,оти ако знаеше што е морал и што е морално немаше да пишуваш вакви глупости кои се навреда за религијата која е ценета од голема маса на народ ширум целиот свет,односно немаше да го вреѓаш светот а со самото тоа да правиш зло оти моралот кој што го спомна е баш тоа распознавање и правење разлика меѓу добро и зло но ти и сличните на тебе кои што не веруваат во ништо никогаш нема да научите да правите разлика за тоа што е добро а што зло,затоа што единствено верата може да ве научи да ја правите таа разлика и никој друг,единствено само преку верата можете да ја спознаете вистината и од неа да ја делите лагата,а без вера човек е никој и ништо во неговиот живот владее безредие,беззаконие а со тоа сите морални вредности и начела губат на секакво значење,односно за таквиот човек нема нешто што не е морално се додека истото го задоволува неговиот апетит,зар за тебе да вреѓаш цела нација е нешто морално зар сметаш дека тоа што го направи е нешто добро? не ти немаш ни трошка морал во себе.
Верувал или не, јас сум поголем верник од тебе :) Само што јас и ти не веруваме во исти работи. И те молам не ми зборувај за добро и зло или не ми дефинирај морал, кога веќе ме проколна :) , се’ што ќе кажеш, ти пропаѓа во вода.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Така само што потписот е пародија на тој што го имам на сликата а и што има врска моето мислење со мојот аватар,а веќе кога толку сакаш да знаеш darth vader го ставив од што ми е смешен како лик како фигура а потписот е пак ќе кажам пародија на него.
прво прашај па после носи заклучоци ок!
Дарт не е смешен лик,тој повеќе доаѓа како Сталин/Хитлер во вселената.Дарт не е никаква пародија,Лукас го направи да биде антагонист а на крај трагичар кој се кае за стореното.

[А на твоето прашање дали животните одат во пеколот ќе одговорам не затоа што тие за разлика од човекот немаат душа,дури и поголемиот број на луѓе немаат душа(оние што не се покрстени) оти душата се добива само преку крштевањето на човекот и тоа е ритуал кој се одвива во црква независно од возраста на човекот секој може да биде покрстен а со тоа да добие душа односно вечен живот. /QUOTE]

Североамериканските индијанци веруваат дека целиот свет има своја духовност,од растенија до човекот.

За крштевањето-а што правиме со сите тие кои не се крстени?Според твоја логика 5 милијарди луѓе се некрстени,мноштво од нив верува во друг вид на духовно.Не зборам за евреите/муслиманите туку и за хиндусите,индијанците,кинезите,јапонците,корејците...........

Член од
30 март 2012
Мислења
63
Поени од реакции
38
Па во мојата религија и ти немаш душа и ти ќе завршиш оn the death star. Оти и џедајството има голем број следбеници, има свој кодекс на однесување, свои морали.. повеќе од култ е, религија е. А тебе Darth ти е смешен лик, фигура, пародија.. ама кога госпо нам ни е тоа, ни сме атеисти без морал и душа кои сакаме да ебеме мачки.

Искрено, или си глуп, или.. си глуп.
Џедајството вера :pos: незнам дал да плачам ил да се смеам луѓево се повеќе почнаа да го губат разумот а и да е така од тебе првпат слушам за ова и друго што си ти толку засегнат од моето мислење за Вејдер и ти да не си случајно следбеник на таа џедајска религија :pos:
и кој е сега глуп бе глуп еден отепан ццц јас или ти што веруваш во вејдер и остали ѕвездаши :pos:

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Џедајството вера :pos: незнам дал да плачам ил да се смеам луѓево се повеќе почнаа да го губат разумот а и да е така од тебе првпат слушам за ова и друго што си ти толку засегнат од моето мислење за Вејдер и ти да не си случајно следбеник на таа џедајска религија :pos:
и кој е сега глуп бе глуп еден отепан ццц јас или ти што веруваш во вејдер и остали ѕвездаши :pos:
Не ми одговори

За крштевањето-а што правиме со сите тие кои не се крстени?Според твоја логика 5 милијарди луѓе се некрстени,мноштво од нив верува во друг вид на духовно.Не зборам за евреите/муслиманите туку и за хиндусите,индијанците,кинезите,јапонците,корејците...........

Член од
30 март 2012
Мислења
63
Поени од реакции
38
Не ми одговори

Нека се покрстат и нека станат христијани problem solved бе другарче.:cool:

Kajgana Shop

На врв Bottom