Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Си се молам на иконатаТи не се молиш на истата? Ако не, бујрум сите вакви што ги имаш можеш да ми ги дадеш мене, а ти моли се пред ваквите измислени „Чуда“
можеби, ама зошто ?Мислам дека „да не се изговара напразно името божје“ конкретно значи да не се изговара за време на „онаа работа“, само многу буквално е толкувано.
Сериозно.
Јехова сака да изгради лик од кој луѓе ќе имаат стравопочит. Читај го Стариот Завет ако прднеш во црква веднаш гром те удира.можеби, ама зошто ?
што ке се случи?
јас не го прашувам кога и каде не смее туку зошто не смее.
тоа е сосем друго прашање.
Не си ме разбрал. Немам ја никаков приговор во врска со ограничениот светоглед на атеистите. Тоа беше само констатација. Секој е слободен по своја воља да си го гради личниот поглед на светот.мислам дека многу работи ти се нејсани.
кој е ограничен и лимитиран.
онај кој се прашува зошто е тоа така , онај кој сака да свати како е тоа можно, или онај кој нема капацитет да свати па затоа нештото мора да биде чудо, знак , порака и тн.
за тебе и најобичниот трик со карти би ти изгледал како чудо, и тоа само затоа што магионичарот има побрза рака од твоето око.
тоа дека не ти е јасно како е можно не значи дека е не е. и сигурно не дека е чудо.
така да ајде провери каков е религиозниот приод кон нештата. да не е тој случајно ограничен и лимитиран.
Си се молам на иконата
Верувам во господ сум се молел и ми помогнал и имам сега .За разлика од тебе
е ај за да не се разбериме погрешно пак.Не си ме разбрал. Немам ја никаков приговор во врска со ограничениот светоглед на атеистите. Тоа беше само констатација. Секој е слободен по своја воља да си го гради личниот поглед на светот.
Мене не ми требаат објаснувања во врска со тоа.
Акцентот беше на пременструалниот синдром кај мажите. Науката вели - го нема. А ете форумскава пракса докажува спротивно.
Чудото не го спомнав нигде.е ај за да не се разбериме погрешно пак.
за што не ти треба објаснување, на што мислиш поконкретно.
не ти треба објаснување за чудата или мислеше на нешто друго??
ако мислеше на чудото , едноставно го земаш здраво за готово, не се ни прашуваш дали е тоа воопшто чудо.
зарем не е тоа ограниченост и лимитираност??
тоа е јасно , ама од каде такво мислење освем дека така пиши или така некој рекол.Јехова сака да изгради лик од кој луѓе ќе имаат стравопочит. Читај го Стариот Завет ако прднеш во црква веднаш гром те удира.

Според Христијанството, молење и верување во материјални работи (како на пример икони) е богохулење. Исто така и среброљубието (сакањето многу пари и богатство) е грев. Измешани ти се брзините дете.Си се молам на иконата
Верувам во господ сум се молел и ми помогнал и имам сега .За разлика од тебе

И јас водолија сум и ептен ситничарам :Рпупу скраја да е.
водолија.
и ова ситничарење?!? не не не си видела ти ништо, само не сум во форма![]()