Како не ме разбираш и нема да ме разбереш никогаш реков и читај сите заповеди еден со друг се поврзани не убивај не кради не врши прељуба ако некој ги направи овие злодела дали би бил достоен да го спомне името Божјо дали тоа нее е исто така напразно спомнуванје .
што ми е гајле мене со што се поврзани и како си ги поврзуваш .
не те ни прашав тоа.
кој те праша за убиства, за крадење , за сакање..
нити те прашав за кој е и кој не е достоен да го изговата името божје( која е патем речено многу релативна работа).
прашав зошто не смее да се изговара.
што ке се случи ??
од каде знаете што би се случило??
освем дека така пиши наводно на некој камења кои наводно ги напишал самиот бог или ајде така пиши во светите книги, каков друг одговор би ми дал на тоа прашање.
зошто не смее напразно да се споменува името божје, и што би се случило ако се изговара.
сега стварно попросто од ова неможам да ти го разложам за да бидам сигурен дека ме свати што те прашувам.
додуша од човек кој не се ни научил сам да мисли и одговорите цело време ги бара на погрешно место, верува во чуда без да провери, се си зема здраво за готово, незнам ни јас што очекувам повеќе.
--- надополнето: 11 април 2012 во 11:59 ---
Атеистичкиот приод со сета негова ограниченост и лимитираност сепак не може да биде причина, ниту пак оправдание некој да се однесува како зајадлива комшика на која не дошол и пи-ем-ес-от.
мислам дека многу работи ти се нејсани.
кој е ограничен и лимитиран.
онај кој се прашува зошто е тоа така , онај кој сака да свати како е тоа можно, или онај кој нема капацитет да свати па затоа нештото мора да биде чудо, знак , порака и тн.
за тебе и најобичниот трик со карти би ти изгледал како чудо, и тоа само затоа што магионичарот има побрза рака од твоето око.
тоа дека не ти е јасно како е можно не значи дека е не е. и сигурно не дека е чудо.
така да ајде провери каков е религиозниот приод кон нештата. да не е тој случајно ограничен и лимитиран.