Чудо во црквата Свети Димитрија- фреските „крвават“ и сами се чистат

• Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување
Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Убиј некого и барај прошка од бога, а ако се слични со другите муабетот е дека шо и да сториш лошо ако побараш прошка демек опростено ти е?!
Кажи му го истиов муабет на луѓе шо загубиле најблиски.Ako веќе некој би требало да простит, тие се.Само џабе извини после сторена штета или изгубен живот.
Како не ме разбираш и нема да ме разбереш никогаш реков и читај сите заповеди еден со друг се поврзани не убивај не кради не врши прелјуба ако некој ги направи овие злодела дали би бил достоен да го спомне името Божјо дали тоа нее е исто така напразно спомнуванје .

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
сега не ми го врти муабетот.
ти рече така бог рекол и така е запишано во 10 божји заповеди.
и толку.
никакво друго објаснување освем дека така бог рекол.
е ај сега убаво видија сликата која е ставена погоре малце и разгледаја и наместо мајмуни гледај луѓе.
наместо банана замисли дека некој го изговара напразно името божје. се дуго исто, и кажими до каков заклукок ке дојдиш.
немој да ме сватиш погрешно нејкам да те навредам , само сакам да си ги отвориш хоризонтите малце пошироко.
да не ти е доволно само тоа дека некој така рекол или така било запишано, а да не се запрашаш зошто е тоа така.
Јас не го вртам муабетот објеснив пред овој коментар погоре имаш читај .
Моите Хоризонти се доволно отворени има светлост во мојата душа се радувам на големиот празник што доаѓа ,а за твоите хоризонти нема да коментирам ...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.527
Поени од реакции
24.324
Јас не го вртам муабетот објеснив пред овој коментар погоре имаш читај .
Моите Хоризонти се доволно отворени има светлост во мојата душа се радувам на големиот празник што доаѓа ,а за твоите хоризонти нема да коментирам ...
сега или јас прашувам погрешно или ти не ме сваќаш што прашувам или се правиш дека не сваќаш.
наверојатно дека ни сам незнаеш, па ајде на тоа прашање ми одговараш со нешто што нема врска со прашањето.
ете јас уште еднаш ке те прашам.
зошто не смее да се изговара името божјо на празно.
ете ако си одогворил погоре само цитирајсе или одогворими уште еднаш. сигурен сум дека до толку не си уморен.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
сега или јас прашувам погрешно или ти не ме сваќаш што прашувам или се правиш дека не сваќаш.
наверојатно дека ни сам незнаеш, па ајде на тоа прашање ми одговараш со нешто што нема врска со прашањето.
ете јас уште еднаш ке те прашам.
зошто не смее да се изговара името божјо на празно.
ете ако си одогворил погоре само цитирајсе или одогворими уште еднаш. сигурен сум дека до толку не си уморен.
Како не ме разбираш и нема да ме разбереш никогаш реков и читај сите заповеди еден со друг се поврзани не убивај не кради не врши прељуба ако некој ги направи овие злодела дали би бил достоен да го спомне името Божјо дали тоа нее е исто така напразно спомнуванје .

Z

zmej gorjanin

Гостин
Како не ме разбираш и нема да ме разбереш никогаш реков и читај сите заповеди еден со друг се поврзани не убивај не кради не врши прељуба ако некој ги направи овие злодела дали би бил достоен да го спомне името Божјо дали тоа нее е исто така напразно спомнуванје .
Ти изгледа не приметуваш дека на другите им наметнуваш во што да веруваат, можеби другите и не сакаат да бидат спасени, можеби не сакаат да прават добри дела само за да ја добијат милоста божја и да бидат примени од Господ (што според мене е крајно лицемерно). Само уплашен човек кој не може да ги покори своите стравови верува дека ќе биде спасен од некаков си натприроден лик кој седи таму горе и ја има моќта на сите да им суди.

M

Muranyi

Гостин
Мислам за вас антихристите кои немаат почит кон самите себе кои се мали во душите празни без никаква надеж ..
Супер си:facepalm:
--- надополнето: 11 април 2012 во 09:43 ---
Џабе му реплицираш... во право е!!! Докажано е дека можат да се изведат вештачки дождови, но зошто никој не го направи тоа во Африка?

На другите атеисти на форумот нема да му реплицирам за фреските се дур не излези МПЦ и конзерваторите со официјален став. Дотогаш се воздржувам од коментари! Засега само ќе му препорачам едно интересно филмче... бидејќи имаат недостаток од наука ;)

Секој со своето верување и убедување.Немам намера по стоти пат да изнесувам што мислам за божјите чуда и за антрпоморфниот Бог претставен во Библијата и Куранот.

T

Tetro

Гостин
Погледни од другата страна, ќе ти стане јасно што си напишал. Заповедите 10 во твојата вера, немаат ама баш никаква врска со твојата религиозност и посветеност кон истата. Не кради, не убивај, не врши прељуба,.... тоа е само начин на живот и ширење морал.
Дали има низ светот, па и кај нас, свештеници педофили, свештеници кои силуваат, свештеници кои крадат, свештеници кои не го сакаат ближниот свој,....?

И на крај од постот пак си кажа дека напразно го спомнуваш името Божјо. Па и ти не си достоен за тоа. Нека ти е простено од мене и од Бога.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Сега за прв пат ги видов фреските на вестите. Значи мижи Асан да ти баам е работава! Лично имам роднина - зограф, еве и име ќе кажам Златко Александарски, и затоа што сум гледала како ги изработува фреските, со сигурност ви кажувам дека тоа на ореолите е обична фолија. Тетин ми ја користи секогаш, многу е скапа. Тие се лепени пресно, незнам со што се премачкува фреската пред да се стават, ама во главно тие фолии се лепат и долго стојат.
Еве и слика од Икона

Еве и од фреска

Исто е.
Ореолите дека златни најмногу светат и доаѓаат до израз, инаку фреските се чистат буквално цели, не само ореолите.
Зошто е тоа така, ќе почекам да кажат после Велигден.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
ОТЕЦ ПАРТЕНИЈ: ЧУДОТО Е ДОКАЗ ДЕКА БОГ ЈА ПОДДРЖУВА АВТОКЕФАЛНОСТА НА МПЦ

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Смешни ми се тезите дека верата и науката не оделе заедно. Па модерната наука почнува да се развива преку научници верници и со благослов од црквата. Еве еден список на научници кои биле и се познати по својата посветеност на христијанската вера. Замислете има и програмери! http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Christian_thinkers_in_science

Член од
14 август 2006
Мислења
45.498
Поени од реакции
84.994
Атеистичкиот приод со сета негова ограниченост и лимитираност сепак не може да биде причина, ниту пак оправдание некој да се однесува како зајадлива комшика на која не дошол и пи-ем-ес-от.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.527
Поени од реакции
24.324
што ми е гајле мене со што се поврзани и како си ги поврзуваш .
не те ни прашав тоа.
кој те праша за убиства, за крадење , за сакање..
нити те прашав за кој е и кој не е достоен да го изговата името божје( која е патем речено многу релативна работа).
прашав зошто не смее да се изговара.
што ке се случи ??
од каде знаете што би се случило??
освем дека така пиши наводно на некој камења кои наводно ги напишал самиот бог или ајде така пиши во светите книги, каков друг одговор би ми дал на тоа прашање.
зошто не смее напразно да се споменува името божје, и што би се случило ако се изговара.
сега стварно попросто од ова неможам да ти го разложам за да бидам сигурен дека ме свати што те прашувам.
додуша од човек кој не се ни научил сам да мисли и одговорите цело време ги бара на погрешно место, верува во чуда без да провери, се си зема здраво за готово, незнам ни јас што очекувам повеќе.
--- надополнето: 11 април 2012 во 11:59 ---
Атеистичкиот приод со сета негова ограниченост и лимитираност сепак не може да биде причина, ниту пак оправдание некој да се однесува како зајадлива комшика на која не дошол и пи-ем-ес-от.
мислам дека многу работи ти се нејсани.
кој е ограничен и лимитиран.
онај кој се прашува зошто е тоа така , онај кој сака да свати како е тоа можно, или онај кој нема капацитет да свати па затоа нештото мора да биде чудо, знак , порака и тн.
за тебе и најобичниот трик со карти би ти изгледал како чудо, и тоа само затоа што магионичарот има побрза рака од твоето око.
тоа дека не ти е јасно како е можно не значи дека е не е. и сигурно не дека е чудо.
така да ајде провери каков е религиозниот приод кон нештата. да не е тој случајно ограничен и лимитиран.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.700
Поени од реакции
59.911
зошто не смее напразно да се споменува името божје, и што би се случило ако се изговара.
Мислам дека „да не се изговара напразно името божје“ конкретно значи да не се изговара за време на „онаа работа“, само многу буквално е толкувано.
Сериозно.

Kajgana Shop

На врв Bottom