Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
mercedes 220 cdi
denes majstorot koga gi vadese greacite od deklata site po red puknaa kako porcelani. dali e greska na majstorot ili se desava i toa? sega deklata e na drug majstor koj mi pobara 10 eur za greac da go izvadi-40 za site. i so greaci da zemam BOSH ili dr? greacite gi vadese na deklata koja bese trgnata od motorot>
MAKI MAKI
и јас сакав да те прашам истото.. кога го купи мерцедесов, колку километри имаше пројдено и колку има сега?

плус... деклата т.е. ГЛАВАТА на моторот не е битно кај е... на извадена глава на маса што се вика е полесно и по практично да се вадат греачи.. ако тука на маса му пукнале, значи дека прегореле и тоа убаво прегореле греачите... не е до мајсторот... ептен ако ги вадел со клешта...

бош не се лоши ама не се ни евтинки... искра е добра замена и евтин греач...

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
Дали има некој искуство со доставање на чип на автомобилот за појачување на коњажа???
Гледам има на нет се убацува некое апаратче и може да се појача до 30% и да се намали потрошувачка за 10%...Веродостојно е или???Има ли некој искуства со овие работи.Гледам читам по некој форуми надвор од Македонија има некој добро искуство а некој не..Сакам да збуцам уште некој коњ на колата па да ми прави поеќе кеиф кога ќе ја газам.

Член од
12 март 2008
Мислења
1.055
Поени од реакции
758
Дечки, абе ми се замаглуваат стаклата ептен у пм. Нон стоп е замаглена колата, не за друго, коа доаѓам дома комшиите увек чудно ме гледаат... :) Чаре? За Фиат Браво се работи.

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
Дечки, абе ми се замаглуваат стаклата ептен у пм. Нон стоп е замаглена колата, не за друго, коа доаѓам дома комшиите увек чудно ме гледаат... :) Чаре? За Фиат Браво се работи.
Вентилаторот дува ли??Да не ти е заглавено копчето само да го врти воздухот в натре??Или пак да немаш никако греење вентилатор

Член од
12 март 2008
Мислења
1.055
Поени од реакции
758
Вентилаторот дува ли??Да не ти е заглавено копчето само да го врти воздухот в натре??Или пак да немаш никако греење вентилатор
Вентилаторот дува, греење има, копчето не ќе да е заглавено, т.е. не знам дали е заглавено пошо кај мене сигнализира со сијаличка, он-оф. Могуче е таа клапната шо преклапа унутра да е заглавена?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Вентилаторот дува, греење има, копчето не ќе да е заглавено, т.е. не знам дали е заглавено пошо кај мене сигнализира со сијаличка, он-оф. Могуче е таа клапната шо преклапа унутра да е заглавена?
Многу фиати имаат проблем со слабо греење и со замаглување на стаклата ... може да е и од некој друг проблем не ми текнува од што се случуваше, ќе пишат поискусниве

Член од
12 март 2008
Мислења
1.055
Поени од реакции
758
Многу фиати имаат проблем со слабо греење и со замаглување на стаклата ... може да е и од некој друг проблем не ми текнува од што се случуваше, ќе пишат поискусниве
Греењето е бонбона, него ова ме иритира, не дека е некој проблем. Него Торте, тотално офтопик, кај да најдам батерија за ериксон р600? Градов го превртев.

Член од
6 април 2012
Мислења
11
Поени од реакции
1
mercedes 220 cdi
ima pominato skoro 190 000 km. vo servisnata ne e stiklirano deka se menati greacite do sega. servisnata i kilometrazata se original , meceto e kupeno od germanija od moj blizok prijatel. Sega deklata e vo momin potok kaj INGSTAT na ispituvawe

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
mercedes 220 cdi
ima pominato skoro 190 000 km. vo servisnata ne e stiklirano deka se menati greacite do sega. servisnata i kilometrazata se original , meceto e kupeno od germanija od moj blizok prijatel. Sega deklata e vo momin potok kaj INGSTAT na ispituvawe
нема пројдено 190... поише се...
--- надополнето: 10 април 2012 во 16:40 ---
дупнато ти е хладњачето за греење... или ти е напукнато приклучокот на цревото со хладњачето... стандард боЉка на сите фијати... браво, брава, добло, панда, пунто и сите ама баш сите... до душа на кој како ке му се погоди, ама у сервис секоја втора која го има овој проблем е фијат...
пробај со оние средствата за затнување на хладњаци.. ако не успее, ке мора на мајстор и растурање од внатре шалт таблата за да се дојде до него... имаш евтини нови во тетово една фирма.. околу 60 евра се оригинални и нови...

маката е што тие хладњачиња се направени со ПЛАСТИЧНИ завршетоци-капачиња и приклучоци за цревата... и тие страдаат на споевите, пластиката окртавува, па пука... и тогаш антифризот или водата испарува а парното ја дува право на стакло... без оглед дали ти е клапната само на вртење од внатре или не... ако го пуштиш на нај јако да дува теба и мора да го исуши стаклото ако се е во ред со хладњачето, т.е. ако не дува заедно со се испарувања... тоа с емали количини за да приметиш дека излегува т.е. троши антифриз, барем не драстично да биде, да речеме еднаш неделно туку на поретко...

да погодам, не само што ти е замаглено стаклото туку и имаш чуство дека е тоа некако мрсно цело време... е тоа е антифриз во испарување...

Член од
12 март 2008
Мислења
1.055
Поени од реакции
758
нема пројдено 190... поише се...
--- надополнето: 10 април 2012 во 16:40 ---

дупнато ти е хладњачето за греење... или ти е напукнато приклучокот на цревото со хладњачето... стандард боЉка на сите фијати... браво, брава, добло, панда, пунто и сите ама баш сите... до душа на кој како ке му се погоди, ама у сервис секоја втора која го има овој проблем е фијат...
пробај со оние средствата за затнување на хладњаци.. ако не успее, ке мора на мајстор и растурање од внатре шалт таблата за да се дојде до него... имаш евтини нови во тетово една фирма.. околу 60 евра се оригинални и нови...

маката е што тие хладњачиња се направени со ПЛАСТИЧНИ завршетоци-капачиња и приклучоци за цревата... и тие страдаат на споевите, пластиката окртавува, па пука... и тогаш антифризот или водата испарува а парното ја дува право на стакло... без оглед дали ти е клапната само на вртење од внатре или не... ако го пуштиш на нај јако да дува теба и мора да го исуши стаклото ако се е во ред со хладњачето, т.е. ако не дува заедно со се испарувања... тоа с емали количини за да приметиш дека излегува т.е. троши антифриз, барем не драстично да биде, да речеме еднаш неделно туку на поретко...

да погодам, не само што ти е замаглено стаклото туку и имаш чуство дека е тоа некако мрсно цело време... е тоа е антифриз во испарување...
Значи ако не пуштам парно, нема мука. :) :) Дали е ова некој сериозен проблем за да се замарам со него или? Инаку да, опиша се што се случува. А едно време и ми трошеше антифриз и ставив тоа средството ама не се покажа баш ок, т.е. очигледно не затна. Пошо иде летен период да го одложам ова ?

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Значи ако не пуштам парно, нема мука. :) :) Дали е ова некој сериозен проблем за да се замарам со него или? Инаку да, опиша се што се случува. А едно време и ми трошеше антифриз и ставив тоа средството ама не се покажа баш ок, т.е. очигледно не затна. Пошо иде летен период да го одложам ова ?
клима имаш на колата?

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
Ќе го јадеш или не гледај да не пукне радијаторчето оти после зариба колата.
На еден мој пријател му отиде јабана така колата.
Стегаше газ стегаше и на крај стегна моторот:pos:

Член од
12 март 2008
Мислења
1.055
Поени од реакции
758
Ќе го јадеш или не гледај да не пукне радијаторчето оти после зариба колата.
На еден мој пријател му отиде јабана така колата.
Стегаше газ стегаше и на крај стегна моторот:pos:
Чек, чек, чек. Ај објасни ми сеа како може да зариба колата од ова? Да ми го потроши цел антифриз?

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Да, имам. И летоска ќе го јадам?
ke се угушиш летоска.. тек летоска ке ти замаглуваат стаклата.. на секое пуштање на климата ке ти мава една реа, прво ке мислиш дека дошло време за филтер мењање... одкако ке го смениш ке сватиш дека не е до филтерот туку нешто друго ги ебе кокошките, а тоа не е петелот...

среди си го со време... не се зезај... имаш мајстор за вакви гомнарии...? да ти препорачам еден кој стрпливо и пажљиво отвара шалт табли?

Kajgana Shop

На врв Bottom