Другар...Јас сеуште тврдам дека е сниман по одговорот на Зен...Иако ова видео е од Јуни минатата година, но прави анализа до кој дел е..Значи ова што го постира е до некаде 1:30 од дисот...Еве слушај доброОд 6-15.. само да види дечкото дека дисот на Пеше не е пишан после одговорот на Зен...
Ако снимам песна јас сега и во неа речам 2007ма...и ја објавам после 1 недела демек еве нешто мое старо тоа е доволен доказ дека нешто сум правел во тој период по твојава логика така?^Тогаш зошто вика ''Green Out Банда 2011" ако е снимен по dissback-от на Зен ?
Дисот е leak, објавен е без дозвола на ЛД или на некој од Легијата ( кога ја давал траката по другари требало да знај дека некој ќе ја објави).. Иначе на зиак му се претставуваат факти и докази, а тој ,, во своја одбрана ’’ претставува само некои теории и заговори.. Иначе неам намера повеќе да се замарам и да дебатирам за нешто што не е мое.Interesno debatirate.Iako nikoj ne moze sto procenti da tvrdi neli, no sepak dovolno golem fakt e toa sto toj dis, kako sto kaza vekje ziak e DELUMNO promenet od videoto kade sto ima del od textot, (videoto koe renton mark go pusti), plus i disot se kaci na youtube nogu presno.Zosto togas toj dis ne se kaci minatata godina a ase kaci sega ? Interesno ... dobra logika imas ziak92.
Другар некои работи се гледаат меѓу редови и не е се како што изгледа, затоа се во моментов се сведува до теорија...како и моето, така и твоето. Затоа што фактите и доказите што ми се претставуваат според мене немаат некоја голема вредност за да пресудат за моето мислење кон тоа. Секој има свое убедување и став за некои гледишта...Не викам дека моето е 100% сигурно така, ама јас верувам во такво нешто и се ми оди кон таа карта. Сепак, затоа е форумов да дискутираме и да разменуваме ставови.Дисот е leak, објавен е без дозвола на ЛД или на некој од Легијата ( кога ја давал траката по другари требало да знај дека некој ќе ја објави).. Иначе на зиак му се претставуваат факти и докази, а тој ,, во своја одбрана ’’ претставува само некои теории и заговори.. Иначе неам намера повеќе да се замарам и да дебатирам за нешто што не е мое.
Oooo veruvaj uopste ne mu e na nego za negova odbrana, on prosto saka da im se isere na legijata isto kako i jas ahhahaaaha hejterce e i on kako mene :p :p :p ahhahahahahahahah,, во своја одбрана ’’
И за тука да те поправам за Иди у курац.. Значи кога излезе самата најава т.е. промоцијата на спотот на ммм.мк или како беше страницата, кажано беше дека е направена од почит спрема Уличен Ритам, а целата фрка за спотот беше ради матрицата од EPMD и после оправдувања вака беше, онака беше.. Значи да се разбериме, не бранам никого, а најмалку да се нервирам. Мака ми е да давам оправдувања и да сменувам туѓи размислувања за туѓите гомна. И Легијата, како и Токсик не се цвеќиња за мирисање, а јас лично би продолжил да ги слушам ( се разбира не сите членови на Легијата). Зиак некогаш треба да прифатиш дека не си во право, а не да вртиш цело време нови карти, муабети.. истото значи и лично за мене.. завршив јас со муабетите во врска со дисот. Не сум ни компетентен ни нешто приближно до некој што може да зборува за рап, а најмалце адвокат на Легијата.Ne se nerviraj ... teorija na zagovor :p na taa karta gledam ja :p ....
No cekaj .... nie sme kolacinja, nemase li nekakov takov smesen dis od ld za slatkar ?Mislam deka imase neli.No, stom tolku smesen diss kacija na net, zosto ovoj dis ne go kacile minatata godina.Mene toa mi e interesno.Zatoa ne sakam da dadam zaklucok.I zosto na kraj kraj ne izlezat sami da kazat, oti neli demek za sve oni kazuval unapred kako stojat rabotite, taka bese i so IDI U KURAC demek odnapred kazale na site zosto go pravat toa.Ono odposle koga pocnaa site da jadat gomna protiv taa prerabotka i izlegoa da kazat demek EIII abe neli znaete ja prerabotivme .... da, no zatoa prvo specelija respekt od publikata koja i te kako ne znaese deka postoi takva pesna od ulicen ritam.Me razbiras neli .
Jas na ova mu vikam prljava igra.No nema strasno... nitu jas mozam da tvrdam, nitu ti, oti teoriite se nekolku za sranjevo.A i na kraj kraeva koj gi ebe be uopste ne sa mi interesni ... duri mi se pateticni....
www.hiphop.mk na taj sajt li ?И за тука да те поправам за Иди у курац.. Значи кога излезе самата најава т.е. промоцијата на спотот на ммм.мк или како беше страницата, кажано беше дека е направена од почит спрема Уличен Ритам, а целата фрка за спотот беше ради матрицата од EPMD и после оправдувања вака беше, онака беше.. Значи да се разбериме, не бранам никого, а најмалку да се нервирам. Мака ми е да давам оправдувања и да сменувам туѓи размислувања за туѓите гомна. И Легијата, како и Токсик не се цвеќиња за мирисање, а јас лично би продолжил да ги слушам ( се разбира не сите членови на Легијата). Зиак некогаш треба да прифатиш дека не си во право, а не да вртиш цело време нови карти, муабети.. истото значи и лично за мене.. завршив јас со муабетите во врска со дисот. Не сум ни компетентен ни нешто приближно до некој што може да зборува за рап, а најмалце адвокат на Легијата.
Peace I'm out.
Ако снимам песна јас сега и во неа речам 2007ма...и ја објавам после 1 недела демек еве нешто мое старо тоа е доволен доказ дека нешто сум правел во тој период по твојава логика така?
Види наназад во темава имам добро коментирано за ова...ЛД го прави тоа дека дисот е сниман пред Сан со цел да го одбрани Сан од нападите дека тој во својот дис рече дека „ќе го сторел сам“...Сепак се екипа и доволно блиски и не се глупави ЛД да излезе и каже дека го направил после одговорот на Зен, и со тоа да го омалажи карактерот на Сан...Сето тоа (2011 во траката, приказните дека е сниман пред двата диса) се трикови со цел да се избрише “флеката“ над Тонио Сан, но треба да се гледа меѓу редови ако сака да се свати поентата )
Мислам дека бев јасен
Дисов го имам чуено пред повеќе од една година...Другар...Јас сеуште тврдам дека е сниман по одговорот на Зен...Иако ова видео е од Јуни минатата година, но прави анализа до кој дел е..Значи ова што го постира е до некаде 1:30 од дисот...Еве слушај добро
Значи делот после 1:30, поточно после рефренот, го нема на тоа видео, а тоа е делот кога дава поголем акцент на Зен...
Значи ЛД, имал некој концепт за дис, го спремил од порано, но изгледа го нема снимано тогаш, но по битката Сан-Зен го рока тој концепт што го имал направено од тогаш и плус го додава делот за Зен. )
П.С - нема да сум во голема можност денес да ти одговорам на нешто ако ме реплицираш сега, така да очекувај утре мој одговор за тоа ако ме реплицираш на овој пост )
Поздрав
Другар, не викам дека јас сум во право...затоа моето гледиште го сведив на теорија што можеби е грешна, а можеби не...Јас ги гледам така работите, како што си имаш ти свое видување за истава слика..Јбг, луѓе сме и човечки е да се згреши ) Мислам дека е време да ставиме крај на ова...И за тука да те поправам за Иди у курац.. Значи кога излезе самата најава т.е. промоцијата на спотот на ммм.мк или како беше страницата, кажано беше дека е направена од почит спрема Уличен Ритам, а целата фрка за спотот беше ради матрицата од EPMD и после оправдувања вака беше, онака беше.. Значи да се разбериме, не бранам никого, а најмалку да се нервирам. Мака ми е да давам оправдувања и да сменувам туѓи размислувања за туѓите гомна. И Легијата, како и Токсик не се цвеќиња за мирисање, а јас лично би продолжил да ги слушам ( се разбира не сите членови на Легијата). Зиак некогаш треба да прифатиш дека не си во право, а не да вртиш цело време нови карти, муабети.. истото значи и лично за мене.. завршив јас со муабетите во врска со дисот. Не сум ни компетентен ни нешто приближно до некој што може да зборува за рап, а најмалце адвокат на Легијата.
Peace I'm out.
Не е буквално сватено тоа, тоа е прелаз на целит дуел што сам го создаде...Друго е кога низ траки сака меѓу редови некој нешто друго да појасни, но во овај случај нема што да каже меѓу редови со тоа...a so e frkata so ke go storel sam???ako se fajkas ti bukvalno na battle kurcenje nemase da ima rap scena sea drugar....rns visok ko everest...ej da ti ebam ne e tolku visok everest e planina u pm picka mu majcina vrska nema ovoj be...i ako odmazda ja gledas kako battle traka i diss togas ne si svatil niso drugar....cist deep e toa...