Кучиња (грижа, општи дискусии)

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Абе коа прочитав шпиц ме асоцираше на шпиц кондура ебате:pos::pos::pos:
Инаку фала,ќе почекам да видам и други коментари и ќе го бањам и моето куче :D

п.с се надевам не се лутиш за тоа погоре
Хахаха јака асоцијација xD Инаку мојот шпиц е токму на профилната слика а еве уште една...
small_German-Shepherd-Dogs-8884.jpg
Со глуп телефон е сликана а само таа ја имав во комп и профилната.Други слики понатаму .. :D

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Хахаха јака асоцијација xD Инаку мојот шпиц е токму на профилната слика а еве уште една...
Прегледај го приврзокот 41887
Со глуп телефон е сликана а само таа ја имав во комп и профилната.Други слики понатаму .. :D
Убаво кученце е убаво само ете на што ме асоцира:pos::pos::pos:
На профилната ти е ептен дебело,а отприлика колкави растат?

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Моментално мислам дека незнам.Е сега незнам аргеади( јане) дали има,за бамби сум сигурен дека нема.
На есен здравје другар ќе има :)
Ех, која потрага беше по тоа ѕверот на Бамби... среќа, со хепи ендинг беше...

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Убаво кученце е убаво само ете на што ме асоцира:pos::pos::pos:
На профилната ти е ептен дебело,а отприлика колкави растат?
Пааа ...не е големо мали остануваат негде до 10 кг највеќе и ептен убави кучиња се :D

Член од
5 февруари 2011
Мислења
234
Поени од реакции
28
Дајте бе некој ако има Лабрадорче за подарување да ми даде, пошто сега за сега сум ептем кнап со пари и неможам да си купам.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Дајте бе некој ако има Лабрадорче за подарување да ми даде, пошто сега за сега сум ептем кнап со пари и неможам да си купам.
Имаш друга тема за побарување на миленик, но да ти напоменам тешко е да ти дадат таква раса на подарок.
Знам додека барав за мене куче, на Реклама5 секојдневно се продаваат Лабрадори и најевтините ти се 100 еуриќи но тие секако не се со педигре.

Мој совет ти е да почекаш и да собереш пари, затоа што вака само ќе си даваш лажна надеж и ќе се разочаруваш.
Единствен начин да земеш вакво кутре е да имаш некој добар пријател што ќе ти подари или некој да мора да го даде кучето поради немање услови за чување / заминување во странство ... но тоа куче нема да биде мало, би требало да е повозрасно.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Имаш друга тема за побарување на миленик, но да ти напоменам тешко е да ти дадат таква раса на подарок.
Знам додека барав за мене куче, на Реклама5 секојдневно се продаваат Лабрадори и најевтините ти се 100 еуриќи но тие секако не се со педигре.

Мој совет ти е да почекаш и да собереш пари, затоа што вака само ќе си даваш лажна надеж и ќе се разочаруваш.
Единствен начин да земеш вакво кутре е да имаш некој добар пријател што ќе ти подари или некој да мора да го даде кучето поради немање услови за чување / заминување во странство ... но тоа куче нема да биде мало, би требало да е повозрасно.
И од тоа куче може да извади мали он колку сака :D

Член од
5 февруари 2011
Мислења
234
Поени од реакции
28

Е да во право си, ќе мора да се собираат пари ... ептен ама ептен сакам таква раса.

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Каква потрага? Јас не знам дека му го украле, ај појасни ако сакаш :)
Па му го украдоа пред некое време, али среќа го најде, а типот му се правдаше дека и он го нашол демек ;) - мислам, го видел Бамби и шо да праи, мора да се правда :pos:

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Па му го украдоа пред некое време, али среќа го најде, а типот му се правдаше дека и он го нашол демек ;) - мислам, го видел Бамби и шо да праи, мора да се правда :pos:
А да, Данте тоа :)
Само Бамби незнам како не го свиткал од ќотек тој, пошто сиротиот секогаш си е на крај памет, а не е лош човек :)

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
А да, Данте тоа :)
Само Бамби незнам како не го свиткал од ќотек тој, пошто сиротиот секогаш си е на крај памет, а не е лош човек :)
Краток фитил го нарекуваат тоа, валјда затоа го чува овој ѕвер :icon_mrgr:

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Краток фитил го нарекуваат тоа, валјда затоа го чува овој ѕвер :icon_mrgr:
Знам како го нарекуваат тоа, не сум до толку :icon_mrgr:
Инаку Данте е на другар мој кучката татко :)
Прубава кучка, сега во саботата зема BOB и Junior CAC.

Член од
24 декември 2011
Мислења
150
Поени од реакции
24
Што мислите на која возраст треба да почнам да му давам храна на кучето по 2 пати на ден ?
Инаку имам Лабрадор скоро 4 месеци стар.

L

Lu

Гостин
Што мислите на која возраст треба да почнам да му давам храна на кучето по 2 пати на ден ?
Инаку имам Лабрадор скоро 4 месеци стар.
Над 6 месечна возраст можеш да му даваш да јаде по 2 пати на ден.

Сакав да прашам дали за да се избања еден самојед треба посебен шампон за него или како и за сите други? (ако да,предложете некој)

И на колку време е препорачливо да се бања? 1 месечно? 1 у 3 месеци?

Благодариме :)
Можеш да му купиш шампон за бели кучиња, со шампонот наменет за бели кучиња влакното ќе добие поголем сјај и бојата ќе му биде чисто бела.
А за бањање ... еднаш месечно е таман.

Ако немаш пари да купиш расно куче, тогаш зошто не си посвоиш кученце од Вардариште ?
Ем ќе си имаш кученце, ем ќе направиш добро дело и ќе спасиш кученце од сигурна смрт.

Kajgana Shop

На врв Bottom