Кучиња (грижа, општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpro.AceBoy
  • Време на започнување Време на започнување
Абе коа прочитав шпиц ме асоцираше на шпиц кондура ебате:pos::pos::pos:
Инаку фала,ќе почекам да видам и други коментари и ќе го бањам и моето куче :D

п.с се надевам не се лутиш за тоа погоре
Хахаха јака асоцијација xD Инаку мојот шпиц е токму на профилната слика а еве уште една...
small_German-Shepherd-Dogs-8884.jpg
Со глуп телефон е сликана а само таа ја имав во комп и профилната.Други слики понатаму .. :D

Хахаха јака асоцијација xD Инаку мојот шпиц е токму на профилната слика а еве уште една...
Прегледај го приврзокот 41887
Со глуп телефон е сликана а само таа ја имав во комп и профилната.Други слики понатаму .. :D

Убаво кученце е убаво само ете на што ме асоцира:pos::pos::pos:
На профилната ти е ептен дебело,а отприлика колкави растат?

Моментално мислам дека незнам.Е сега незнам аргеади( јане) дали има,за бамби сум сигурен дека нема.
На есен здравје другар ќе има :)
Ех, која потрага беше по тоа ѕверот на Бамби... среќа, со хепи ендинг беше...

Убаво кученце е убаво само ете на што ме асоцира:pos::pos::pos:
На профилната ти е ептен дебело,а отприлика колкави растат?
Пааа ...не е големо мали остануваат негде до 10 кг највеќе и ептен убави кучиња се :D

Дајте бе некој ако има Лабрадорче за подарување да ми даде, пошто сега за сега сум ептем кнап со пари и неможам да си купам.

Дајте бе некој ако има Лабрадорче за подарување да ми даде, пошто сега за сега сум ептем кнап со пари и неможам да си купам.
Имаш друга тема за побарување на миленик, но да ти напоменам тешко е да ти дадат таква раса на подарок.
Знам додека барав за мене куче, на Реклама5 секојдневно се продаваат Лабрадори и најевтините ти се 100 еуриќи но тие секако не се со педигре.

Мој совет ти е да почекаш и да собереш пари, затоа што вака само ќе си даваш лажна надеж и ќе се разочаруваш.
Единствен начин да земеш вакво кутре е да имаш некој добар пријател што ќе ти подари или некој да мора да го даде кучето поради немање услови за чување / заминување во странство ... но тоа куче нема да биде мало, би требало да е повозрасно.

Имаш друга тема за побарување на миленик, но да ти напоменам тешко е да ти дадат таква раса на подарок.
Знам додека барав за мене куче, на Реклама5 секојдневно се продаваат Лабрадори и најевтините ти се 100 еуриќи но тие секако не се со педигре.

Мој совет ти е да почекаш и да собереш пари, затоа што вака само ќе си даваш лажна надеж и ќе се разочаруваш.
Единствен начин да земеш вакво кутре е да имаш некој добар пријател што ќе ти подари или некој да мора да го даде кучето поради немање услови за чување / заминување во странство ... но тоа куче нема да биде мало, би требало да е повозрасно.
И од тоа куче може да извади мали он колку сака :D

Е да во право си, ќе мора да се собираат пари ... ептен ама ептен сакам таква раса.

Каква потрага? Јас не знам дека му го украле, ај појасни ако сакаш :)
Па му го украдоа пред некое време, али среќа го најде, а типот му се правдаше дека и он го нашол демек ;) - мислам, го видел Бамби и шо да праи, мора да се правда :pos:

Па му го украдоа пред некое време, али среќа го најде, а типот му се правдаше дека и он го нашол демек ;) - мислам, го видел Бамби и шо да праи, мора да се правда :pos:
А да, Данте тоа :)
Само Бамби незнам како не го свиткал од ќотек тој, пошто сиротиот секогаш си е на крај памет, а не е лош човек :)

А да, Данте тоа :)
Само Бамби незнам како не го свиткал од ќотек тој, пошто сиротиот секогаш си е на крај памет, а не е лош човек :)
Краток фитил го нарекуваат тоа, валјда затоа го чува овој ѕвер :icon_mrgr:

Краток фитил го нарекуваат тоа, валјда затоа го чува овој ѕвер :icon_mrgr:
Знам како го нарекуваат тоа, не сум до толку :icon_mrgr:
Инаку Данте е на другар мој кучката татко :)
Прубава кучка, сега во саботата зема BOB и Junior CAC.

Што мислите на која возраст треба да почнам да му давам храна на кучето по 2 пати на ден ?
Инаку имам Лабрадор скоро 4 месеци стар.

Што мислите на која возраст треба да почнам да му давам храна на кучето по 2 пати на ден ?
Инаку имам Лабрадор скоро 4 месеци стар.

Над 6 месечна возраст можеш да му даваш да јаде по 2 пати на ден.

Сакав да прашам дали за да се избања еден самојед треба посебен шампон за него или како и за сите други? (ако да,предложете некој)

И на колку време е препорачливо да се бања? 1 месечно? 1 у 3 месеци?

Благодариме :)

Можеш да му купиш шампон за бели кучиња, со шампонот наменет за бели кучиња влакното ќе добие поголем сјај и бојата ќе му биде чисто бела.
А за бањање ... еднаш месечно е таман.

Ако немаш пари да купиш расно куче, тогаш зошто не си посвоиш кученце од Вардариште ?
Ем ќе си имаш кученце, ем ќе направиш добро дело и ќе спасиш кученце од сигурна смрт.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom