- Член од
- 25 март 2012
- Мислења
- 8.619
- Поени од реакции
- 5.257
Слуги на турците? мислиш дека името арнаути значи слуги? од каде ти е изворот?Не таман работа јас сум од Чаир , барем за чаир можам да кажам дека соживотот е на ужасно ниско ниво
--- надополнето: 7 април 2012 во 20:45 ---
Е тоа да ти кажев ја само дека никогаш на ниеден попис немало мнозинско албанско население во Битола тоа е што е населени сте како арнаути слуги на турците нели ... .
--- надополнето: 9 април 2012 во 21:11 ---
Ти нормален си ??? Кој македонец купил бесна кола???си бил у струга,гостивар,тетово,куманово???// да видиш кој што вози???//дај не го глуми дарданиа овдека не се прај паметен....како второ за што се користат џамии ?? за што се полнат??? неможам слика да најдам да ти покажам у џамија како има доле маркет!!!!! за тоа ги користите????/ за да пазарите???// во која вера освен вашата се користат звучници и појачала во светите храмови??или оците незнаат да ви пеат?????
не се прај паметен .....глуп си роден глуп ќе си умреш
Дојди во скопје и гледај низ бул партизански одреди и зачуди се во која земја живеееш, јас ти велам, во реклама гледам дека ќе доаѓа најнова серија на БМВ и оп задутре ја гледам паркирана со ск регистрации, не велам дека нема албанци со бесни коли, но знам дека нови коли не купуваат туку ги купуваат употребени од странство....
изгледа ти си глуп ама уште не знаеш....што има врска ако во дел од џамијата има друга намена (маркет), скоро кај сите џамии што се наоѓат низ чаршиите во сите градови на Мак. околу или во дел од џамијата има/имаше друга намена, од киријата се одржува/одржуваше објектот......
Што има проблем со звучниците?
Тие се ставаат заради проблемот со акустиката, заради формата и големината на џамијата...и од надвор кога се повикува на молитва се ставаат звучници за да се слуша подобро.........
Дали ти е јасно или треба нешто скица или 3Д проекција?.....