Чудо во црквата Свети Димитрија- фреските „крвават“ и сами се чистат

• Креатор на темата Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување Време на започнување
Ама ти не ме читаш до крај изгледа. Кажав дека скоро од 90% од случаи на самопрогласени атеисти причината е баш тоа. А сум сретнал многу такви. Не правам генерализација ама гарант има нешто со приватниот живот пр: некоја несреќа, неузвратена љубов ( лол ) неуспех во кариера, едноставно срања у животот. Неможе без причина да мразите нешто да бидеме на јасно, а тоа што сте слаби на карактер тоа заслужува посебна тема.

Aбе ајде ... 90% , ти не си сериозна личност .. ме познаваш ти мене за вака да ме обвинуваш ?

Ama devojko pak mesame raboti eve ce zboram od moe lice jas kako vrenik , gi znam site tie raboti sto predhodno gi spomena toa e se jasno (predhodno pisav deka toa e greska na samiot crkoven sabor) a i greska na samava drzava sto ne gi odanocuva vakvite profitni dejnosti ocigledno samata drzava na sebe si gi rusi zakonite, stom ne sproveduva danoci na dobivka kon ovie institucii,
Ali od druga strana jas sum Vernik i ne mozam radi nekoi koruptivni ispadi na crkovni lica, da ne gi ostvaruvam svoite duhovni potrebi vo crkvata.
Tocno e toa nema pop siromav i jas sum protiv toa :), ali so ce pravis vrzan si so adeti vencavka, krstevka , ova ona sto predhodno napomena se se plajka toa... (tuku da se iskoristi kolku tolku nekoja gratis svadba kako lani sto imase vo Sv Gjorgija )

Со тоа што ти на нивниот начин ги остваруваш твоите духовни потреби, не покажуваш дека си верник, само дека си наивен. Како беше она „бог е насекаде околу нас, во секој од нас“? Можеш да си ја почитуваш религијата и без да ги полниш со пари нинџите.
А муабетот дека чудо се десило затоа што светецот се налутил заради намалената посетеност на црквата? Не знам ни како да си го кажам заклучокот без да навредам некого, а неам намера да вреѓам, така да...

Ти слеп си или очите ти прават селекција :? Иди 10 поста наназад и читај наваму ...

zboram od moe ime
a ne od ime na drugi
i da bog mi dal oci so koi gledam i citam za razlika od nekoi na koi im sluzat za kleveti i navredi, i Arogatni nevistini.

tvoe e dali ce go primis popo ili ne
drugo sekoj vest e vest i normalno e da se siri
drugo javen forum e tocno ama ne da davate manijakalni komentar po vernicite i da gi navreduvate nivnite custva demek praznoglavi ova ona a vie pak sto ste polnoglavi ???
Zanci osnovno pravilo e pocituvaj go razlicniot od sebe po negovite ubeduvanja razlicnosti verski ideoloski takvi kakvi sto se . A ne da vrsite nametnuvanja Vasi
Он си знае дали го примив.
Вест како вест се шири, се коментира, по потреба, се истражува доколку е потребно и се потврдува вистинитоста или отфрла.
Не паметам дека сум пишал дека некој е празноглав или полноглав, бар не без докази за вистинитоста.
Почит да, но што правиме кон оние што се обидуваат да се наметнат? Треба ли истите да се почитуваат, да се охрабруваат, да им се восхитуваме?
Немој да ме сфатиш погрешно или пак сфати ме, ама веста која е тема овде беше протолкувана како чудо, се разбира од црковните авторитети, и истата така беше пласирана во медиумите без трошка обзир за вистинитоста на истата и истото повлекува сомнителни намери. Што би било следното нешто кое ќе биде арбитрарно прогласено за чудо?
Ја знаете приказната за детето кое довикувло "Волк, волк" премногу?

Ццц еј не се научивте на основно ниво на дискусија, а очигледно нема никогаш ни да научите. Какви глупости лупетате и религиозни и атеисти, човек да се чуди.

Еве чисто да се смирите, си кажаа на вести дека се формира тим од научници и реставратори кои ќе ја испитуваат појавата за да и најдат објаснување, а црквата нема намера да го прогласи настанот за чудо додека тој процес не помине.

Devojko dali ti rabotis ikoni izrabotuvas pa da pobarame od tebe mislenje ???
toa e kako da prasas nekoj kalfa za nekoja rabota mesto majstor koj e posveten na zanaetot, znaci da ima razlika
Majstor e Majstor zatoa e samo eden
Не изработувам икони, кажав дека работам нешто слично, во секој случај знам како се изработуваат икони, со какви бои, со каква техника, кои соединенија ги содржи бојата и сл. сум го учела тоа, не сум лаик кој тресе глупости без врска.
Целосно сум запознаена со процесот на изработка и веке неколку пати кажав од што се добива црвената боја и што содржи златниот ореол на иконата. Ти кажав прочитај го мојот прв пост на темава, па после ке разговараме.

Aбе ајде ... 90% , ти не си сериозна личност .. ме познаваш ти мене за вака да ме обвинуваш ?
Не бе ти викам сум сретнал многу како тебе, зборот МНОГУ познат ти е?
Татко му бил алкохоличар ги малтертирал дома , кој е крив ? Наравно, Господ.
Неможела работа да најде година ипол , немала пари за искачање, кој е крив ? Наравно, Господ.
Бифша ми дури проба да ја плукне иконата у моја соба само затоа што не сакам да бидам со неа пак. Замисли кој е крив. Пак Господ.
И уште многу многу случаи. Иначе не е ништо посебно ситуацијава мора да има и слаби на карактер.
Обични слабаци ништо посебно, не вредат за многу внимание

Ццц еј не се научивте на основно ниво на дискусија, а очигледно нема никогаш ни да научите. Какви глупости лупетате и религиозни и атеисти, човек да се чуди.

Еве чисто да се смирите, си кажаа на вести дека се формира тим од научници и реставратори кои ќе ја испитуваат појавата за да и најдат објаснување, а црквата нема намера да го прогласи настанот за чудо додека тој процес не помине.
Не дека сакаат да биде чудо туку несакаат да се посрамат да речат дека е чудо после нешто друго било. Инаку дури и научниците и реставраторите да не најдат некое објаснување тоа не го прави чудо има многу необјаснети работи во светот ама тоа не ги прави чуда.

Ако смеам да цитирам пост кој што го пишав на друг форум, за да не чкрапам пак... Се надевам дека нема некој ВЕРНИК МОДЕРАТОР да го избрише постов оти гледам дека претходно во дискусијава се бришеле постови само затоа што модератор лично не се согласувал со нив. Треба да имате малку повеќе либералност и да оставите секој да си го каже своето мислење. Како што вие умеете да плукате по атеизмот, така треба достоинствено да прифатите плукање и по религијата. Немате вие ексклузивно право на слободен говор.

Right, onwards.

Дури и најмал примерок ќе покаже дека има остатоци од хидроген пероксид на исчистените делови. Кој не верува нека земе појака концентрација хидроген пероксид, нека истури во стаклена чаша и нека џитне внатре за`рѓано денарче. Чудото ќе се појави пред неговите очи. Може дури и да ставите малку хидроген на кожата и да го видите ефектот. Хидрогенот е природен чистач и секоја површина ја прави да изгледа како нова.

Примероци утре ќе земат, а и којзнае дали ќе земат. Деновиве огромни суми на пари ќе влезат во токму таа црква. Сигурен сум дека како и секогаш, "научниците" ќе бидат потплатени и на крај ќе добиеме некој беден одговор од типот "нема објаснување". Јас би сакал да видам истражување од независна лабораторија. Впрочем кога немаат што да кријат и ако тоа е божјо чудо, зошто не дозволат јас да отидам и да допрам едно мало ќоше со чепкалка за заби? Не да го изгребам, само да го допрам. Толку материјал ќе ми биде доволно за да откријам траги од хемикалии. Графитите воопшто нема да бидат оштетени.

Графитите не се чистат од ден во ден туку од ноќ во ноќ. Нема НИТУ ЕДЕН time lapse запис каде што ќе се докаже дека во текот на времето има промени. Тоа што се случува е "watching grass grow" синдром. Имено, ако јас пред тебе ставам саксија со точно 1цм израсната трева и ти кажам дека тоа е експериментална трева која расте по 1цм дневно, па побарам од тебе да ја гледаш 12 саати и да ми кажеш колку пораснала - знаеш што ќе се случи? После 12 саати ќе се колнеш дека тревата пораснала малку. Всушност тревата била пластична. Тоа што ти си го искусил е плацебо ефект.

Баш на тој начин луѓето мислат дека со време се чистат графитите затоа што тој процес им е претходно всаден и тоа го очекуваат. Да им беше речено дека очите полека стануваат светлозелени, тоа ќе го видеа. Ова е научно докажано повеќе пати, а плацебо ефектот веќе активно се користи во медицината со многу успешни резултати.

И уште едно - Зошто јас би носел своја камера за да докажувам нешто? ВИЕ верниците го изнесовте тврдењето дека има чудо - ВИЕ треба да докажете. ВИЕ го имате тој терет. ВИЕ треба да купите опрема, да платите истражувачки лаборатории, да финансирате докажувања. Во моментов го имаме само вашиот збор дека се случува чудо, и не можеш да се изненадиш зошто никој не ви верува. Народот денес е научен да верува во докажани работи а не празни тврдења. Ако успеете валидно и научно да докажете дека се работи за чудо, јас првиот ќе ви оддадам признание дека господ постои.

И знаеш што? Ќе му плукнам во фаца. Затоа што ако постои тогаш е хипокрит штом дозволува толку неправда и насилство на светот. Одбивам да се потчинам на суштество кое е толку искварено и лицемерно. Попрво ќе горам во пеколот отколку кичмата да ја свиткам пред некој моќник кој мисли дека ги поседува сите.

*** Зборовиве доаѓаат од искусен хемичар и пиротехничар.

Со тоа што ти на нивниот начин ги остваруваш твоите духовни потреби, не покажуваш дека си верник, само дека си наивен. Како беше она „бог е насекаде околу нас, во секој од нас“? Можеш да си ја почитуваш религијата и без да ги полниш со пари нинџите.

Znaci moe pravo e sto ce izberam jas biram da sum vernik a dali sum naiven ili ne e e tvoe pravo da mi se mesas vo mojata duhovnost (ete kako se mesate nepovikani ) (znaci nitu imas pravo nitu smees da mi se mesas vo mojata duhovnost) isto kako sto mene ne mi e gajle za tvojata ateisticnost, niti se zamaram so toa.
Crkvata e bozji hram kade se ispolnuvaat duhovnosta na vernicite. A dali ce dades pari ili ne toa e tvoja rabota ne pisuva nikade vo biblijata deka se plajka vo crkva kolku sto znam.

А муабетот дека чудо се десило затоа што светецот се налутил заради намалената посетеност на црквата? Не знам ни како да си го кажам заклучокот без да навредам некого, а неам намера да вреѓам, така да...

Ete pak se mesas nepovikana sto ti e gajle za toa sto ne ti e vo opsegot na tvojot interes
po logika na nestata i Ateizmot e nacin na veruvanje.

Неможела работа да најде година ипол , немала пари за искачање, кој е крив ? Наравно, Господ.
Бифша ми дури проба да ја плукне иконата у моја соба само затоа што не сакам да бидам со неа пак. Замисли кој е крив. Пак Господ.
И уште многу многу случаи. Иначе не е ништо посебно ситуацијава мора да има и слаби на карактер.

какви се тие ко мене ?

И од сеа не ме цитирај , со тебе дискусија не бива , ем си со low IQ , ем у една насока гледаш , ем веќе дискусијата за темата е промашена ..

А ако застанам пред твои очи , ако не се посереш ја ќе се кастрирам .. јбг , Интернетот дава сила преку тастатура на личности шо се пички у реален живот .
Па ќе повторам не ме цитирај повеќе.

Ако го обвинуваш господ за твоите несреќи ти се верник а не атеист.

Не изработувам икони, кажав дека работам нешто слично, во секој случај знам како се изработуваат икони, со какви бои, со каква техника, кои соединенија ги содржи бојата и сл. сум го учела тоа, не сум лаик кој тресе глупости без врска.
Целосно сум запознаена со процесот на изработка и веке неколку пати кажав од што се добива црвената боја и што содржи златниот ореол на иконата. Ти кажав прочитај го мојот прв пост на темава, па после ке разговараме.

Dobor i sto mene me zanima tvojata strucnost so mojata duhovnost kon boga
mislam daj olabavi devojko so tvojov ekspertizam mene me zanima duhovnosta religijata prema koja pripagjam ne boite i oreolite od sto se izrabotuvale.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom