Цени на горивата во Македонија (поскапување и поевтинување)

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Абе зима народни пари,ама си го враќа своето што го инвестиртал на избори за да стане нешто:пратеник,министер,премиер................
:pos:

После немало инвестиции, ве лажат бе, јас предлагам и секоја година избори да се оддржуваат поради инвестициите на пратениците

што имаме вкупно 9 автомобили,не сум јас крив.

Знам дека не си ти крив, криви сме сите ние што даваме по 40 денари од секој литар гориво, за државата да може да плаќа партиски тролови да ни се к*рчат дека имаат повеќе коли од шеикот од Катар.

Абе зима народни пари,ама си го враќа своето што го инвестиртал на избори за да стане нешто:пратеник,министер,премиер................
Што си инвестирал ти жити дикот.
Од такви како тебе не ја бива државата, лопови што не ги боли за никој освен само за себе, иако се избрани за нешто сосема трето. Народни претставници, ебате народните претставници.

• Ми се допаѓа
Reactions: `V`
Што си инвестирал ти жити дикот.
Од такви како тебе не ја бива државата, лопови што не ги боли за никој освен само за себе, иако се избрани за нешто сосема трето. Народни претставници, ебате народните претставници.
Едно 100-150000 илјади евра и сеа по секоја цена минимум треба да се вратат или двојно да се оплодат.

Едно 100-150000 илјади евра и сеа по секоја цена минимум треба да се вратат или двојно да се оплодат.
Каде ги инвестира? Кај лидерот?

Немаме 3-4 автомобили.Лично јас и сопругата имаме по 1автомобил,а фамилиарно(татко ми,сестра ми и зет ми јас и двајца браќа) што имаме вкупно 9 автомобили,не сум јас крив.
--- надополнето: 8 април 2012 во 21:05 ---

Ој легни си!

ЦЦ што направи денес регулаторна за да го пефтини дизелот го качија бензинот 1,5 денари.
Тие што возат на бензин ќе ги субвенционират тие што се на нафта.
Дизелот има и 50% помала акциза една од ретките држави сме со ваков данок.
Интересно објаснување од регулаторна денешните цени биле резултат на поефтината нафта на берзите, а бензнот го качија на сметка за пефтин дизел:)

Како причина за промена на цената на нафтените деривати од РКЕ ги посочуваат за 0,76 отсто пониската просечна цена на сурова нафта на светскиот пазар во изминатиот 14-дневен период и за 0,70 отсто понискиот курс на доларот во однос на денарот.
Ај сега логика во ова.

Во ред поефтин дизел за стопанството и превоз но која е разликата дизел и бензин автомобил дизелот дури и повеќе загадува.
Во некои земји дизелот е дури поскап.

Бензините од ноќеска на полноќ поскапуваат за 1,5 денари, а дизел горивата поевтинуваат за два денара по литар, одлучи денеска Регулаторната комисија за енергатика .Со одлуката се врши намалување на рафинериските и на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 1,21, односно за 1,28 отсто. Новата малопродажна цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 89, а на ЕУРОСУПЕР БС-98 90,5 денари за литар. ЕУРОДИЗЕЛ (D-Е V), ќе се продава за 73,5, а Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) за 62 денари за литар.
Со одлуката на РКЕ за 1,095 денари за килограм се намалува и малопродажната цена на мазутот М-1 НС кој сега ќе се продава за 48,078 денари за килограм.
Како причина за промена на цената на нафтените деривати од РКЕ ги посочуваат за 0,76 отсто пониската просечна цена на сурова нафта на светскиот пазар во изминатиот 14-дневен период и за 0,70 отсто понискиот курс на доларот во однос на денарот .
Извор

Модераторот е outdated со цените во насловот на темата.

За цените: ОСТВАРУВААТ>>>

Ја су ги бранел поскапувајната досега пошто така беше трендот секаде во светот не дефинитивно кај нас забегаа. Цената на нафтата последниве 2 недели дефинитивно е намалена на берзиве како прво. Како второ која е таа логика да се поскапи бензинот на сметка на дизелот кој за возврат се намалува. Дефинитивно не се нормално овие од регулативна комисија.

Модераторот е outdated со цените во насловот на темата.

За цените: ОСТВАРУВААТ>>>
Ставив „генерички“ наслов на темата во кој пишува само дека „горивата повторно поскапуваат“ без спомнување цена.
Толку брзо се менуваат цените во нагорна линија, што веќе човек не може да биде во тек и редовно да го ажурира насловот...

На здравје „бричење“.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom