Цени на горивата во Македонија (поскапување и поевтинување)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
Абе зима народни пари,ама си го враќа своето што го инвестиртал на избори за да стане нешто:пратеник,министер,премиер................
:pos:

После немало инвестиции, ве лажат бе, јас предлагам и секоја година избори да се оддржуваат поради инвестициите на пратениците

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.092
Поени од реакции
11.497
што имаме вкупно 9 автомобили,не сум јас крив.
Знам дека не си ти крив, криви сме сите ние што даваме по 40 денари од секој литар гориво, за државата да може да плаќа партиски тролови да ни се к*рчат дека имаат повеќе коли од шеикот од Катар.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Абе зима народни пари,ама си го враќа своето што го инвестиртал на избори за да стане нешто:пратеник,министер,премиер................
Што си инвестирал ти жити дикот.
Од такви како тебе не ја бива државата, лопови што не ги боли за никој освен само за себе, иако се избрани за нешто сосема трето. Народни претставници, ебате народните претставници.

• Ми се допаѓа
Reactions: `V`

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Што си инвестирал ти жити дикот.
Од такви како тебе не ја бива државата, лопови што не ги боли за никој освен само за себе, иако се избрани за нешто сосема трето. Народни претставници, ебате народните претставници.
Едно 100-150000 илјади евра и сеа по секоја цена минимум треба да се вратат или двојно да се оплодат.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Едно 100-150000 илјади евра и сеа по секоја цена минимум треба да се вратат или двојно да се оплодат.
Каде ги инвестира? Кај лидерот?

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250
Немаме 3-4 автомобили.Лично јас и сопругата имаме по 1автомобил,а фамилиарно(татко ми,сестра ми и зет ми јас и двајца браќа) што имаме вкупно 9 автомобили,не сум јас крив.
--- надополнето: 8 април 2012 во 21:05 ---

Ој легни си!

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
ЦЦ што направи денес регулаторна за да го пефтини дизелот го качија бензинот 1,5 денари.
Тие што возат на бензин ќе ги субвенционират тие што се на нафта.
Дизелот има и 50% помала акциза една од ретките држави сме со ваков данок.
Интересно објаснување од регулаторна денешните цени биле резултат на поефтината нафта на берзите, а бензнот го качија на сметка за пефтин дизел:)

Како причина за промена на цената на нафтените деривати од РКЕ ги посочуваат за 0,76 отсто пониската просечна цена на сурова нафта на светскиот пазар во изминатиот 14-дневен период и за 0,70 отсто понискиот курс на доларот во однос на денарот.
Ај сега логика во ова.

Во ред поефтин дизел за стопанството и превоз но која е разликата дизел и бензин автомобил дизелот дури и повеќе загадува.
Во некои земји дизелот е дури поскап.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Бензините од ноќеска на полноќ поскапуваат за 1,5 денари, а дизел горивата поевтинуваат за два денара по литар, одлучи денеска Регулаторната комисија за енергатика .Со одлуката се врши намалување на рафинериските и на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 1,21, односно за 1,28 отсто. Новата малопродажна цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 89, а на ЕУРОСУПЕР БС-98 90,5 денари за литар. ЕУРОДИЗЕЛ (D-Е V), ќе се продава за 73,5, а Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) за 62 денари за литар.
Со одлуката на РКЕ за 1,095 денари за килограм се намалува и малопродажната цена на мазутот М-1 НС кој сега ќе се продава за 48,078 денари за килограм.
Како причина за промена на цената на нафтените деривати од РКЕ ги посочуваат за 0,76 отсто пониската просечна цена на сурова нафта на светскиот пазар во изминатиот 14-дневен период и за 0,70 отсто понискиот курс на доларот во однос на денарот .
Извор

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Модераторот е outdated со цените во насловот на темата.

За цените: ОСТВАРУВААТ>>>

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.585
Поени од реакции
22.305
Ја су ги бранел поскапувајната досега пошто така беше трендот секаде во светот не дефинитивно кај нас забегаа. Цената на нафтата последниве 2 недели дефинитивно е намалена на берзиве како прво. Како второ која е таа логика да се поскапи бензинот на сметка на дизелот кој за возврат се намалува. Дефинитивно не се нормално овие од регулативна комисија.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Модераторот е outdated со цените во насловот на темата.

За цените: ОСТВАРУВААТ>>>
Ставив „генерички“ наслов на темата во кој пишува само дека „горивата повторно поскапуваат“ без спомнување цена.
Толку брзо се менуваат цените во нагорна линија, што веќе човек не може да биде во тек и редовно да го ажурира насловот...

На здравје „бричење“.

Kajgana Shop

На врв Bottom