Primera División 2011/12

Кој ќе биде шампион во сезоната 2011-12 во Примера Дивизион?

• Вкупно гласачи
    123
  • Гласањето е завршено на .
¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Ne beshe penal, nemojte sega da se pravite kako fanovite na barsa. Se sluchuchuva, nozete mu se spletkaa zatoa shto smena brzina na trchanje, od mnogu brzo do kontrolirano trchanje za da upati udar, zatoa ne dobi ni zholt za "simuliranje", zatoa shto sfate i sudijata shto e rabotata. Kontakt imashe, ama toj kontakt nema vrska so pagjanjeto na Kiki.

Sam se sopna i posle se obide da simulira, ete gledajte go i kako padna, onaka odma gi spushte dvete noze. Ne e deka e gif ili mif, gledajte go i videoto da padneshe od kontaktot nemashe onaka a la gilardino da padne, sred trchanje koga veke se sopna gi kreva sam dvete noze i pagja kako da e udren vo noga.

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
Оптичка варка е цела ситуација :)
Ја после 20 репетиции не видов контакт и дома се смеев дека дајвнал што беше и апсурдно во ситуација створена за него, ама после сликата што ја пастираа и после уште едното гледање на репетицииве се приметува контактот и изместувањето на неговата лева нога по што следеше неговата '' неспретна '' реакција, баш на гифот тоа убаво се гледа само во ситуацијата на која посочив, не и од другите, доколку ова беше забележано од судијата а 1000% сум убеден дека не го забележал ова, ќе беше свирен фаул и по автоматизам ќе беше покажан директен црвен.

Али тоа е, среќата тотално им го сврте грбот кога е во прашање нивната реализација ама затоа па истата му беше наклонета на Касиљас.
Не знам мене ми изгледа на дајв и тоа чист знаејќи го момакот, и да има минимален контакт не е доволен за да падне така после 2 чекори, исто ко да кажеш дека дајвот на Џилардињо во Милан е контакт :D

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Зошто да беше ова играч на Барса до сега ќе го пишувавте на 8 теми :D
па видиш и сеа се изнапишаа 5 страни за ова, ако се досудеше нешто ќе имаше едно петнаесетина. :нинџ:

Леле колку голема ја направивте работата!!!

Па просто е бе луѓе...имаше минимален контакт, но тој контакт немаше врска со паѓањето на Роналдо. Тој падна бидејќи се сопна со топката...па смешното тука е зошто се бунеше кога сам си беше виновен за паѓањето!
aaaaa, значи затоа мене натпреварите на Барселона ми се смешни... :icon_lol:

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
па видиш и сеа се изнапишаа 5 страни за ова, ако се досудеше нешто ќе имаше едно петнаесетина. :нинџ:

Битен е обидот, среќа со лош исход за вас :D

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
А најмногу се смееш на Ел Класико кога ви даваме еден гол фора и пак губите...нели :D

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.997
Поени од реакции
45.414
Леле колку голема ја направивте работата!!!

Па просто е бе луѓе...имаше минимален контакт, но тој контакт немаше врска со паѓањето на Роналдо. Тој падна бидејќи се сопна со топката...па смешното тука е зошто се бунеше кога сам си беше виновен за паѓањето!
Напротив, имаше, цела лева нога му беше дестабилизрана по што веднаш следеше падот, сеа веќе ако се дискутира за ова глупо е вакви заклучоци да се носат после гифот кој бар за мене е најдобар показател дека имаше и контакт и дека истиот влијаеше он да падне, топката апсолутно не е некаква причина за тој пад.
Прво види ја ситуацијата која ја посочив, потоа онаа од камерата позади него, јасно се гледа какво движење надесно прави неговата лева нога по што он падна ...
Роналдо важел за дајвер со години, тоа е факт, има многу ситуации од негови дајвови и за Реал и за Јунајтед и за Португалија ама овде немаше никаков дајв туку едноставно беше поебан од играчот на Валенсија ако ништо друго, да упати удар кон гол или да го дрибла голманот, свеедно, никад не верувам дека би дајвнал во ваква ситуација и тоа само за да изнуди слободен удар, а не пенал, ипак 0-0 беше а остануваа уште 20 мин до крај од мечот.

Дали е оправадно да се досуди тука фаул и црвен, да, е, дали е оправдано да се кука дека се оштетени ( со или без намера сеедно ) според мене не е, објаснив веќе зашто, сметам дека немаше никаква шанса ова судијата од прва да го забележи а и ретко кој од преносов тоа го забележа, да не беше сликата од поназад немаше ни да го правиме муабетов.

Е сеа дека е прилика ова за Мур да врши притисок е, јебига, ќе си го истера претпоставувам неговото и то ј е то.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Ne beshe penal, nemojte sega da se pravite kako fanovite na barsa. Se sluchuchuva, nozete mu se spletkaa zatoa shto smena brzina na trchanje, od mnogu brzo do kontrolirano trchanje za da upati udar, zatoa ne dobi ni zholt za "simuliranje", zatoa shto sfate i sudijata shto e rabotata. Kontakt imashe, ama toj kontakt nema vrska so pagjanjeto na Kiki.

.
де бе, што ви е... никој не рече дека е пенал !!! Надвор од 16тик е ебаго! :)

А најмногу се смееш на Ел Класико кога ви даваме еден гол фора и пак губите...нели :D
па да, веќе и смешно е тоа... :unsure:

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
"The refereeing? 80,000 people saw we were persecuted, did they not?," Karanka told reporters at a press conference. Добар ментор му е Мурињо :facepalm:

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.997
Поени од реакции
45.414
Sam se sopna i posle se obide da simulira, ete gledajte go i kako padna, onaka odma gi spushte dvete noze. Ne e deka e gif ili mif, gledajte go i videoto da padneshe od kontaktot nemashe onaka a la gilardinoda padne, sred trchanje koga veke se sopna gi kreva sam dvete noze i pagja kako da e udren vo noga.
Секој расен стрелец и по контакт во ваква ситуација ќе направи се за да остане на нозе а не да паѓа или па, кхм, да симулира за да се досуди само слободен удар кога се знае дека ваквите ситуации се бољи од пенал.
Плеткање на нозе нема и тоа јасно се гледа од било кое видео и било кој кадар, само проблемот е што ова е класична оптичка варка и ретко кој го приметува контактот од видеата, ја само од сликата успеав да го видам и од гифот каде убаво се гледа движењето на левата нога по контактот, ептен брзо ги движи нозете овој и тоа минорно контактче беше доволно за да го заебе бајаги само он сакаше да продужи што е најнормално во една ваква ситуација али не успеа да се додржи на нозе ...

Мислам дека и самиот беше свесен колку беше ситен тој контакт, иако се бунеше, не се бунеше у негов стил да му се лепи на судијата и да иде кај линискиот ( што у принцип ќе беше разбирливо доколку фаулот беше очигледен ), крена раце и толку, а веројатноста баш таков контакт да има што од една страна ќе е убер мал за да нема шанса да го примети судијата а од друга така да го дестабилизра е сепак многу ... многу мала, обично едното без другото не идат, алудирам на неможноста судиите тоа да го приметат.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.596
Поени од реакции
14.417
"The refereeing? 80,000 people saw we were persecuted, did they not?," Karanka told reporters at a press conference. Добар ментор му е Мурињо :facepalm:
Еве да го стаам постов и тука, да не речете дека го бранам.

Каранка: "Судијата ? - Цел свет тоа го виде."

Ми се гади веќе од тоа кривење на судиите, дали е можно за секој наш кикс да се криви судиите ? Го обожавам овој клуб, просто живеам за него, али нема смисла цел свет да не исмејува поради неколку егоисти кои не можат да ја превземат одговорноста и кривицата за киксовите.

Леванте - Судијата е крив поради тоа што не ни свиреше пенал.
Расинг - Судијата е крив поради тоа што не ги казни играчите на Сантандер бидејќи се излежаваа последните 10 минути на теренот.
Барса - Судијата е крив затоа што Меси не доби црвен картон и затоа што голот на Чави/Марсело беше од офсајд.
Малага - Судијата е крив затоа што не свиреше два пенала врз Роналдо.
Виљареал - Сите знаеме
Валенсија - Пак.

Јас веќе не знам како не му е срам. Оваа сезона искористивме и неколку судиски грешки кои беа во наша корист, меѓутоа Мурињо во тие моменти си ќутеше како пичка. Не можам да го разберам, биди еднаш маж признај - ја заебав работата и точка. Ова вечерва ни најмалку не беше негов кикс, ама не може секој кикс да е поради грешка на судиите.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.997
Поени од реакции
45.414
s-man све си има своја зацртана цел бре, пишав и погоре дека гарант ќе се врши притисок ради судиите и ете го, биднал веќе, норамлно е ова, гледа и Конте бајаги учел од Мурињо, т.е. и самиот тоа го кажа кога молкот го спроведуваше ама претходно и кукаше и кукаше за судиите и оп не им видоа чист гол на Милан против Јуве, знае Мурињо тука што прави, не е ова случајност и тоа баш пред уште еден заебан меч кој е со убедливо најголема важност до сеа за нив.

И сами знаат дека ако падне Атлетико имаат голема шанса за титула а и каде-каде поопуштени ќе се пред мечот со Барса од онаа ситуација да не смеат да изгубат таму, вака со уште едно џокерче ќе влезат у тој меч и после до крај не верувам дека ќе си дозволат да изгубат бодови освен ако разликата остане поголема од 3 бода па да си го дозволат и тој луксуз односно Мур да комбинира со тимот.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Ништо ново од таборот на Мур.

Него, имаше мал контакт над Роналдо кој се гледа од видеото, иако треба убаво да се сконцентрира човек за да го види, само нема зашто за тоа да плаче Каранка и компанија кога тоа у реален момент нема шанси да се види.

У прво имаше апла дајв од Роналдо у шеснаестерец на Валенсија само сеуште нема видео за да постирам.

Како и да е, смешно е да се каже дека глумеле само од Барса кога уште од времето сме сведоци во Јунајтед како дајвал Роналдо.Сме виделе и глума од Марсело, од Ди Марија а сезонава и од Пепе.

У сите клубови има некој што глуми повеќе или помалце, па глупи ми се тие муабети кога на тоа се става главниот акцент.

Не верувам дека некој фан се гордее со тоа, али јебеш га, треба тренерите да им залепат по некоја воспитна.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
не дека им го нема на судиите, но сметајте дека и на секоја утакмица која завршува тесно, 7 од 10 прашања на пресот од новинарите се за судиите... :cenzura:

и не е изјавана онаква каква што е постирана горе.... :rolleyes:

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
не дека им го нема на судиите, но сметајте дека и на секоја утакмица која завршува тесно, 7 од 10 прашања на пресот од новинарите се за судиите... :cenzura:
па сам си се „прослави“ со тоа плукање по судиите кога кикснат, и како сакаш да нема повеќе прашања од новинарите во врска со судиите

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Абе све океј... ај ве разбирам до некаде за нешто. Ама стварно мислите дека ке земете титула ?:pos:

Мадриѓани и вас не ве разбирам. Што им се правдате и се објаснувате? Заебавајте си ги, прво место сме си, користете си ја ситуацијава дур можеме, оти после све може да се деси:LOL:

А и секој тим има по некој дајвер, али не секој има бускетс у тимот. :ROFLMAO:

Kajgana Shop

На врв Bottom