Бразил-Македонија (8.4.2012 14:15 ч), Скандинавиум арена, Гетеборг

Статус
Затворена за нови мислења.

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Освен Столе и Манасков кој друг....? Пријателските со Романија беа шанса да се испробаат нови играчи, но колку што памтам истиот состав играше и тогаш.
Не тропај глупости молим те!!
--- надополнето: 8 април 2012 во 02:38 ---
Тенисот е друг проблем и лошо е што го вметнуваш во муабетов. Најскап спорт за тренирање е дефинитивно, затоа е и тешко да се откријат и препознаат талентите и треба многу вложување пари додека не почне да се враќа. Плус повеќе е индивидуален спорт (освен натпреварувањата во двојки, ама и таму пак највеќе до израз доаѓа индивиудалноста) и сосема е различно. Не споредувај тимски спорт со индивидуален (во најголем дел). Немоќен ни е тенисот, иако има потенцијал во децата што тренираат.
Го вметнувам затоа што човекот рече дека сака да прати спортови кај што играчиве имаат отприлика сличен квалитет.....Еве фудбал сите се дудуци -слично нели и тенис...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не тропај глупости молим те!!
--- надополнето: 8 април 2012 во 02:38 ---

Го вметнувам затоа што човекот рече дека сака да прати спортови кај што играчиве имаат отприлика сличен квалитет.....Еве фудбал сите се дудуци -слично нели и тенис...
Да, ама тенисот не е екипен спорт. Не зависи од другиот, натпреварувањата се претежно индивидуални, а успехот изостанува, затоа што нашите тенисери претежно сами си плаќаат сите трошоци за се и се натпреваруваат на мали турнири кои најчесто не се ни медиумски покриени.

Муабетот ми беше дека споредбата на спортови не ти беше соодветна.
Кога правиш споредба, прави споредба со друг екипен спорт, не со индивидуален. ;)

Man-ce-ster

fanatic
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
707
Да, ама тенисот не е екипен спорт. Не зависи од другиот, натпреварувањата се претежно индивидуални, а успехот изостанува, затоа што нашите тенисери претежно сами си плаќаат сите трошоци за се и се натпреваруваат на мали турнири кои најчесто не се ни медиумски покриени.

Муабетот ми беше дека споредбата на спортови не ти беше соодветна.
Кога правиш споредба, прави споредба со друг екипен спорт, не со индивидуален. ;)
Ај да не ти кажам ама НАШАТА ДЕЈВИС СЕЛЕКЦИЈА тра лал алал

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ај да не ти кажам ама НАШАТА ДЕЈВИС СЕЛЕКЦИЈА тра лал алал
Па шо, има двојки, ама играат и индивидуално. И покрај тоа што е селекција - играат индивидуално и се потпираат на своите можности. Ако победат нивна заслуга, ако изгубат - исто. Плус ти реков, голем дел од трошоците сами си ги плаќаат. Многу е тешка состојбата во тенисот во Македонија, буџетот не може ни да се спореди со останатите спортови, што значи не може ни да се развива како таков. И не се дудуци, сигурна сум дека не си ги гледал во живо како играат.

До прееска беше против навредување на репрезентативците, сега ти истото го правиш, а сигурна сум дека не си баш запознаен со ситуацијата. :unsure:

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Освен Столе и Манасков кој друг....? Пријателските со Романија беа шанса да се испробаат нови играчи, но колку што памтам истиот состав играше и тогаш.
Како ќе испробаат кога поширокиот список на Шундо беше 2ца плус кои никако не ги загрозуваа позициите на "брилијантните" и несменливи Ангеловски,Филип Лазаров и Митков...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Mancester брат, од пост у пост се повеќе се губиш и тресеш безвезе работи... o_O

N

Nicky Santoro

Гостин
манчестер ова последно ќе биди од мене... се загина оти во муабетиве
Ги подценуваш сите наши играчи за сметка на семојчниот кире.Го скапа потење не донесол до 5то место.Ако не донесол не донесол што да правиме сеа? ти си задоволен со 5то јас не сум и?Јас сметам дека наместо филип или з мојсоски да беа други играчи и друг тренер ќе бевме секако во 1/2 .ТИ не си видел нешто друго и тврдиш дека ова е најдобро.Од кај знајш ти дали петко од пелистер ќе игра подобро од филип или не? пробале досеа? нема зошто да пробаат нели... мора да игра Хансен а.к.а Ф.лазаров на десен бек... оти братму нема да игра и ние ќе се скапиме од плачење.
--- надополнето: 8 април 2012 во 03:10 ---
Правдам бе....И на крај и да е така како што тврдите еве да има непотизам пак ке речам ПАКЕТОТ КИРЕ И ФИЛИП е подобар од било кои двајца останати ракометари на МАКЕДОНИЈА!!! Сега сваќаш или си ретард некој??
ОМГ
Пакетов кире и филип ти е еден Десен бек и едно лево сметало.
Кире-Стојанович тие барем дупло подобар пакет.

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
манчестер ова последно ќе биди од мене... се загина оти во муабетиве
Ги подценуваш сите наши играчи за сметка на семојчниот кире.Го скапа потење не донесол до 5то место.Ако не донесол не донесол што да правиме сеа? ти си задоволен со 5то јас не сум и?Јас сметам дека наместо филип или з мојсоски да беа други играчи и друг тренер ќе бевме секако во 1/2 .ТИ не си видел нешто друго и тврдиш дека ова е најдобро.Од кај знајш ти дали петко од пелистер ќе игра подобро од филип или не? пробале досеа? нема зошто да пробаат нели... мора да игра Хансен а.к.а Ф.лазаров на десен бек... оти братму нема да игра и ние ќе се скапиме од плачење.
--- надополнето: 8 април 2012 во 03:10 ---

ОМГ
Пакетов кире и филип ти е еден Десен бек и едно лево сметало.
Кире-Стојанович тие барем дупло подобар пакет.

:pos:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
Нека излезе и таков само да нема брат дудук кој мора да е со него за да игра :pos:
Може ли некој со сестра? :D
Патем, и Манасков има брат што тренира ракомет :pos:

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Може ли некој со сестра? :D
Патем, и Манасков има брат што тренира ракомет :pos:
Може сестра :vozbud:

Знам, да се надеваме дека само ако заслужи ќе биде во репрезентација.:)

Инаку утре би сакал да му даде шанса на Никола Марковски, нека игра, пошо Димовски кај да е ќе привршува во репрезентација.

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.199
Поени од реакции
959
Значи утре сакам и Бразил да не тресне така фино лепо од земја. Не за друго ги гледав и со Шведска и денес со Унгарија играат момците со срце. Нешто што на ови квалификации на нашите ѕвезди им недостасуваше. Мислеа дека веке се во Лондон. Што фино лепо си ги вратија во реалноста. Успех било до овде!!! До кога бе ке се задоволуваме со успех до овде. Абе вие ја гледавте со Унгарија па да велите успех до овде.За прв пат во историјата на Македонскиот спорт судиите беа на наша страна.Имавме огромна шанса за да се квалификуваме. Знаете кој не беа повикани...Георгиевски кој е за 2 класи над БАТЕ и Раде Стојанович кој е за 10 класи над БАТЕ. Каков успех... Златен Червар, златен Вујович, но не ние го имаме маестро Шундовски единствен тренер кој бара тајм аут на контра...Но што е тука е... Памет во глава повеке срека во двомечот со Австрија и то, а за утре сакам да изгубат за да им дојде мозокот и на РФМ и на Кире и нормално на оној што најмалку го има маестро Шундовски...

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Значи утре сакам и Бразил да не тресне така фино лепо од земја. Не за друго ги гледав и со Шведска и денес со Унгарија играат момците со срце. Нешто што на ови квалификации на нашите ѕвезди им недостасуваше. Мислеа дека веке се во Лондон. Што фино лепо си ги вратија во реалноста. Успех било до овде!!! До кога бе ке се задоволуваме со успех до овде. Абе вие ја гледавте со Унгарија па да велите успех до овде.За прв пат во историјата на Македонскиот спорт судиите беа на наша страна.Имавме огромна шанса за да се квалификуваме. Знаете кој не беа повикани...Георгиевски кој е за 2 класи над БАТЕ и Раде Стојанович кој е за 10 класи над БАТЕ. Каков успех... Златен Червар, златен Вујович, но не ние го имаме маестро Шундовски единствен тренер кој бара тајм аут на контра...Но што е тука е... Памет во глава повеке срека во двомечот со Австрија и то, а за утре сакам да изгубат за да им дојде мозокот и на РФМ и на Кире и нормално на оној што најмалку го има маестро Шундовски...
Со Австрија во ваков состав и прочитана игра, тешко.....Да не заборавиме седиштето на ЕХФ е во Австрија(да не се залажуваме ќе си влечат накај своите). Затоа нека изиграат утре и од понеделник треба да има "земјотрес" во РФМ....

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.199
Поени од реакции
959
Со Австрија во ваков состав и прочитана игра, тешко.....Да не заборавиме седиштето на ЕХФ е во Австрија(да не се залажуваме ќе си влечат накај своите). Затоа нека изиграат утре и од понеделник треба да има "земјотрес" во РФМ....
Па баш затоа сакам да загубат. За во РФМ малку да се стресе па да размислат малку како и на кој начин ке се избира селекторот и како и на кој начин ке се избират репрезентативците...
--- надополнето: 8 април 2012 во 03:58 ---
Па Војдан и Дамјан комшии да не се???
А Огнен каде беше???????? И доста го браниш Кире. Секоја чест што направи за Македонија... Никој не го оспорува тоа, ама таа славата го удри ептен во глава. Треба да се спушти на земја и да мисли малку и на тимот а не само на него и на бате. Бар јас така мислам...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom