Колумната на Венко Андоновски

Статус
Затворена за нови мислења.

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Нели сфаќаш Вештица дека ова е грешка која не може да се корегира. Ова е став, кој конечно си го нашол патот до јавноста. Твојов одговор е полн со противречности. Како знаеш дека дечкото е личност со пониска интелегенција од просечната? Како се детектира тоа од колумна? Ако тој ги нема усвоено културните норми, што да кажам за Венко и неговиве изрази зашто тие со сигурност не се репер за нив?
Па со сигурност можам да тврдам дека нема социјална интелигенција. Има и други поделби на интелигенцијата но да не го тупам овде, човеков ја нема. Во колумна треба да се искаже субјективниот став. Вие го напаѓате Венко бидејќи се смета за аристократ, но мислам дека во споредба со месарот во примеров, и ние треба да се сметаме. Ако истово го каже за некој кој не покажал никакво слично однесување со месаров, тогаш може да се зборува за натменост.
Иако Воки ќе каже дека Венко нема веќе теми за колумна, темите на колумните на Венко, како што често нагласува, кој го читал би приметил, е кичот и шундот во општеството, во сите форми. Има доста кич и шунд во колумнава, и треба истиот да се осуди, а не да се брани, па дури се брани без предходно да се оправда.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Ако почне на тој начин, ќе треба професионално да се ангажира како деминутивен штрајкбрехер и доброволен удбаш, кожен мантил веројатно ќе му донираат читателите на колумните опиени од изливите на ситнобуржоаски идеализам и секојдневно да бие битка како Дон Кихот со работниците во услужните дејности, незадоволни од мизерните примања.
Од келнери,таксисти,месари,кондураџии,бербери....ќе изгради нова кариера за брзо време во борба против едноставните економски закони кои најкратко можат да се формулираат - if you pay them with peanuts, you`ll get monkeys...
Според твојата логика дури и Венко не треба да пишува подобри колумни зошто е „срање“ платен и сите треба да се вечно накурчени и на работ на нервен слом во Македонија. Па ќе видиме до кај ќе стигнеме ако го оправдуваме тетовораниот саламар. Како и да е тој со парите одлучува ако ти се свиџаат мрчатори и сератори купувај кај нив.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Разликата меѓу Венко и продавачот е тоа што Венко напишал колумна, која никој не е должен да ја чита, и да не се објавела на фејсбук ретко кој и ќе дискутираше за истата.

Но, на саламарот работа му е да ги служи муштериите, а не да ги оговара истите. Доаѓаш од работа, гладен, ненаспан изморен, купуваш нешто за јадење од продавница и некој ти раскажува животни проблеми, не сакам бе, не ме интересира.

Тоа што сега Венко исто се испонашал како продавачот и преку колумна на сите нас ни ги истресе своите животни фрустрации е друго, оти работа нему му е да пишува, и тоа за што сака, и наш избор е дали тоа ќе го читаме.

џо!

Фаличниот Ром
Член од
31 октомври 2009
Мислења
519
Поени од реакции
52
Како се коментира на колумната?

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Mногу напнат бре овој Венко, се нервира за глупости, ќе го акне срце ако продужи вака...Венкооо, глеј си го здравјето, батали салами, тетовирани месари и дрвени сперми...

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Според твојата логика дури и Венко не треба да пишува подобри колумни зошто е „срање“ платен и сите треба да се вечно накурчени и на работ на нервен слом во Македонија. Па ќе видиме до кај ќе стигнеме ако го оправдуваме тетовораниот саламар.
Пишува добри колумни, барем поголем дел од нив, муабетот е за последнава. Во голем дел од нив мрчи дека е слабо платен (поелоквентен еквивалент на месарот) и дека условите за работа не ветувале многу and so on...
Сигурен си дека е платен за колумните?

Член од
2 август 2011
Мислења
383
Поени од реакции
653
Da vo pravo ste site sto mrcite za Venko. Od kade znae toj deka tetoviraniot ne e magister na primer? Sega sekoj ima diploma,polesno nikogas ne bilo da ja dobies. Izgleda Venko zivee vo vremeto koga ne mozel sekoj da ima univerzitetska diploma bidejki postoele provisoki kriteriumi na univerzitetite ? Izvinete za latinicata, tehnicki problem ima na PCto.

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
„Вештица“ беше од овој Венко?

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Па со сигурност можам да тврдам дека нема социјална интелигенција. Има и други поделби на интелигенцијата но да не го тупам овде, човеков ја нема. Во колумна треба да се искаже субјективниот став. Вие го напаѓате Венко бидејќи се смета за аристократ, но мислам дека во споредба со месарот во примеров, и ние треба да се сметаме. Ако истово го каже за некој кој не покажал никакво слично однесување со месаров, тогаш може да се зборува за натменост.
Иако Воки ќе каже дека Венко нема веќе теми за колумна, темите на колумните на Венко, како што често нагласува, кој го читал би приметил, е кичот и шундот во општеството, во сите форми. Има доста кич и шунд во колумнава, и треба истиот да се осуди, а не да се брани, па дури се брани без предходно да се оправда.
Те молам дефинирај што подразбираш под социјална интелегенција, за јас да се уверам дека во таа дефиниција Венко не е отпадник.

Ти не ми одговори на прашањето. Како ти ја детектираше интелегенцијата на човек кој никогаш не си го запознала, освен што индиректно Венко те запознал со неговиот лик и дело? Многу е погрешно да се земе Венко како императив во приказната, зашто не постои апсолутна вистина нити суд, а неговиов пишан збор во случајов на ништо не личи.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Пишува добри колумни, барем поголем дел од нив, муабетот е за последнава. Во голем дел од нив мрчи дека е слабо платен (поелоквентен еквивалент на месарот) и дека условите за работа не ветувале многу and so on...
Сигурен си дека е платен за колумните?
Незнам, не го читам Венко, несакам колумни. Ме интересира вистинска економија а не туфкање за плати тоа не е економија тоа е психијатрија.

its_ok_im_new

brake lights
Член од
24 август 2010
Мислења
402
Поени од реакции
216
Којзнае до кое дереџе е дојден, за вака лошо да размислува и пишува.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Според твојата логика дури и Венко не треба да пишува подобри колумни зошто е „срање“ платен и сите треба да се вечно накурчени и на работ на нервен слом во Македонија. Па ќе видиме до кај ќе стигнеме ако го оправдуваме тетовораниот саламар. Како и да е тој со парите одлучува ако ти се свиџаат мрчатори и сератори купувај кај нив.
Јасно.
Познавајќи ја мотивационата улога на нивните примања и услови под кои работат, воопшто не се замарам. Треба да сум ненормален да очекувам од келнерка која зема 300 ден. дневница да ми се церека додека ми носи пијачка.
Или да очекувам ФК Турново да игра со Ливерпул. It`s plausible, but hardly probable.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ја читнав колумната, и ќе речам (по некој искривен интернетски жаргон): Венко почна да хејта.

И да, баш ваквите колумни дигаат прашина... So, come to the dark side, we have cookies...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
само штета што никој од нас нема никогаш да напише колумна за неговата малоумна колумна...
а овде си грешка... ја и ти нема да напишеме, ама други во најбрз можен рок ќе го сторат тоа...

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Те молам дефинирај што подразбираш под социјална интелегенција, за јас да се уверам дека во таа дефиниција Венко не е отпадник.

Ти не ми одговори на прашањето. Како ти ја детектираше интелегенцијата на човек кој никогаш не си го запознала, освен што индиректно Венко те запознал со неговиот лик и дело? Многу е погрешно да се земе Венко како императив во приказната, зашто не постои апсолутна вистина нити суд, а неговиов пишан збор во случајов на ништо не личи.
Ти сакаш да кажеш дека човек кој оговара муштерии пред други муштерии, не си врши работата ко што треба и не е културен ( и банално е ова да го докажувам), и да е хиперболизирано од страна на Венко, небитно, и да не рекол 40 000 туку 20 000, е интелигентен? А како тоа ти виде знак дека е интелигентен? Јас како доказ за тоа прочитав само дека бил тетовиран, што е смешно.
За повеќе инфо- гугл.
Болдираните се загрозени кај месаров, и навистина не треба да кажувам зошто, очигледно е.

Abstract

Conceptual reasoning, manipulating verbal, mathematical & symbolic information.
S

Social Interacting successfully with others in various contexts.

Practical

"Common sense" capabilities; the ability to solve problems & get things done.

Emotional

Self-insight & the ability to regulate or manage one's reactions to experience.

Aesthetic

Appreciation of form, design and relationships.

Kinesthetic

Whole-body competence, e.g. singing, dancing, flying an airplane.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom