Паркови за миленици и данок за опасни миленици

• Креатор на темата Deleted member 55587
  • Време на започнување

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Кучето не ми кења на улици,ја шетам 2 саати,доаѓа у двор ќе ми се испосере,културна е многу.Кога имам луѓе во двор не моча пред нив,иде на скришно место ваљда се срами :D.

Парков ми изгледа интересна работа,мада незнам како ќе се воздржат двајца возрасни мажјаци без разлика која раса и да се. Не планирам да ја носам таму,има други места изолирани што се створени за кучиња, и таму ја носам да си игра со другарите што ги знае уште од мала.Паркот е за фенси девојчиња со мали кученца.

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Кучето е да се пушти и да се натрча ко куче, да ја истроши сета потребна енгерија. Што ќе ми е мене да е со поводник,и да оди? Јас неможам да трчам. Парков ми е предалеку. Од влае до парк, не ми се иде. 50 евра казна, може само да ми попушат.Кај трошам пари за храна, вакцини.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Шала на страна,одлично е ова,посебно за во парк..иако сум љубител на кучиња,сепак треба вакво нешто...само да не се користат за други цели овие паркови...

за истрчување на куче,најубаво е во вечерни часови,или попладне накај 3-4 саат,или сабајлето рано да си станеш,милина...ем нема да ти серат луѓето,ем за тебе поубаво и за кучето :D

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Срамота е што рекламираат простор колку еден стан дека напраиле парк за кучиња ма дајте ви се молам ако правете напраите она на ништо не личи внатре 10 кучиња преку сила собира

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Шала на страна,одлично е ова,посебно за во парк..иако сум љубител на кучиња,сепак треба вакво нешто...само да не се користат за други цели овие паркови...

за истрчување на куче,најубаво е во вечерни часови,или попладне накај 3-4 саат,или сабајлето рано да си станеш,милина...ем нема да ти серат луѓето,ем за тебе поубаво и за кучето :D
Па за тоа, станувам во 5, пред да идам на работа, се истрчува кучето едно саат време, после вечер сп други кучиња ја пуштам и да сум на раат. Иначе бев во парков само еднаш добро е, али страв ми е, што болниве луѓе ќе фрлаат отрови таму.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Па за тоа, станувам во 5, пред да идам на работа, се истрчува кучето едно саат време, после вечер сп други кучиња ја пуштам и да сум на раат. Иначе бев во парков само еднаш добро е, али страв ми е, што болниве луѓе ќе фрлаат отрови таму.
Најубаво така...или и немора толку рано,7-8-9 саат,сите спијат тогаш или на работа или на школо... :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.857
Кучето е да се пушти и да се натрча ко куче, да ја истроши сета потребна енгерија. Што ќе ми е мене да е со поводник,и да оди? Јас неможам да трчам. Парков ми е предалеку. Од влае до парк, не ми се иде. 50 евра казна, може само да ми попушат.Кај трошам пари за храна, вакцини.
Па никој не ти забранува да го трчаш по други места. До душа, не е дозволено да го шеташ без поводник, но за тоа не сум чула да казниле некого. Гледај само маска да носи. Не само ради закон, туку и ради тоа што живееме во град со еден тон лудаци, па отров има на сите страни.
Само - секако - треба да чистиш зад него, кај и да е.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
Фала курцу. Сеа ќе може да си седи у парк на трева безз притоа да се стравува од на-газ-ни мини.

Z

Zona Pelucida

Гостин
Значи читам тука некој пишал има зелени површини по населбиве, па таму да си го трчам кучето. Епа нека дојде таа личност во Центар или населбите околу Центар и нека ми посочи тревник. Јас каде што живеам се има само трева нема. Додуша имаше една полјана ама јебига морало да се изградат 3-4 згради на тоа место. Сакам да кажам се е исполнето со згради, улици, тротоари од сите страни, а во школските дворови исто не смеам да го шетам, повторно ради истата причина, безбедност на децата.
Така да паркот е единственото место каде ем можев да си го трчам кучето ем да не се плашам да не излета на улица и да го согази некоја кола. Убаво е да се направи парк за миленици но не и ограничување на нивното движење. Тогаш зашто ми доаѓаат мајки, баби, татковци, дедовци, со своите деца да ми го галат кучето кога истите се плашат за нивната безбедност. Само да видам некое мало дете со придружба во паркот за кучиња и него и се по список на клоци ќе отерам. И да... ако јас можам да носам ќеса за измет нека си носат и мајките нокшири за да не ми серат децата врз глава.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.857
Значи читам тука некој пишал има зелени површини по населбиве, па таму да си го трчам кучето. Епа нека дојде таа личност во Центар или населбите околу Центар и нека ми посочи тревник. Јас каде што живеам се има само трева нема. Додуша имаше една полјана ама јебига морало да се изградат 3-4 згради на тоа место. Сакам да кажам се е исполнето со згради, улици, тротоари од сите страни, а во школските дворови исто не смеам да го шетам, повторно ради истата причина, безбедност на децата.
Така да паркот е единственото место каде ем можев да си го трчам кучето ем да не се плашам да не излета на улица и да го согази некоја кола. Убаво е да се направи парк за миленици но не и ограничување на нивното движење. Тогаш зашто ми доаѓаат мајки, баби, татковци, дедовци, со своите деца да ми го галат кучето кога истите се плашат за нивната безбедност. Само да видам некое мало дете со придружба во паркот за кучиња и него и се по список на клоци ќе отерам. И да... ако јас можам да носам ќеса за измет нека си носат и мајките нокшири за да не ми серат децата врз глава.
Види, кучето и до сега, реално, не смееше да го пушташ во трева.
А како што кажав - исто :гомце: дали е од дете или куче.
Казна за родителот/сопственикот ако не го исчистат.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Дали законот важи за градски средини,или и за по селата....мислам на казниве за не плаќање данок на домашни миленичиња.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.857
Дали законот важи за градски средини,или и за по селата....мислам на казниве за не плаќање данок на домашни миленичиња.
Кучето може да го шеташ било каде, во било која тревна површина, освен онаа на Градски Парк.

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Не ме разбравте....кој ке плаќа данок за домашни миленичиња?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.857
Не ме разбравте....кој ке плаќа данок за домашни миленичиња?
Сопствениците на егзотични животни. Не сум сигурна за ,,опасни,, раси. Затоа што нема официјална листа на ,,опасни раси,,. Сигурно тој во селото нема да плаќа данок за чување крави, или за пасењето на кравите.

Член од
10 септември 2011
Мислења
133
Поени од реакции
73
проектот е за поздравување за голем град како Скопје, секако дека е потребно и неопходно, но колку ќе бидат совесни граѓаните и да го собираат изметот на своите миленици тука сум малку скептичен.

Kajgana Shop

На врв Bottom