N
Nessa Alcarin
Гостин
Гледаш...Оскар Вајлд има една изјава во врска со циниците, и според мене, прецизна му е...
Гледаш...Оскар Вајлд има една изјава во врска со циниците, и според мене, прецизна му е...
Јас би рекол дека Бог во заедницата со човекот стана смртен...Човек-создадена категорија-смртен
Бог -несоздадена категорија-бесмртен
Човекот во заедница со Бога станува бесмртен.
Точно така, но да ја довршиме реченицата,...за да Ја победи смртта и да му даде можност на човекот да биде бесмртен.Јас би рекол дека Бог во заедницата со човекот стана смртен...
Друго јас мислев, сосема друго. Религиите се една стара, излитена и огавна приказна. Време е со тоа да се заврши.Точно така, но да ја довршиме реченицата,...за да Ја победи смртта и да му даде можност на човекот да биде бесмртен.
А да се започне со...?Друго јас мислев, сосема друго. Религиите се една стара, излитена и огавна приказна. Време е со тоа да се заврши.
Не треба со ништо да се започне. Религијата е непотребна за човекот.А да се започне со...?
Со живот без лаги пријател...А да се започне со...?
Не треба со ништо да се започне. Религијата е непотребна за човекот.
Сакаш да кажеш дека ако нешто му е потребно некому, тогаш мора да постои?Се сложувам, но на човекот му е потребен Бог.
Да, но под услов да трае. Мислам животот.Со живот без лаги пријател...
Сакаш да кажеш дека ако нешто му е потребно некому, тогаш мора да постои?
А што правиме што на различни луѓе им се потребни различни богови?
Не постои ниту еден закон во природата кој ти ветува вечно траење. Ако не можеш да живееш со тоа сознание, тогаш слободно лажи се, и треси се пред непостоечкиот бог. Измислувај термини како ипостаси и слични лудории, и претурај од шупливо во празно. Копај по ѓубриштето на мртвите религиозни небулози.Да, но под услов да трае. Мислам животот.
Оној што не создал.А што правиме што на различни луѓе им се потребни различни богови?
Зар, ја прифаќаш смртта, ај преиспитај си малку. Што е со инстиктот за живот, или желбата за истиот.Не постои ниту еден закон во природата кој ти ветува вечно траење. Ако не можеш да живееш со тоа сознание, тогаш слободно лажи се, и треси се пред непостоечкиот бог. Измислувај термини како ипостаси и слични лудории, и претурај од шупливо во празно. Копај по ѓубриштето на мртвите религиозни небулози.
Секој со среќата...
Еве по милионити пат ќе го повторам она што Ниче го нарекуваше напомена за магариња.Оној што не создал.
--- надополнето: 5 април 2012 во 00:07 ---
Зар, ја прифаќаш смртта, ај преиспитај си малку. Што е со инстиктот за живот, или желбата за истиот.
Ама не сите имаат потреба од една иста негова верзија. Некој има потреба од бог кој е родителски настроен да казнува и наградува, некој пак има потреба од индиферентен бог кој не се меша во животот на луѓето....итн. Сите тие имаат потреба, нивната верзија на бог да постои, нели?Оној што не создал.