Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
5 ноември 2008
Мислења
264
Поени од реакции
72
Се мислев прашањево да го поставам во Туризам, ама гледам нема соодветна тема за тоа, а да отварам нова нема смисла.

Како би било подобро да се стигне до Драч од Скопје?
До каде е автопатот Приштина - Тирана?

Или сепак е подобро преку Ќафасан?

cr7

Член од
2 април 2012
Мислења
5
Поени од реакции
0
сменето е уј=лје пред 5000км полусинтетичко мотул а улје мо моторот има и повеке одосто треба

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
сменето е уј=лје пред 5000км полусинтетичко мотул а улје мо моторот има и повеке одосто треба
Epa necini malku a necini ni mnogu ulje koga ima ... vidi izmeri ubavo na lentata pred max negde da imas, necini i premnogu da imas ulje

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Здраво
Имам две прашања во врска со мојот автомобил поло фох
Ми светнува сијалицката за улје и обртаите на моторот пагаат под 500 обртаи
Стандардно... кога е загреана на 500 вртежи шо сакаш да прај? Едвај работи моторот, јасно е дека пумпата малку се врти и губи притисок...

само кога колата ја има постигнато работната температура и само кога менувам од
поголема во помала брзина??
Смени си масло, свеќици, кабли, филтри комплет... па ако прај пак, треба да ја носиш на сервис да ја прегледаат.

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.282
Поени од реакции
3.315
Pravev servis no ne kompleten...Mi ostanaa uste rebrasti i klinasti kajs da smenim...E sega koga bi gi menjaval ovie ke treba i nekojsi lager da menjam ??? Dali ovie 2 kajsa se povrzani so uste nesto pa i drugo da mi izleze da smenim ? fala odnapred se nadevam ke mi pomogne nekoj ..

D

dbt

Гостин
Pravev servis no ne kompleten...Mi ostanaa uste rebrasti i klinasti kajs da smenim...E sega koga bi gi menjaval ovie ke treba i nekojsi lager da menjam ??? Dali ovie 2 kajsa se povrzani so uste nesto pa i drugo da mi izleze da smenim ? fala odnapred se nadevam ke mi pomogne nekoj ..
Ако водната пумпа е поврзана со ребрастиот каиш (не знам не пиша за која марка на кола стнува збор), менвај ја, од искуство ти кажвам, сменав каиши, затегачи и на крајот ми остана да квичи то лагерите на водната абе од ум ме вади ама јбг, дури тера нека тера ко ке почни да течи ќе ја менвам...

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
bmw 320 d, кога даваш гас, или полека кога тргаш, кога има повеќе вибрации... се слуша како тропање на лим, исто и кога успоруваш кога застануваш.. ако е во лер пак се слуша истото тропање. Не иде од напред од кај моторот, него од средина негде, под мењач или поназад, неможам точно да утврдам.
Некој предлог што би можело да биде ?

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
bmw 320 d, кога даваш гас, или полека кога тргаш, кога има повеќе вибрации... се слуша како тропање на лим, исто и кога успоруваш кога застануваш.. ако е во лер пак се слуша истото тропање. Не иде од напред од кај моторот, него од средина негде, под мењач или поназад, неможам точно да утврдам.
Некој предлог што би можело да биде ?
Држач на ауспух скинат најверојатно.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
При возење доколку не се држи воланот колата почнува самата да забегува на лево.Не е поради патот бидејќи на било каков пат истото се случува и не е малку.Станува збор за Рено Клио 95'.Досега се нема појавено сличен прооблем.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
При возење доколку не се држи воланот колата почнува самата да забегува на лево.Не е поради патот бидејќи на било каков пат истото се случува и не е малку.Станува збор за Рено Клио 95'.Досега се нема појавено сличен прооблем.
Балансирај гуми и штеловај предница.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Балансирај гуми и штеловај предница.
Заборавив да спомнам пред 2-3 месеца беше на технички и се беше во ред.Можно е да се дебалансирале по толку кратко време?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Заборавив да спомнам пред 2-3 месеца беше на технички и се беше во ред.Можно е да се дебалансирале по толку кратко време?
Неможат на технички да ти проверат дали ти се гумите балансирани и дали предницата ти е центрирана...

инаку една дупка е доволна.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Џиш ти кажа... оди на штелување трап. Ама, претходно провери го трапот. Спони, наставци на спони, летва, чаури... јабучици...па и амортизери.

Член од
8 јануари 2010
Мислења
126
Поени од реакции
37
Не се базирај на резултатите од технички јас отидов на проверка знаејки дека имам расипана спона и професионалците 3 ца ја гледаа и резултатот беше супер предница се е тип топ, Инаку влечењето освен од горе наведените работи од Џиш и Срумикс може да биде и од крв бандаж или криво изедена гума како резултат на лошо центирање и ако се центрира колата а гумите останат истите пак може да влече се до промената на гумите јас имав такво искуство.

Член од
1 октомври 2010
Мислења
368
Поени од реакции
31
ako znae nekoj da mi kaze so kakov sprej i dali mozam sam da gi prefarbam BANDAZITE od FABRICKI SIVI vo CRNI ! a i kako i dali mozam sam da gi ofarbam plockite na diskovite t.e drzacite na plockite crveni

Kajgana Shop

На врв Bottom