Мене лично не ми се допаѓаат баш овие цртани. Единствено, можам дури да кажам дека си го пратев редовно, беше Покемон ... ептен ми влезе во крв Пикачу што дури ги симињав песните од цртаниот, си купував работи со неговото фацуле и такви ситници
![Пукам од смеа! :pos: :pos:](/styles/default/xenforo/emot/pos.gif)
Освен тој, ниеден друг неможам да поднесам, ама мислам дека се океј за помладите барем, дека доста ги пратат и се филмаат со наградните игри, па со натпревари со играчките итн
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
:wink:
Грешка си за ова многу луѓе кој не се информирани мислат дека аниме се само цртани за мали деца пошто кај нас на тв го даваат само тој дел,а имаат направено аниме за сите категории исто како кај real-life(филмови).Јас гледам повеќе категории на аниме пошто малце позанесен сум.
Е сега мора да спомнам дека има многу аниме-а што се за 18+ па затоа не ги даваат.
Тие обично се од категориите психологија,трилер,драма,акција,хорор,мистерија
Пример:
1.Death Note
2.Monster
3.Phantom:Requiem For The Phantom
4.Code Geass и 2дел
5.Vampire Knight (6.Vampire Knight Guilty 2дел на-)
Од овие само 2 и 3 се по реалистични би рекол,но и останатите се интересни иако имаат фантастични елементи и не би им ги препорачал на мали деца.
И овој Mononoke Hime (Princess Mononoke)Овој некако најтрогателен ми е пошто не е серија туку анимиран филм и помалку време зазема се зборува за многу работи војни,зачувување на природата,љубов ,а и нешто мене лично што ми се допаѓа нема лик кој е чист негативец дури и главниот негативец (упс не ти кажувам споилер)
П.С Ова чисто информативно не очекувам да ги гледаш овие.
П.С2.
http://www.animeseason.com/ во случај љубопитството да превладее тука ги има најдобро по категорија подредени.
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 02:05 ---
а од кај да најдам манга на нет да читам пошо нема у ебеново скопје!! ae!
http://www.mangafox.com/
Според мое мислење најсредена страна за манга и ги има сите серии.
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 02:24 ---
Монстер вреди да се гледа?
Го гледав до негде интересно беше после престанав нешто слабо стоам со време колку што читав критики пред да почнам да го гледам би требало да ти биде интересно ако сакаш трилер.
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 02:30 ---
Сите аниме што ги препорачувате на темава се акции. Дај кажете некоја комедија од типот на Оуран хај скул хоуст клаб; или трилер, некој мајндфак, ако има такви.
http://www.animeseason.com/
Пример:
1.Death Note
2.Monster
3.Phantom:Requiem For The Phantom
4.Code Geass и 2дел
5.Vampire Knight (6.Vampire Knight Guilty 2дел на-)
и Chaos;Head за овој не знам што да ти кажам трилер е и никогаш не успеав да го изгледам до крај толку ме збуни што не знаев каде се наоѓам и да ме прашаш за што се работи ќе ти кажам не знам единствено така во меморија ми остана.
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 02:39 ---
Нејќам да ви се мешам ако сакате да се отцепите, ако ви дадат властиве право на референдум среќен ви пат, само ме интересира:
- Што фали ако аниме сериите се тука кај останатите серии?
- Што ако утре побараат и љубителите на сит-ком, sci-fi, horror серии... да имаат посебен подфорум? (Зошто се ми се чини дека се помногубројни од вас)
- Дали има некаков проблем со одржувањето на редот и слично? (Бидејќи никој од вас не пријавил проблем до сега.)
Уште еднаш, ако ви се одобри нешто вакво ок, само не разбирам од кои причини овие серии би имале посебен подфорум а сите други би биле во заеднички.
Единствено што не знам е колку активни корисници има кои го посетуваат овој дел ако има пожелно е да има посебен подфорум.
Јас би направил форум заедно Manga & Anime(овие идат заедно слично како филисофија и психологија)
Зошто можам до утре да образложувам ама накратко за прегледност највеќе пошто манга и аниме имаат подкатегории исто колку и обичните филмови,а сепак се посебна класа.
Имаат вкупно 39 категории сега ги пребројав и ако има доволно активно корисници тогаш категорично сум за свој подфорум пошто е невозможно да се одржи прегледност вака.
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 02:47 ---
Го прочитав нешто повеќе од четврт од Code Geass и не ми остави некаков поголем впечаток, не знам за вас во Death Note има пскихолошка содржина (ако може така да се каже), а Code Geass е некако монотоно, секако може да е поради тоа што не го прочитав цел, а и дека го немам изгледано како серија, ама ми изгледа како копија.
Гледај ја серијата и да има психолошка содржина.
Има некои што не се направени за на хартија има многу ефекти кои едноставно подобро изгледаат на видео,а не се чудам што повеќе ти се допаднало Death Note едноставно неговата намена е за на хартија и психолошките финти се без значителна физичка дејност.
И гледај го крајот на Code Geass(има два дела) многу е епик.
--- надополнето: 21 февруари 2012 во 02:52 ---
А што е тоа филер/филери?
Повеќе пати сум го чула тој збор „филер„ али незнам што значи.:kesa:
Филер е „пополнувач“ пошто во најголем дел од случаите аниме се прави по текот на мангата.Ова е како филмот што се прави според некоја книга.
Потребно е време да се напише мангата и да се соберат повеќе чаптери за една аниме епизода и така секогаш ставаат филери од време на време за да мангата остане пред анимето т.е го пополнуваат просторот со работи кои имаат или немаат врска со анимето.