Маџирмаалци не ги даваат колибите за облакодери

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Грчки "Веро" е победник на вчерашната лицитација за плацот спроти Народната банка во Скопје со понуда од 510 евра за квадратен метар.

Не лжеш,труеш.

http://star.dnevnik.com.mk/default.aspx?pbroj=2838&stID=61125
Не зборам за тој плац,зборам за плацот помеѓу сок банка и железничка.иди бе легни си жити се
За овој плац зборам
41.992298, 21.445127
+41° 59' 32.27", +21° 26' 42.46"

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Браво за маџар маалци , а не као кај мене у маало ( дебар маало ) од едно од најубавите маала во Скопје стана најголема каша попара во градов , катастрофа.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Не зборам за тој плац,зборам за плацот помеѓу сок банка и железничка.иди бе легни си жити се
За овој плац зборам
41.992298, 21.445127
кој ти е тој плац жити се, кој го продал, за колку пари и кој е купувачот? Сега ти кажаа 510 евра, ете и мене ме фати неспремен и сега не тој плац друг плац е. А бе иди легни си. И шо к мешаш такви плацови со резиденцијални зони?

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
кој ти е тој плац жити се, кој го продал, за колку пари и кој е купувачот? Сега ти кажаа 510 евра, ете и мене ме фати неспремен и сега не тој плац друг плац е. А бе иди легни си. И шо к мешаш такви плацови со резиденцијални зони?
Кое веро бе кој ти спомна веро ? Плацот убаво ти е обележан Директорот на стокови резерви што го купи,бе се прајте будали сега

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Тој купи плац под Кале на јавно наддавање од едно евро достигна цена од 40 евра со обврска градење хотел. Нешто си чул не си дочул, си разбрал не си доразбрал.
P.S. уште еднаш прочитај го текстот од весникот па коментирај.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Искрено за 30 катница под спрат не би му прифатил ништо.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.484
Без меѓу-партиски препукувања и тролувања, ве молам. Да не почнам да отстранувам луѓе од дискусијата.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.491
Поени од реакции
7.996
За овој плац зборам
41.992298, 21.445127
Се молат жителите на с.Сушица да не лупетаат за центарот на Скопје.

Не знам за Маџирмаало, ама другарче мое вртел телефони за да праша колку чини куќа позади Веро Центар. Се јавил кај некоја госпоѓа и таа му рекла: Куќата знам дека ќе ја рушиш, па затоа да ти кажам дека дворот го продавам за 1500€ м2. Комшифката го продава нејзиниот за 1750€ така да мислам дека мојата понуда ти е поволна.

Е сеа муабетов е 2 години стар, можно е цените да отишле уште погоре. Јас лично да имам имот таму би идел со 3000€ за м2 па ко воли нек изволи :) Цената е подложна на ценкање али под 2500€ тешко :)

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Вие не сте свесни какви коментари оставате. Кај се менува бре куќа за 3 стана?

Ја живеам у куќа, а сум живела и у стан и искрено можам да ви кажам дека никогаш не би ја сменила мојата куќа за стан, а ако сепак се решам да ја дадам за некој таму да си прави зграда има дебело да ја наплатам. Ниедна куќа не се дава за 3 стана, малку е.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Маџирмаалци подршка од мене имате. Не дозволувајте да ви стане малото како Дебар Маало каде го уништија со тие зградички од 3 ката во сите можни бои. Каде отвараш прозор и гледаш на комшијата во спална. А во локалните кафичи седат најголемите пациенти од државава.

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Луѓето имаат став, не сакаат да ги продадат своите домови, почитувајте го тоа. Крај на муабетот.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
Вие не сте свесни какви коментари оставате. Кај се менува бре куќа за 3 стана?

Ја живеам у куќа, а сум живела и у стан и искрено можам да ви кажам дека никогаш не би ја сменила мојата куќа за стан, а ако сепак се решам да ја дадам за некој таму да си прави зграда има дебело да ја наплатам. Ниедна куќа не се дава за 3 стана, малку е.
И си во право, и не си...
Зашто... Затоа што да продадеш еден стан ќе направиш куќичка негде понастрана, двата ќе ги изнајмуваш и имаш фиксни месечни приходи од најмалце 600 евра, тоа за некои луѓе значи многу. Имаш и други комбинации, битно е да имаш веќе нешто на страна па со плус еден продаден стан да си направиш куќа негде, или да се стрпиш 5-6 години во стан, па после да си направиш куќа...

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Има тема на билд форумот за маџир маало и за цените што им се нудени и сл. Мислам дека они бараат многу повише него што реално вредат нивните куќарки и дворови..епа неможе увек преку леб погача.. Ај може и ја незнам лошо имам разбрано за работата,ама реално трпи градот,местово/населбава на ништо не личи..да беше на крај на град да сватев некако,ама у строг центар,не иде... помеѓу градска железничка и Народна банка вакво гето не личи..мое мислење.
Е сега они си бараат, кој им може нешто, нивно си е земјиштето и тие ако сакаат може да бараат и милион евра за квадрат. Ако на некој му одговара нека си плати толку колку што бараат ако не, нека си продолжи даље...
Ти пример сакаш да градиш таму, а јас живеам таму.
Јас ти викам, барам 1000 евра за квадрат, ако не ти одговара, ке ти кажам, ок чао пријатно, имај убав ден. Твој проблем е дали тоа ти одговара или не, и дали цената која ја барам е реална, а не мој...
Цените кои кафичите во центар ги имаат реални се? - Не, ама пак одиш и трошиш 1000че за 3-4 коктели. Исто ти е и со ова. Ако сакаш плати си толку за кафето или било што ке нарачаш, ако не ке си свртиш еден круг на плоштад и ке шибаш накај дома.
Едно е сигурно, на еден инвеститор, од сите тие инвеститори кои им даваат понуди за откуп на луѓево, ке му се исплати цената што тие ја бараат и тој ке си ја добие земјата. Едноставно ко пасуљ.
Јас им се восхитувам на ставот, секогаш сум почитувал луѓе со став (па макар и лакоми да се со своите барања, битно да се јасни барањата), луѓе кои знаат што сакаат, и луѓе кои директно го кажуваат она што го мислат, без скриени политики и затоа ги поддржувам граѓаните на оваа населба во однос на оваа тема.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
И си во право, и не си...
Зашто... Затоа што да продадеш еден стан ќе направиш куќичка негде понастрана, двата ќе ги изнајмуваш и имаш фиксни месечни приходи од најмалце 600 евра, тоа за некои луѓе значи многу. Имаш и други комбинации, битно е да имаш веќе нешто на страна па со плус еден продаден стан да си направиш куќа негде, или да се стрпиш 5-6 години во стан, па после да си направиш куќа...
Исто и ти си и не си у право :).
Идејата ти е одлична и би функционирало добро ако живевме на некое друго место. А знаеш зошто? Затоа што и во мојот град на големо се откупуваат куќи и на нивно место се градат огромни згради, арно ама у Македонија живееме така што 4 спрата се легални, а другите 5 дивоградби и ако ти добиеш три стана од тие дивоградби слободно можеш да си живееш во нив ама кога ќе дојде ред да ги продадеш никогаш нема да можеш да го сториш тоа зашто се нелегални. Е сега не сите инвеститори го прават тоа така што верувам и сигурна сум дека со Маџермаалци ќе биде друга приказната ама сепак многу малверзации се прават на овој начин и треба многу да се внимава за ти да извлечеш корист на крај од целата оваа приказна а не некој тебе да те искористи.

Kajgana Shop

На врв Bottom