Маџирмаалци не ги даваат колибите за облакодери

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
А што ме боли мене за сдмрс ?
Нели овие треба да видат подобри од нив ? Па за кој кур тогаш продадоа такво место за 25 еу и пази молимте тендер со еден учесник објавен еден ден пред отварањето на понудите :pos:
И не ја земаа твојата понуда во предвид? Срамота.

П

Паспарту

Гостин
Има тема на билд форумот за маџир маало и за цените што им се нудени и сл. Мислам дека они бараат многу повише него што реално вредат нивните куќарки и дворови..епа неможе увек преку леб погача.. Ај може и ја незнам лошо имам разбрано за работата,ама реално трпи градот,местово/населбава на ништо не личи..да беше на крај на град да сватев некако,ама у строг центар,не иде... помеѓу градска железничка и Народна банка вакво гето не личи..мое мислење.
Знам дека не личи, и не е само Маџир Маало "село во центар" (карши Маџир Маало просторот, Пајко Маало и милион други примери низ Скопје), но проблемот е што секој си го цени местото каде што живее, па според тоа и си ја одредува цената. Не знам која цена им е понудена, но знам дека утре кога тие згради ќе бидат готови ќе се продаваат по енормно висока цена. Од една страна нудат помали (најверојатно) цени, а од друга становите ќе ги продаваат по 5 пати повисоки. Многу работи во градот не идат, но не може се да се протурка на сила. Се изградија милион згради, а не се реши местото за паркирање на станарите, нема ниту еден парк и сл.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Најодвратна населба во Скопје секогаш кружам за да не ја поминувам. Ако врне лом ќе се направиш и имам гаден осеќај дека некој може да ми излезе од зад грб со некое орудие во рака. Не е аслано осветлена ми изгледа на Шутка сред Скопје.
Инаку Маџир Маалци имаат право што сакаат да прават нивен имот е.
Од една страна нормално и јас сум за да се почитува правото на сопственост и кој што сака да прави ама од друга страна...на повеќето од луѓето им требаат пари, има куќи со по неколку наследници и сега пошо особа ИКС сакал да пие мирно утринско кафе или госпоџа Y нема деца и не ја боли за другите, мнозинството треба да трпи. Интересна ситуација, сепак треба да има некој анкета или нешто иако мислам дека имаше...

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Абе ретардо што к.р почна да мешаш политика...Ти си крив треба да те банираат по итно.
Добро бе шупче едно рашлајфано,кај виде политика жити се ? Кажав дека народот не е глуп и никој да не очекува да продаваат по 25 еу пошто толку беше проценето земјиштето во тој дел од страна на државата ( владата за толку продаде таму )

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Знам дека не личи, и не е само Маџир Маало "село во центар" (карши Маџир Маало просторот, Пајко Маало и милион други примери низ Скопје), но проблемот е што секој си го цени местото каде што живее, па според тоа и си ја одредува цената. Не знам која цена им е понудена, но знам дека утре кога тие згради ќе бидат готови ќе се продаваат по енормно висока цена. Од една страна нудат помали (најверојатно) цени, а од друга становите ќе ги продаваат по 5 пати повисоки. Многу работи во градот не идат, но не може се да се протурка на сила. Се изградија милион згради, а не се реши местото за паркирање на станарите, нема ниту еден парк и сл.
Еве они го зеле Дебар Маало за пример, нека се јави некој заебан од инвеститор во Дебар Маало? Од шупи добија по три стана. Ептен ги заебаа.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Добро бе шупче едно рашлајфано,кај виде политика жити се ? Кажав дека народот не е глуп и никој да не очекува да продаваат по 25 еу пошто толку беше проценето земјиштето во тој дел од страна на државата ( владата за толку продаде таму )
Не сери за политика овде цитро е во право.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
А ти го прочита текстот или само знаеш да верглаш ВМБЛО на секој пост (не е смешно само покажува колкав дебил си). На тие што не сакаат да ги дадат куќите цената као не им била битна туку сакале а си живеат во куќите. И ти од цел текст најде за ВЕРО центар да спомињаш и да мешаш ВМРО, ако тоа не е политика што е?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.308
Поени од реакции
84.453
Еве они го зеле Дебар Маало за пример, нека се јави некој заебан од инвеститор во Дебар Маало? Од шупи добија по три стана. Ептен ги заебаа.
Абе не заебаај. На шо личи Дебар Маало?
Вода нема над трети. Мора моторче да имаш у купатило, да влече нагоре.
Да не почињам со другите "предности"...

На Дебар Маало, како населба за живеење, му го начукаа сите, уште од почеток на независност, прва лопата за дивоградби и прв кој ја почна таа работа (и најголем бизнис си напраи), беше милиот ни креатор на државново знаме без национален симбол - Грчев. После други ја довршија работата...

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Абе не заебаај. На шо личи Дебар Маало?
Вода нема над трети. Мора моторче да имаш у купатило, да влече нагоре.
Да не почињам со другите "предности"...

На Дебар Маало, како населба за живеење, му го начукаа сите, уште од почеток на независност, прва лопата за дивоградби и прв кој ја почна таа работа (и мислам дека најголем бизнис си напраи), беше милиот ни креатор на државново знаме без национален симбол - Грчев. После други ја довршија работата...
Зборев во однос на цената иначе Дебар Маало излезе срање бидејќи тогаш се градеше вон сите стандарди, сега колку што знам има детален урбанистички план и може да потврди секој инвеститор дека во последниве години се почитуваат маркиците т.е. дозволите за градба.
--- надополнето: 4 април 2012 во 21:27 ---
Компарација ако не си слушнал, значи владата на чие чело е ВМБЛО продаде земјиште во тој дел од градот минатата година за 25 евра од квадрат,и сега тие 25 евра се земаат како репер и толку им се нуди на жителите , има ли нешто нејасно ? Гледаш дека нема никаква политика ?
Не земјиштето каде се изгради Рамстор се продаде од СМРДСМ за 10 евра квадрат и од таму е земен реперот при продажбата на ВЕРО Центар, и тоа на малку полоша локација 2 и пол пати поскапо плус пари од комуналии. Сега гледаш политика или не?

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Од една страна нормално и јас сум за да се почитува правото на сопственост и кој што сака да прави ама од друга страна...на повеќето од луѓето им требаат пари, има куќи со по неколку наследници и сега пошо особа ИКС сакал да пие мирно утринско кафе или госпоџа Y нема деца и не ја боли за другите, мнозинството треба да трпи. Интересна ситуација, сепак треба да има некој анкета или нешто иако мислам дека имаше...
Не е ова демократија туку право и закони. Правото дури и на 1 човек е побитно од желбата на милиони. Секој сам си одлучува дали ќе го продаде или не местото. Според мене кога тогаш и таму ќе изниканат згради. Незнам дали имаат културно-историско значење тие објекти за тоа има завод ама мислам дека немаат.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
А што ме боли мене за сдмрс ?
Нели овие треба да видат подобри од нив ? Па за кој кур тогаш продадоа такво место за 25 еу и пази молимте тендер со еден учесник објавен еден ден пред отварањето на понудите :pos:

Грчки "Веро" е победник на вчерашната лицитација за плацот спроти Народната банка во Скопје со понуда од 510 евра за квадратен метар.

Не лжеш,труеш.

http://star.dnevnik.com.mk/default.aspx?pbroj=2838&stID=61125

Kajgana Shop

На врв Bottom