Летна сезонска работа во Грција

• Креатор на темата Креатор на темата daydream
  • Време на започнување Време на започнување
абе предавници и издаици околу мојава душа колку сакаш...
кога немам пари за леб, стомакот ме издава и кркори. и децата ми се предавници кога бараат леб да јадат и млеко одсабајле, а јас немам да им купам... види мајката и есм, евн, водовод, телеком, вип и сите останати се предавници... ме тужат кога немам да им платам... само државата ни е патриотска затоа што не ни овозможува подобра економија... е стварно мислам дека си у право, затоа што печалиме во грција а трошиме во МК... предавници сме јебига...

Не е срамно да имаш бугарски пасош затоа што мораш да раниш фамилија некогаш мораш и да бидеш прагматичен.

Тоа не те прави предавник или кукавица туку борец ,фајтер за твое добро.

Не е срамно да имаш бугарски пасош затоа што мораш да раниш фамилија некогаш мораш и да бидеш прагматичен.

Тоа не те прави предавник или кукавица туку борец ,фајтер за твое добро.
види вака... јас немам бугарски пасош... бугарскиот пасош не ти рани фамилија... во 95% од “земените“ бугарски пасоши се за некоја поефтина кола или слично... јас се скршив работејки во грција и во други земји без бугарски пасош и тоа уште пред да падне шенгенскиот ѕид за нас... малку е само по комплицирано да земеш виза е тоа беше разликата... сега не ми треба ни пасош... ама не сум предавник затоа што идам во елада да работам и да носам пари во мк...

види вака... јас немам бугарски пасош... бугарскиот пасош не ти рани фамилија... во 95% од “земените“ бугарски пасоши се за некоја поефтина кола или слично... јас се скршив работејки во грција и во други земји без бугарски пасош и тоа уште пред да падне шенгенскиот ѕид за нас... малку е само по комплицирано да земеш виза е тоа беше разликата... сега не ми треба ни пасош... ама не сум предавник затоа што идам во елада да работам и да носам пари во мк...

Да, зошто во Грција јас месечно заработувам 1000 евра, кои се во Грција просечни примања, што значи Грк со 1000 евра не е среќен Грк, ама Македонец со 1000 евра, во Македонија, е среќен Македонец. Зошто они плаќаат се и сешто тродупло поскапо од нас. Зошто овде ние трошиме колку да преживееме, и дома си ги носиме парите, а дома ни вредат многу повеќе. И дома го полниме нашиот буџет со грчки пари. Колку повеќе Македонци во Грција - толку подобро за нас - за нашиот буџет повеќе пари.
Ама кој да го разбере тоа.

Колку повеќе Македонци во Грција - толку подобро за нас - за нашиот буџет повеќе пари.
da.. objasni mu go toa na onoj pogore shto ne narece izdaici

p.s. izviete za latinica.. nemam tuka kirilica...

Да, зошто во Грција јас месечно заработувам 1000 евра, кои се во Грција просечни примања, што значи Грк со 1000 евра не е среќен Грк, ама Македонец со 1000 евра, во Македонија, е среќен Македонец. Зошто они плаќаат се и сешто тродупло поскапо од нас. Зошто овде ние трошиме колку да преживееме, и дома си ги носиме парите, а дома ни вредат многу повеќе. И дома го полниме нашиот буџет со грчки пари. Колку повеќе Македонци во Грција - толку подобро за нас - за нашиот буџет повеќе пари.

Исто е и со мене тука на Малта , 1200 евра во слаткара месечно + втора работа имаш на крај од месец 2000 евра . Ќе скапеш работејќи по 14-15 саата на ден 3 месеца , ама со тие пари коа ќе се врнеш дома можеш да уживаш цела гоина и тоа здраво уживае и трошење !

правел некој зулум овој, ај ти.. не го прибрале грците за џабе. и скоро сум 100% сисгурен дека не се грците криви за вакво нешто. сам си е крив. сам штрајкувал со глад. ама ај да не грешам душа. ке остаам малку простор дека и они можда се изживувале врз него. ама мислам дека сами на себе не би иделе со сопствен нож, затоа што бугарите се како и грците во европска унија. би избил голем меѓународен скандал.

Da ne se parite od stranstvo siromastijata vo Makedonija ce bese najmalku 40%.

Платено ти е спиење, ако работиш во хотел или нешто слично. Јадењето и патот до таму си го плаќаш.
Gledam znaes ness za vo grcija za sezonska rab :) Sakam da te prasam kade e najubavo za rabota da se otide jas sakam na nekoj od ostrovive i kolku e pametno godinava da se otide ?

Gledam znaes ness za vo grcija za sezonska rab :) Sakam da te prasam kade e najubavo za rabota da se otide jas sakam na nekoj od ostrovive i kolku e pametno godinava da se otide ?

Најмногу Македонци (а и веројатно најмногу плата) има на Крит. Инаку, секако дека е исплатливо и годинава, и било која година. Тоа што се во криза, не значи дека грчките студенти престанале да бидат најголемите мрзи на планетата Земја. А потреба од работна рака, има секоја сезона.
Повели линк и исконтактирај со жената. Македонка е и има фирма за вработување на сезонски работници
Aegean Work
--- надополнето: 4 април 2012 во 20:00 ---
А за спиење колку плаќате додека работите таму ? :)

Jaс не плаќав спиење ниту храна. Платено ми беше од газдата.
Зависи од тоа каде работиш, односно, што ќе ти понуди газдата.

Најмногу Македонци (а и веројатно најмногу плата) има на Крит. Инаку, секако дека е исплатливо и годинава, и било која година. Тоа што се во криза, не значи дека грчките студенти престанале да бидат најголемите мрзи на планетата Земја. А потреба од работна рака, има секоја сезона.
Повели линк и исконтактирај со жената. Македонка е и има фирма за вработување на сезонски работници
Aegean Work
--- надополнето: 4 април 2012 во 20:00 ---

Jaс не плаќав спиење ниту храна. Платено ми беше од газдата.
Зависи од тоа каде работиш, односно, што ќе ти понуди газдата.

Најдов некој лоши коментари за неа од типот дека бара 100 евра однапред и слично, што и немора да значи дека е лошо ако гарантира нешто. Ти имаш одено преку нејзе?
Јас сум заинтересиран за берење портокали. Ми треба малце физичка работа. Има некој да ми даде насоки/препораки или сподели искуства во врска со ова?

Најдов некој лоши коментари за неа од типот дека бара 100 евра однапред и слично, што и немора да значи дека е лошо ако гарантира нешто. Ти имаш одено преку нејзе?
Јас сум заинтересиран за берење портокали. Ми треба малце физичка работа. Има некој да ми даде насоки/препораки или сподели искуства во врска со ова?

Не, сама најдов работа.
Не можам да ти помогнам околу портокалите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom