Македонска ватерполо репрезентација

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
fala ti drugar (y) se utepav od baranje ..sega e poluvreme 1:4...samo kazi mi so plavi kapcinja igraat nasite ? i koj e patot do LOI vo London ,sto treba da napravime ? pozz
5-2 :D

Вака, 2 групи се.
Едната 6 екипи, друга 5 екипи. Ние сме во таа со 6 екипи, од двете групи во четвртфинале одат по 4 екипи значи ако тепаме 2 противници одиме во четвртфинале и ќе играме со некој од втората група, во зависност од нашиот пласман во првата група. Ако сме 4, ќе играме со првиот од втората група. Ако тепаме во четвртфиналето и влезиме во полуфиналето, тогаш се квалификуваме за Лондон, а остатокот на турнирот, т.е. полуфиналето и финалето ќе се одиграат ради реда шо би се рекло. :D

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Знаете што?
Некако да се довлечкаме до втората фаза по можност да не биде 4то место и одиме на олимпијада. Турција, аргентина, тоа се репрезентации кои се реално послаби од нас, само да издржиме некако до тогаш

Член од
14 март 2010
Мислења
16.986
Поени од реакции
16.425
Романија да ја победиме, мислам дека утре со нив играме, и би требало да сме пласирани во 1/4 финале.
Романија изгубила синоќа од Германија 10-9, ние со Германците во СК во Скопје одигравме нерешено, на пенали ги совладавме.
Некако малце и не реално ми изгледа ова, но зошто да не се исполни, таму далеку послаби се противниците, освен Шпанија, другите не се нешто јаки.

R

Rigel Kent

Гостин
8-5 za nas:D
--- надополнето: 3 април 2012 во 00:43 ---
Gotovo pobeda 9-6 , klucen natprevar e utre so Romanija so pobeda sme najmalku 4 , a so pobeda nad Germanija mozeme da bideme 3 a so toa i da igrame so Argentina ili Turcija vo cetvrtfinale.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Романија да ја победиме, мислам дека утре со нив играме, и би требало да сме пласирани во 1/4 финале.
Романија изгубила синоќа од Германија 10-9, ние со Германците во СК во Скопје одигравме нерешено, на пенали ги совладавме.
Некако малце и не реално ми изгледа ова, но зошто да не се исполни, таму далеку послаби се противниците, освен Шпанија, другите не се нешто јаки.
Во право си, баш затоа некако да сме барем трети, пошо ако сме четврти.... заеби во тој случај. :D

Член од
31 август 2008
Мислења
499
Поени од реакции
381
Убаво е тоа што го зборуваш,ама ако правиме такви споредби треба да напоменеме дека Романија ја победи Грција 10-9,а ние изгубивне од Грциштата 12-2.И како што се одвиваат настаните изгледа ќе ни треба уште две победи.Ц.Гора веќе се издвојува и ако вака продолжат ќе бидат први во група и мислам дека 100 % ќе се пласираат.Е тука гледам шанса за нас бидејќи последниот натпревар го играме токму со Ц.Гора на која мислам дека ќе и биде помило ние да се пласираме отколку некоја друга репрезентација...:sneaky:

P

PewDiePie

Гостин
Абе убаво што победија,ама џабе ќе им биде ако не сврзат уште една 2 победи.

ццц и пак од педерите изгубија,аман бре аман ! Не можам да ги следам "нашиве" многу ме нервираат,воопшто не играат со срце.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.144
Поени од реакции
8.107
проблемот е шо ако бидиме 4ти во нашава група...во четврт финалето ќе играме со Шпанија--со која немаме никакви шанси
зато за да бидиме 3ти треба да тепаме и со Германија и со Романија за да играме со Бразил Турција или слично

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
22:20ч 03-04-12 Македонија - Романија

Член од
14 март 2010
Мислења
16.986
Поени од реакции
16.425
Убаво е тоа што го зборуваш,ама ако правиме такви споредби треба да напоменеме дека Романија ја победи Грција 10-9,а ние изгубивне од Грциштата 12-2.И како што се одвиваат настаните изгледа ќе ни треба уште две победи.Ц.Гора веќе се издвојува и ако вака продолжат ќе бидат први во група и мислам дека 100 % ќе се пласираат.Е тука гледам шанса за нас бидејќи последниот натпревар го играме токму со Ц.Гора на која мислам дека ќе и биде помило ние да се пласираме отколку некоја друга репрезентација...:sneaky:
Па и последните резултати од другите натпревари и не ни гарантираат ништо за пласман понатаму, ние треба да победиме најмалце еднашка, дали со Германија или Романија вечерва, и да се молиме на другите да одиграат за нас.
И пред турнирот јасно беше дека мали се шансите, а после поразот од Грција и тоа убедлив, речиси и да ги немаме, но ако одиграат како со Холандија, и којзнае ...

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Македонија води 2-1 со Романија прва четвртина во тек

Член од
31 август 2008
Мислења
499
Поени од реакции