Па истетовирај твој портретZnaci iam 17 godini i sakam da napravam tetovaza za prv pat.Sakam da bide zivotno koe sto prezentira smirenost i trpelivost, koe ne e izbuvlivo, no koga e napadnato znae da se brani.So toa vsusnost bi se pretstavil i samiot sebesi i del od mojot karakter.Slusnav deka takvi se zmejovite, no ako znae nekoj poveke neka kaze.
П
Па истетовирај твој портрет
Був или еж .Znaci iam 17 godini i sakam da napravam tetovaza za prv pat.Sakam da bide zivotno koe sto prezentira smirenost i trpelivost, koe ne e izbuvlivo, no koga e napadnato znae da se brani.So toa vsusnost bi se pretstavil i samiot sebesi i del od mojot karakter.Slusnav deka takvi se zmejovite, no ako znae nekoj poveke neka kaze.
Шарпланинец истетовирај.Znaci iam 17 godini i sakam da napravam tetovaza za prv pat.Sakam da bide zivotno koe sto prezentira smirenost i trpelivost, koe ne e izbuvlivo, no koga e napadnato znae da se brani.So toa vsusnost bi se pretstavil i samiot sebesi i del od mojot karakter.Slusnav deka takvi se zmejovite, no ako znae nekoj poveke neka kaze.
иначе на кој дел од телото боли најмалку? се трпи болката или треба и апчиња против болки да се зимаат?
Чуден феномен е ама колку и да сакаш, нема да можеш да мрднеш.не ми е толку за болката, ќе истрпам, само страв ми е рефлексно да не се мрднам и да ја зезнам целата работа... :/ има некој тетоважа позади уво ставено?
Од теретана 2 дена се доволни (3 дена сосе дента кога ќе ја ставаш тетоважата ).колку време треба да апстинирам од пливање, редовно пливам професионално и одење во теретана.. прашувам ова пошто сум читал хлор (базен) не е добро а и потењето исто така.. значи коклу време ке треба да седам мирен по ставањето на тетоважата??
со ова би бил сигурен?? нејќам да ризикувам подобро 2 недели ке апстинирам од базен.. не е фрка јас мислев кузнај колку време ќе кажете..Од теретана 2 дена се доволни (3 дена сосе дента кога ќе ја ставаш тетоважата ).
А за пливање, една недела, после тоа ќе ја мачкаш само со подебел слој да ти се напраи од горе бело од кремата и можеш да пливаш, ако ти се губи брзо слојот искачај на пола саат и брзо премачкувај ја па враќај се на тренинг.
Па се третира како отворена рана, и зависи од човек до човек, ама околу недела дена би била сосема доволна за да се направи кората ама треба да имаш ептен дебел слој од кремата врз неа за да не ти дојде во директен контакт, сега не сум сигурен само дали хлорот ќе ја разгради кремата, ако е така ондак ќе чекаш до целосно опоравување.со ова би бил сигурен?? нејќам да ризикувам подобро 2 недели ке апстинирам од базен.. не е фрка јас мислев кузнај колку време ќе кажете..