Интересна анализа на клупскиот лекар на Фиорентина
http://www.sportmania.com.mk/component/k2/item/121-ne-se-povreduva-zatoa-sto-trcha-na-prsti
http://www.sportmania.com.mk/component/k2/item/121-ne-se-povreduva-zatoa-sto-trcha-na-prsti
Собирај, одзимај пасови колку сакаш тој (ако не и поголем) е просекот на пасови во Барселона и сите го знаеме тоа ама утакмицата се добива кога се собираат головите не пасовите.Ambrosini was the Milan player who made most passes (42) yesterday. Only 2 Barcelona players gave less: Puyol (36) Mascherano (40)
Се е кажано.....
Незнам дали знаеш, Алегри поставува тревници низ повеќе терени низ европа и италија одличен аргумент момче продолжи со оваОва со теренов ме потсети на тактиката на Мур кога беше во Челзи, кога не дозволи ја сменат нивата.
Мур го лапна таа утакмица, истото ќе му деси и на Алегри, заради тие педерски фори.
Аххх што праи зависта кај човекотДобро де Ultra што толку бе се надеваш на тие твоите ?
Во секој случај очекувам тежок натпревар, на кој на крајот победници ќе излеземе ние .... Сакам ова да го видам вечерва, како увертира за реваншот со Милан ...
ВалдесДани Маске Пиќе ПујолБускетсЧави ИниестаЦескМеси СанчезVISCA !!!!
И јас така ја пишав, мислам дека да.ГГ 3+ ќе испадне ли?
Нема ние што да речеме за Алексис и да мислиме дали ги оправдал парите дадени за него. Пеп многу убаво се изјасни за него пред 2 месеца, кога кажа дека е едно од најдобрите засилувања во негово време и дека се вклопил многу брзо и дека многу е важен за тимот како играч.Добар резултат против Билбао но не толку добра игра според мене.да,само 1 шут имаа противничката екипа но нашите многу грешеа по додавањата,и некакво несигурност има при играта,нема кој да постигне голови освен Меси( значи ако не е тој нема друг голгетер) но ете вечер излезе Иниеста на сцена.Затоа Рм постигнуваат многу голови,имаат 3 врвни напаѓачи,ако не му оди на еднииот другите двајца ќе погодат.ах колку ни фали Виља....
Последните 2 натпревари(Билбао и Милан) многу сум разочаран од Алексис,не знам дали некогаш ќе речеме : Да,вреди за толку пари...Нема никаква игра,ни дриблинг,ни брзина( а верувавме дека има и тоа многу) ни сигурност во себе( добива топка одма враќа назад),не знам што ќе биде со него...
Меси изгледа како да е премногу изморен,ми делува како да лежи на теренот цело време,многу бавен при соло акциите( што вечер беа едни од најлошиоте во кариерата).Дали се чува за со Милан,ќе покаже времето.....
Маскерано вреди злато,значи колку е добар дечкото не ми се верува,една грешка немаше и скоро сите противнички акции завршуваа кај него...
Тиаго добар,иако на почетокот изгуби многу топки....
Овие од Билбао ко под дрога да беа,неверојатно колку многу трчаа,таков пресинг врз нашата игра немам видено некогаш....
Го сакам Мартинез и Муниаин....Тие пари што ќе ги фрлат за Нејмар,нека ги потрошат за овие двајца(ако се доволни де)
Се на се,добар меч и честито победа.....