Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
уште ембрионот да остануваше на ембрион па да ја видеше разликата.........

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
немаш храбрст да ги погледнеш работите во целост. Одбираш еден дел без да те интересира минато ни иднина. Само сега . Момент. Како психолог нема да имаш многу успех ако не обрнеш внимение и на она што било и на она што може да биде.
Психологот се занимава со живи човечки битија.
Не со ембриони.
Од моментот на вдишување на првиот воздух, до последната воздишка.
Не со пред, и не со потоа.
--- надополнето: 31 март 2012 во 00:38 ---
уште ембрионот да остануваше на ембрион па да ја видеше разликата.........
Разликата меѓу што?

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
ќе ти текни еден ден - без гајле......сигурен сум........

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
.........кога ќе станеш мајка де.....ама не брзај има време......

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Не брзам, затоа и нема да станам мајка во скоро време, без оглед дали ќе забременам или не, меѓувремено.
А кога ќе станам мајка, биди сигурен, дека прво намерно ќе го направам тоа дете, второ, со задоволство ќе го чекам неговото раѓање, и трето, нема ни да ми падне на памет абортус.
А знаеш зошто? Зошто ќе сакам да биде таму кај што е - во мојата матка.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Абортус што беше тоа кај нас ни деца не се раѓаат .

хехехе секој си има право над своето тело

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
? авторот на постот знае да разликува машки од женски род ?
Авторот добро го разликува машкиот и женскиот пол.
Ама ти не си мајка, па аналогно на тоа, ниту ти не ,,разбираш,, тоа што очекуваш ние да го ,,разбереме,,.
Затоа и не можеш да си го дефинираш ,,нештото,, зошто и самиот не знаеш - што е.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
Авторот добро го разликува машкиот и женскиот пол.
Ама ти не си мајка, па аналогно на тоа, ниту ти не ,,разбираш,, тоа што очекуваш ние да го ,,разбереме,,.
Затоа и не можеш да си го дефинираш ,,нештото,, зошто и самиот не знаеш - што е.
авторот има тутор значи ..... бравос

за претходниот пост - на твоето тело и мозок му е потребно враќање кон природата и природното од каде потекнува,помалку дружење со човечките закони и потреби,зошто некои знаеме каде носи природните закони,а каде човечките закони......секој можи да бира каде ќе се насочи,само нека не му смета на другите во нивните животи и намери,како на пример дека било оправдано да абортира женска особа БИЛО КОГА и КОГА САКА зошто нејзиното тело било пред СЕ и друго невино човечко суштество да настрада заради нечија немарност и НЕОДГОВОРНОСТ

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
? авторот на постот знае да разликува машки од женски род ?
Ме објаснија веќе па да не се повторувам.

Ти очигледно не знаеш што сакаш да кажеш и на темава одвреме навреме се избацуваш со рандом коментари кои ако земе некој да ги чита ќе се изгуби. Па така и сега кажуваш нешто, исцепкано во десет постови, кои што сепак и да ги споиш немаат никаква смисла.
Де прочитај се те молам и кажи ми дека некој може да сфати што сакаш да кажеш (ако сакаш нешто воопшто да кажеш)?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Службарски, да не ја повторувам Blackout. Ете видиш, што убаво ти кажала...

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810

за претходниот пост - на твоето тело и мозок му е потребно враќање кон природата и природното од каде потекнува,помалку дружење со човечките закони и потреби,зошто некои знаеме каде носи природните закони,а каде човечките закони......секој можи да бира каде ќе се насочи,само нека не му смета на другите во нивните животи и намери,како на пример дека било оправдано да абортира женска особа БИЛО КОГА и КОГА САКА зошто нејзиното тело било пред СЕ и друго невино човечко суштество да настрада заради нечија немарност и НЕОДГОВОРНОСТ

Баш е убаво кога се прати дискусијата и кога не се потегнуваат прашања кои 100 пати до сеа беа разглабани - од двете страни. :rolleyes:
Али, еве и по 101 пат - Вие (пролајферите) се мешате и сметате во туѓи животи и одлуки. Ние ја почитуваме сечија индивидуална одлука и не осудуваме.
Кога страдаат невини човечки суштества, причинителот на нивните страдања е казнет соодветно според закон.
Абортусот е легален - што значи НЕМА ЧОВЕЧКИ СУШТЕСТВА кои страдале при неговото изведување.

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451

Нема авторот тутор (го знаеш воопшто значењето на тој збор?) само има луѓе кои не си гледаат само пред носот па така можат да сфатат некои работи.

Нели е лицемерно да пропагираш насочување кон природата во една ситуација, кога ти не си афектиран ама да го прифаќаш општеството кога имаш бенефити од него.
И јас се согласувам со дел од ова што си го пишал, секој нека се насочи каде сака ама нека не се меша во туѓите животи. Така, ако некој сака да раѓа, нека почне уште сега, ама нека не ми проповеда ЗПО и веронаука, кога ни сам ги нема совладано. Јас не сум видела некој што е за абортус да наметне став која да биде возрасна граница за раѓање и ограничување на бројот на деца. Никој што е за абортус не рекол „ Не смее да се раѓа под 30 и не смее да се има повеќе од две деца - во спротивно мора да се прави абортус.“ Јас не му солам памет на некого како да живее. јас не присилувам или обврзувам никого на ништо. Не осудувам некој само поради тоа што решил да не абортира, ама мене би ме осудувале ако абортирам. Ме осудуваат уште сега само затоа што имам такво мислење. Така да, твојава доктрина најдобро ќе биде да си ја примениш на себе.

Kajgana Shop

На врв Bottom