A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
5 август 2008
Мислења
558
Поени од реакции
180
Има ли некој што користи мобилен интернет (3G) од ОНЕ? Не ми е јасно ова со зголемувањето на трансферот како оди. До кога ќе важат новите трансфер лимити? На сајтот пишува дека ова е промотивна понуда т.е. дека ќе важи одреден период, а после трансферот ќе се намали. Има ли некој да објасни?

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Има ли некој што користи мобилен интернет (3G) од ОНЕ? Не ми е јасно ова со зголемувањето на трансферот како оди. До кога ќе важат новите трансфер лимити? На сајтот пишува дека ова е промотивна понуда т.е. дека ќе важи одреден период, а после трансферот ќе се намали. Има ли некој да објасни?
Јас вчера ставив... еве ти ја пораката....:D

Na vasata smetka se
dodadeni 2048.00 MB za
koristenje na
uslugata Internet. Imate vkupno
10240.00 MB koi mozete da
gi iskoristite do 23-04-2012.

Член од
5 август 2008
Мислења
558
Поени од реакции
180
Јас вчера ставив... еве ти ја пораката....:D

Na vasata smetka se
dodadeni 2048.00 MB za
koristenje na
uslugata Internet. Imate vkupno
10240.00 MB koi mozete da
gi iskoristite do 23-04-2012.
Знам дека стигнува смс. Тебе фактички ти трае кредитот до тогаш, односно на 23.04.2012 мораш да дополниш минимум 150 ден. за да не ти пропаднат тие 10240 МБ, инаку отидоа јабана. Ако не дополниш во рок од 30 дена и тој трансфер што си го имал ќе ти пропадне, во твојот случај 10240МБ. Прашањето ми беше до кога ќе трае промотивната понуда, до кога ќе важи зголемениот трансфер по овие цени?

Член од
18 ноември 2010
Мислења
194
Поени од реакции
101
И мене ми стигна известување по пошта за бонус од 3000 ден. Корисник сум веќе 3 години на фикс/нет, ама сакам да ставам и Boom tv. Ме интересира дали е добар Boom tv, некои викаат многу се чекало за промена на програма, сецка итн. Некој да сподели информација.
Ne bi ti go preporacal Boom TV

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.112
Поени од реакции
1.396
--- надополнето: 20 март 2012 во 13:15 ---

Ма каков АДСЛ, ако отидам на АДСЛ секој ден ќе немам телефон. Ај, кога ќе ми истече договорот идам на Т-хоум, ОНЕ веќе се изгуби со интернетот. :)
Имаш право, ОНЕ Е ПРОПАСТ. Јас штом ми заврши договорот идам на Т-хоум. Ама имам уште две години додека да ми заврши договорот. :D Ама видов дека пенал е 3500 денари и малце е скапо, јас не знам зошто толку скапо. Ама ќе им фрлам 3500 и ќе бегам од нив. :)
my ass таа брзина ќе ја добиеш на 3G, со 3Mbps максимум да си задоволен.
Ne bi ti go preporacal Boom TV
Оне можеби не е толку развиен како Т-Хоме но да ги немаше тогаш рачунајте дека сите тие на Т-Хоме сега би имале 3 пати повисоки сметки и наместо 30 гига максимално 10 гига сообраќај би имале бидејќи ќе бидат апсолутен монопол на АДСЛ технологија.

Што се однесува до 3Г брзината на Оне, Т-Мобиле можеби има најдобро покривање но рачунајте дека и на Т-Мобиле во зграда секогаш брзината е од 2-4 мбпс зависи од дебелина на зид и слично.Јас сум на Т Мобиле и можам и тест да ви закачам да видите дека нема разлика.На отворено Оне секогаш сум видел тестови 4-5мбпс а на Т-Мобиле ми има одено и до 8мбпс но тоа сепак зависи од каде си и од телефонот(некои одат до 7,2 мбпс а некои до 14мбпс и слично).Вака гледано и двете мрежи се одлични затоа што пример во Италија повеќето мрежи си рекламираат 14мбпс+ 3Г брзина на Винд(сум тестирал) а едвај оди до 0.68мбпс така да пак е добро кај нас.

БумТВ и не е толку лоша инвестиција гледано општо,можеби ги нема 80 канали ама ги има најпотребните(другите оператори си пикаат сељачки канали за да се рекламираат со бројки).Ако ОНЕ се пријави на тендерот на АЕК да ги пренесуваат националните телевизии во дигитален сигнал од 2013 тогаш очекувајте +12 канали затоа што на фреквенциите што се сега македонските канали на БумТВ, тие ќе ги префрлат на новите од АЕК и автоматски тие ќе се гледаат некодирано за сите(заедно и Бум) а тие 12 места се слободни за нови канали.За ова ќе знаеме некаде за отприлика 26 дена.

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
secure.on.net.mk
Ви ја отвара странава или тешко?

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Добро е и кај мене сеа ја отвори и се логирав:eek:

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
имам на оне нет/тв пакет сега го нема веќе нет 40гб и бум тв е сега сакам да ги разделам односно да зеам неограничен нет за 800ден и посебно бум тв инаку договорот ми е на 2 год не ми е поминат да не ми прават проблеми за префрлување ?

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.112
Поени од реакции
1.396
имам на оне нет/тв пакет сега го нема веќе нет 40гб и бум тв е сега сакам да ги разделам односно да зеам неограничен нет за 800ден и посебно бум тв инаку договорот ми е на 2 год не ми е поминат да не ми прават проблеми за префрлување ?
Незнам дали може да се раздели како што ти кажуваш а за префрлање нема проблеми,нема да ти се продолжи договорот само ќе те префрлат.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
108
Поени од реакции
14
Дали некој користи ONE Mobile Net и што квалитет се модемите ALCATEL X200, X060, X070 ?

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Дали некој користи ONE Mobile Net и што квалитет се модемите ALCATEL X200, X060, X070 ?
Јас користев, Алкател беше модемот. Иначе задоволен бев, откако ги ставија новите тарифи идеше нетот негде околу 4.5 мб/с, стабилен е исто така, додека го користев 2 пати дали паднал....

Член од
23 ноември 2011
Мислења
108
Поени од реакции
14
Јас користев, Алкател беше модемот. Иначе задоволен бев, откако ги ставија новите тарифи идеше нетот негде околу 4.5 мб/с, стабилен е исто така, додека го користев 2 пати дали паднал....
Дали можам јас за 150 ден да добијам 2гб , па за 5-7 дена пак да активирам за 150 ден или ќе морам да чекам цел месец и за надминат лимит ќе ми наплаќат по 0.8 ден/мин?

Kajgana Shop

На врв Bottom