Паметните лажат?

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Ова секако би ми звучело порационално него она погоре што беше опишано, човек кој е разумен и знае доста работи, доста добро би знаел дека со манипулации и лажги може само да си нагомила проблеми и да уништи се околу него заради тоа што знае дека лагата никад не останала добро скриена... и накрај да си остане со прстот вуста.
Ама тој е паметен а не познавам некој паметен да останал со прстот во уста? Зборуваме за истиот „паметен“ нели? Кој знае да лаже знае и да се извлече, знаеш? А помалце паметен незнае да лаже и се смета како глуп или „марионетка“ епа сеа која е филозофијата тука од вас женските?

Лажат само “паметните“ ?
Зарем мислиш дека паметен(у наводници) би смислил добра лага?
Лажат само "паметните", бидејќи немаат со што да размислат дека кога-тогаш ќе се дознае вистината.
--- надополнето: 30 март 2012 во 11:27 ---
Ама тој е паметен а не познавам некој паметен да останал со прстот во уста? Зборуваме за истиот „паметен“ нели? Кој знае да лаже знае и да се извлече, знаеш? А помалце паметен незнае да лаже и се смета како глуп или „марионетка“ епа сеа која е филозофијата тука од вас женските?
Може една лага ќе му пројде, ама при следната лага ќе остане и со прстот у у ста и со таквото у раце т.е ќе го изеде стапот и за првиот пат.

Абе сега паметните лажат се вели за оние кои вешто и тактички го прикриваат тоа,некои не дека не лажат туку не можат да се носат со тоа и ги издава телото и лесно се препознават, додека овие првиве ептен се добри и толку стручно и што би се рекло под радар го прикриват зато и се паметни тешко се откриват

Ако се носиме според твоево видување, значи овие што планираат терористички напади и слични други игри за уништување на огромен број луѓе се исто многу паметни тука и Хитлер може да влезе како мегаум?.. мене не ми е репер на некој со памет да лаже да си игра со кој ќе стаса дека е паметен, бидејќи ја гледа само едната страна и кога тогаш, сите тие негови лаги знаеш како има да излезат на виделина и има или да го треснат од земја или скроз ќе го заслепат.
--- надополнето: 30 март 2012 во 11:30 ---

Абе Џизас, јас знаеш колку такви паметни познавам, кој сега никој нејќе нит да ги погледне, ради тоа што глумеле јебо факич? Арно ама од една на друга или од еден на друг се дознава, ќе го насамари некој сличен паметен ко него е тогаш има да незнае нит на газот да си седне траст ми. :)

Лажат само "паметните", бидејќи немаат со што да размислат дека кога-тогаш ќе се дознае вистината.
--- надополнето: 30 март 2012 во 11:27 ---

Може една лага ќе му пројде, ама при следната лага ќе остане и со прстот у у ста и со таквото у раце т.е ќе го изеде стапот и за првиот пат.

Не верувам, постојат милениумски лаги кој не им се знае крајот а за да постои таа лага треба да си паметен да ја сочуваш. Пак ќе речам „Паметниот знае да лаже но и да се извлече но пред да се извлече знае и да ја сочува максимален период у тајност“
Една лага ќе му пројде? ако успее паметен една да ја шверца ондак ќе успее и повеќе.
Ако имаш дечко кој знаеш дека е многу паметен, ти кажува све регуларно дека иде на службено патување, се наоѓа со некоја шо многу го пали, ќе те изневери и мислиш дека таа лага неможе да се сочува?

Лажат и тие паметните и тие глупите ако може така да се поделат. Само некои тоа многу вешто и добро го прават, на тие таквите тоа им е како рутина, така се уиграни во таа игра ни самите не се свесни колку потонале. Знаат да манипулираат и да прикриваат, ама кога тогаш маските паѓаат, кругот секогаш се врти.

Абе Џизас, јас знаеш колку такви паметни познавам, кој сега никој нејќе нит да ги погледне, ради тоа што глумеле јебо факич? Арно ама од една на друга или од еден на друг се дознава, ќе го насамари некој сличен паметен ко него е тогаш има да незнае нит на газот да си седне траст ми. :)

На оваа просторија можда никој нејќе да ги погледне но на другата влегол у голема добивка со тоа што лажел ептен добро, паметен е сепак нели?
на крај коа ќе погледнеш пак не губи!

Ако се носиме според твоево видување, значи овие што планираат терористички напади и слични други игри за уништување на огромен број луѓе се исто многу паметни тука и Хитлер може да влезе како мегаум?.. мене не ми е репер на некој со памет да лаже да си игра со кој ќе стаса дека е паметен, бидејќи ја гледа само едната страна и кога тогаш, сите тие негови лаги знаеш како има да излезат на виделина и има или да го треснат од земја или скроз ќе го заслепат.
--- надополнето: 30 март 2012 во 11:30 ---
Вака сега и ја не го оправдувам Хитлер кога веке го спомна а и многумина, мабетот ми беше друго за да успееш у живот мора некако да се снајдеш нели епа тогаш за жал или вистина мора и да се биде паметен , понекогаш и самите лажеме ,оти ако не го правиме тоа некој друг ке не суреди,таков е животот .И во таа борба што мислиш како ке успееш

волфс, муабетот не е сега за тоа како можеш да се снајдеш во животот и снаодливоста, тука збориме за лажење за манипулација со чувства, тоа за мене е многу лошо да си играш со некого оти секогаш стапот има два краја другиот има да те тресне може уште посилно од тоа што очекуваш.

Лажат и тие паметните и тие глупите ако може така да се поделат. Само некои тоа многу вешто и добро го прават, на тие таквите тоа им е како рутина, така се уиграни во таа игра ни самите не се свесни колку потонале. Знаат да манипулираат и да прикриваат, ама кога тогаш маските паѓаат, кругот секогаш се врти.
Само паметнот може да излаже вешто, глупиот? епа маската паѓа, тие околу него мислат дека готово го фатиле на лага, го потонале, но што ако тоа лице е уствари по паметно скроено од маската у започнуваат со појака манипулација, а? ко ќе видиш пак нема загуба :icon_lol:

На оваа просторија можда никој нејќе да ги погледне но на другата влегол у голема добивка со тоа што лажел ептен добро, паметен е сепак нели?
на крај коа ќе погледнеш пак не губи!

Не да ќе изгуби има да незнае да се соземе и да се носи со загубата, многу е интересно и слатко дур си играш, ама кога ќе те земат другите во свој раце е тогаш има да те наденат кај стигнат, знаеш секогаш казната е посурова од делото за кое си казнет.

Не верувам, постојат милениумски лаги кој не им се знае крајот а за да постои таа лага треба да си паметен да ја сочуваш. Пак ќе речам „Паметниот знае да лаже но и да се извлече но пред да се извлече знае и да ја сочува максимален период у тајност“
Една лага ќе му пројде? ако успее паметен една да ја шверца ондак ќе успее и повеќе.
Не постои паметен лажов. Еднаш ќе се извлече, ама следен пат ќе се лизне на љушпа од банана и ќе го изеде стапот. Нема лага шо останала скриена.
Ако имаш дечко кој знаеш дека е многу паметен, ти кажува све регуларно дека иде на службено патување, се наоѓа со некоја шо многу го пали, ќе те изневери и мислиш дека таа лага неможе да се сочува?
И кого излажал со ова? Мене или себе? Тој шо изневерил, макар и еднаш се познава од 100 км. Го менува односот кон партнерот за 360 степени. Ама треба да си доволно паметен за да го приметиш тоа и да го уловиш коа најмалку се надева. Е после тоа ќе му наплатиш ко секоја вечер да бил со друга.
Нема паметна и глупа лага, постои само лага.
А вистината колку и да е црна е 100 пати подобра од лага.

Не се тоа паметни луѓе, треба да си ја смениш дефиницијата за нив.

Не се тоа паметни луѓе, треба да си ја смениш дефиницијата за нив.

Па ако можеш да приметиш од почеток дека и тоа го кажувам цело време за мене тие луѓе не се во категорија на паметни и објаснив убаво зошто на другата страна :)

Па ако можеш да приметиш од почеток дека и тоа го кажувам цело време за мене тие луѓе не се во категорија на паметни и објаснив убаво зошто на другата страна :)
во категорија на лузери? епа лузер и паметен не се на иста нога, глуп и лузер се на иста нога само, така да не ти држи муабетов.

Не постои паметен лажов. Еднаш ќе се извлече, ама следен пат ќе се лизне на љушпа од банана и ќе го изеде стапот. Нема лага шо останала скриена.

И кого излажал со ова? Мене или себе? Тој шо изневерил, макар и еднаш се познава од 100 км. Го менува односот кон партнерот за 360 степени. Ама треба да си доволно паметен за да го приметиш тоа и да го уловиш коа најмалку се надева. Е после тоа ќе му наплатиш ко секоја вечер да бил со друга.
Нема паметна и глупа лага, постои само лага.
А вистината колку и да е црна е 100 пати подобра од лага.

Паметниот нема ни 1% да ти даде причина да се посомневаш, ако треба и ќе го форматира моментот коа те варал. Епа коа ќе имам траги од кармин ќе измислам две лаги:
1. Другарками уз гушкање ме мачнала.
2. Ќе земам од твојот кармин, ќе поминам згора над мачканото и ако ме прашаш ќе ти речам: Спореди, види дека е твојот.

Која е посупериорна лага?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom